Clubbing etiquette: reguli nescrise pentru atunci când mergi în club

Home $ Articole $ Clubbing etiquette: reguli nescrise pentru atunci când mergi în club

by | Sep 20, 2019 | Articole

Curând se va da startul unui nou an universitar, iar acest lucru nu poate însemna decât un singur lucru: alte 8 luni în care putem profita la maximum de oportunitățile oferite de mediul academic. Și de viața de noapte din Cluj, căci știm cu toții că studenția și petrecerile vin la pachet. Și încă ce pachet! Tocmai pentru că va veni curând această avalanșă de party-uri peste noi, astăzi ne-am dorit să trecem în revistă câteva reguli scrise și nescrise de care ar trebui să ținem cu toții cont atunci când ieșim în oraș. Nu de alta, dar cel mai enervant lucru e să-ți strice cineva prost-crescut feng shui-ul când tu doar îți dorești să te distrezi cu prietenii. Așadar, valabile pentru toată lumea, fără excepție: do and don’ts at a party!

Până la intrare-i doar… o coadă de 20 de persoane

Ni s-a întâmplat la toți – am ajuns la locul cu pricina și ne-am lovit de-o coadă. N-ai ce face, stai. Frumos e când, după 15 minute de dârdâit în frig, trec două domnișoare / doi domnișori (căci altfel nu pot fi numiți în cazul de față) și cred ei că-ți arată ție că ești doar un alt fraier care stă la coadă. Partea proastă e că singurul lucru pe care reușesc să-l dovedească astfel e lipsul bunului simț. Desigur, sunt situații în care persoanele respective sunt parte din staff, însă atâta timp cât nu există un bagde care să indice acest lucru, coada e pentru toată lumea. Noi vă recomandăm călduros să nu vă băgați sub nicio formă în față. Fiți răbdători, politicoși cu cei din jur, sociabili (dar nu deranjant de sociabili, dacă înțelegeți unde bat) și bine îmbrăcați, că nu știți niciodată cât e de stat. Nu vă împingeți, nu ”țineți locul” pentru un prieten care oricum o să ajungă când voi sunteți deja înăuntru, și sub nicio formă nu vă apucați să strigați la personal că v-ați săturat să așteptați, ei nu au nicio vină cel mai probabil. Ieșitul în oraș înseamnă că acceptați automat că poate exista o coadă. La intrare, la bilete, la bar, la baie etc. Așteptați, este timp pentru toate.

Nu vă testați limitele de fiecare dată când sunteți în club

Sure, drinking is nice. Mai ales că vă întâlniți cu prietenii, dansați, atmosfera e faină, nu aveți nicio grijă pe cap. Cu toate acestea, nu e nevoie să plecați chiar pe brațele amicilor acasă sau să adormiți pe un scaun. Nici ca fată, nici ca băiat. Consumați suficiente lichide cât să vă simțiți bine și stăpâni pe situație și strecurați și câte un pahar de apă din când în când. Vă veți mulțumi a doua zi.

Încercați să socializați cu cei prezenți, nu cu cei care sunt online

Și aici aș dori să fac referire la orice activitate în club care include telefonul. Nu are sens să vă îndemn să-l uitați în geantă pentru că eu nu o fac, deci aș fi o ipocrită. Însă încercați pe cât posibil să nu documentați toată noaptea pe Instagram sau să nu stați cu ochii în telefon atunci când prietenii vă povestesc ceva. Ați ieșit în oraș să vă faceți amintiri noi, să dansați, să faceți altceva decât faceți oricum toată ziua. Faceți un efort și puneți măcar 80% din timpul acesta telefonul deoparte.

Ringul de dans nu-i culoar de legătură

Nici spre ieșire, nici spre bar, nici spre baie. Dacă vrei să ajungi la una din acestea și ai pornit prin mijlocul ringului, that is just rude. Există culoare formate pe lângă acesta, trebuie doar să ieși puțin din mulțime și să o ocolești. Mergând prin mijlocul tuturor, pe lângă faptul că deranjezi pe toată lumea care trebuie să se dea din calea ta, îți faci de două ori mai ”palpitantă” aventura. Va dura mult mai mult să treci de toți acei oameni, riști să fii călcat pe adidașii albi (cu care nu se vine la petreceri), și chiar întâmpinat cu bere pe… tricou. Your choice, anyway.

