#FollowMe: Lozovanu Veronica (pulsar_soul) a preluat contul nostru de Instagram pentru o săptămână

Home $ Articole $ #FollowMe: Lozovanu Veronica (pulsar_soul) a preluat contul nostru de Instagram pentru o săptămână

by | Aug 12, 2019 | Articole, Descoperă Clujul

5 zile, 5 întrebări, 5 povești. Continuăm seria #FollowMe în care timp de o săptămână, contul nostru de Instagram este preluat de un Instagrammer… din Cluj. Le-am analizat preferințele și obiceiurile fotografie, am venit cu câteva întrebări, iar ei cu pozele și răspunsurile.

De data aceasta atenția ne-a fost captată de o tânără doctor rezident din Cluj Napoca, dar care își caută inspirația în afara pereților de spital, mai exact ”in people, cities, traveling, nature”, după cum stă notat pe contul ei de Instagram. Veronica Lozovanu, cunoscută în online ca pulsar_soul, a acceptat încântată provocarea noastră și ne-a demonstrat că sufletul său pulsează, într-adevăr, doar lumină, frumusețe și o perspectivă extrem de blândă și caldă asupra lucrurilor.

Povestește-ne cine este Veronica și cum e ea ducându-ne într-un loc din Cluj care consideri că e în armonie perfectă cu personalitatea ta.

M-am îndrăgostit de Cluj când încă nu-l văzusem niciodată, prin povestirile unui coleg de facultate, care între timp mi-a devenit un prea bun prieten, astfel că mai târziu, când am vrut să mă mut într-un alt oraș, am ales Clujul fiind dezarmată de orice încercare de obiectivitate. Respir acest aer tineresc și proaspăt de Cluj de mai puțin de un an, și încă nu mă satur sa cutreier străzile. Sunt încă captivată de centru, de măreția Bisericii Sfântului Mihail, Palatul Szeki, Parcul Central, chiar dacă mă aventurez ca în drum spre casă să iau pe o altă străduță, încă neexplorată. Percep acest oraș ca pe o armonie a contrastelor, clădiri vechi, seculare și oameni noi, tineri, linii arhitecturale stricte cu simetrie perfectă combinate cu spontaneitatea și dinamismul vieții urbane.

Toate pozele tale, indiferent de vreme, transmit căldură și prezența soarelui. Arată-ne cum e Clujul astăzi.

Clujul e frumos pe orice timp: ploaie, soare, nori, ninsoare… Rețeta mea perfectă de a-l “savura” pe timp de ploaie este să-l contemplez la geam cu un grande cappuccino, hanorac și o carte bună. Vremea însorită e numai bună pentru a hoinari pe străzi și a imortaliza momentele, e timpul in care îmi place sa urmăresc oamenii, să le surprind fețele, emoțiile, să le ghicesc gândurile și să rezonez cu poveștile lor închipuite. Timpul curge cu o altă viteza aici, probabil calmul și seninătatea oamenilor pe care îi întâlnesc fac orele să treacă lin și domol. Diminețile sunt speciale, clujenii sunt matinali, dar fără graba își savurează cafeaua în drum spre muncă…

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de clujlife – te scoate din casă (@clujlife) pe

What is right after the corner for you today?

Uite ce se află exact după colț astazi. Mi-am pus întrebarea cum percepem frumusețea unui oraș. De ce ne plac unele orașe mai mult decât altele? Oare exista reguli de a face un oraș frumos? Se pare că da, raspunsurile le-am găsit într-un manifest, ce aparține unui renumit scriitor britanic Allain de Botton, conform căruia există 6 principii fundamentale astfel încât un oraș să devină atractiv. Primul ar fi “ordinea”, dar nici prea multă. O regularitate stricta poate deveni obositoare și aspră, astfel că ceea ce ne dorim e o complexitate organizată. Oamenii pur și simplu adoră orașele aflate la limita dintre haos și plictiseala. Aparent. În continuare avem “viața vizibilă”, străzile trebuie sa fie pline de oameni și activități. Următorul ar fi măiestria de a organiza orașul compact în locul extinderii. Următoarea regulă este “orientarea și misterul”: este abilitatea de a te pierde și a nu te pierde în același timp, lucru posibil de atins prin echilibrul între străzi mari și mici. ”Proporțiile”: liniile orizontului orașelor au devenit dominate de zgârâie-nori dedicate afacerilor și corporațiilor. În locul lor trebuie construite uniform clădiri cu înălțime medie. Chiar și dacă există clădiri înalte, ele vor fi predestinate lucrurilor iubite de întreaga umanitate, sau aproape toată.
Și în final, al 6-lea “make it local”, adică orașul trebuie să-și îmbrățișeze autenticitatea și trăsăturile unice și să evite asemănările. Pe străzile Clujului regăsesc, rând pe rând, fiecare din aceste principii. Ce, în opinia ta, face un oraș a fi perceput drept atractiv?

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de clujlife – te scoate din casă (@clujlife) pe

Am observat că ești destul de ”atașată” de centru, dar cu siguranță mai ai locuri favorite în Cluj și în afara acestei zone. Facem o plimbare până acolo?

Astăzi am evadat din forfota urbană, având în gând doar numele destinației: Salina Turda și câteva poze din online, fiind lipsită de așteptări prea înalte, ca sa descopăr aceasta minunăție, loc în care măiestria naturii și omului au conlucrat sinergic și s-au împletit armonios, astfel încât imaginea finală să îți taie respirația… și la propriu din cauza aerului rece, sărat și adâncimii impresionante a minelor de sare. Circulația în interior este dictată de căile habituale păstrate de sute de ani. Fiecare construcție conține tipic trei elemente: lemn, metal și lumină artificială, materiale ce creează un schelet estetic subtil care invocă expresia vechilor mașinării utilizate odată, care au devenit veritabile puncte de interes. Salina e un loc monumental, dar ascuns și misterios. Se pare că localnicii au hotărât să-și păstreze aceasta frumusețe doar pentru ei…

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de clujlife – te scoate din casă (@clujlife) pe

Vedem că multe din drumurile tale duc în Piața Muzeului. Cum reușește acest loc să-ți atragă atenția de fiecare dată?

Se pare că toate drumurile mele, fie și în trecere, duc spre Piața Muzeului, zona pietonală din inima Clujului pe care o văd mereu la fel de vie, animată, și prietenoasă. Este un loc al întâlnirilor cu prezentul dinamic al urbei, dar și cu atmosfera istorică din vechea cetate. Piața are un aer medieval datorită pavajului ce o acoperă și clădirilor istorice din jur. Terasele in aer liber înșirate de-a lungul pieței oferă locului o ambianță tinerească și ospitaliera, care atrage și invită la intime conversații, ore în șir cu oamenii frumoși ai orașului…

Mulțumim, Veronica, pentru că ai acceptat invitația noastră și pentru capturi!

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!