Cool moves, bro, but stop punching me!

Da, vor fi dăți în care ne va lua valul pe melodia preferată, în care vom avea nevoie de mai mult loc pentru a ne lăuda cu noile mișcări învățate, în care ne vom lăsa complet în voia muzicii. Însă ceea ce vouă vi s-ar putea părea un dans reușit și o fată impresionată în plus, pentru cei din jur s-ar putea să fie doar câteva vânătăi în curs de formare. Nu îi loviți pe cei de lângă voi, la fel cum dacă cineva vă dă un cot în coaste, nu-l împingeți sau bruscați. Este important să tineți minte că într-un club, toate acțiunile au loc în compania unui prieten ușor mai impulsiv – alcoolul, și nu vreți ca acesta să vă strice seara. Rugați-l politicos pe cel de lângă voi să nu vă mai lovească sau distanțați-vă de acesta.

DJ-ul știe ce face, pentru dedicații și cereri speciale încercați nunți, botezuri, cumătrii

Sub nicio formă, dar sub nicio formă nu deranjați DJ-ul doar pentru că aveți voi chef să vă auziți piesa preferată. Cum ar fi dacă fiecare dintre cei prezenți s-ar duce la el cu o astfel de rugăminte și întreaga seara ar fi dictată de cei din sală? N-ar mai fi nevoie de DJ. Ei bine, omul acela este acolo pentru că știe ce face, iar dacă muzica nu este pe gustul vostru puteți oricând pleca. Opțiuni sunt mereu, nu perturbați munca cuiva și arătați respect pentru ceea ce face. Dacă credeți că o faceți voi mai bine, please buy a mixer and send a demo to [email protected]. Thank you.

Același lucru este valabil și pentru fotograf

Nu îl rugați să vă facă o poză decât dacă vedeți că e deschis la acest lucru. Există fotografi care se plimbă prin club special pentru a face poze la cerere și fotografi cărora le place să surprindă momente, adică i-ar plăcea să vă prindă într-un moment spontani, nu fain așezați la poză. Nu îl agasați și lăsați-l să-și facă treaba. Dacă vă distrați frumos cel mai probabil veți apărea în poze.

Combinăm sau dezbinăm?

Inevitabil, trebuie să abordăm și subiectul ”agățatului” în club. Sunt multe de zis, mă voi limita la a trece rapid prin subiectele principale ale topicului. În primul rând, starring is creepy. Și lui Dumnezeu îi place ce-i frumos, dar nu se holbează minute în șir cu siguranță. În al doilea rând, dacă mergeți și vă așezați lângă ea/el și vă minunați mai de aproape, nu o să ajute. Nici dacă începeți să dansați fără permisiunea celuilalt, nici dacă treceți direct la atingeri, care chiar nu-și au locul între doi străini. În al treilea rând, nu orice grup de fete ieșite în club sunt automat la agățat. O fi avut fetele o săptămână grea la birou și vor să uite de griji, nu faceți presupuneri. Mai apoi, dacă vreți să oferiți o băutură cuiva în semn de apreciere pentru calitățile sale fizice, întrebați politicos și fiți pregătiți și pentru eventualitatea în care sunteți refuzați în același fel. La rândul vostru, nu deveniți aroganți sau agresivi dacă sunteți refuzați. La urma urmei, poate v-ați dus la o persoană interesată de alt sex, măritată sau gravidă. Cine știe de ce vă păzește bunuțul. Și ultima, dar nu cea din urmă: vă rog frumos nu mai faceți ochi dulci alteia / altuia când vă ține jumătatea de mână, mulțumesc.

Nu cheltuiți mai mult decât aveți

Pentru că ultimul lucru pe care vi l-ați dori e să trebuiască să începeți să întrebați oamenii de la bar dacă vă pot împrumuta 10 lei, ca să plătiți acel Mojito de care nu mai aveați bani. Sau să trebuiască să mergeți 5km pe jos până acasă pentru că nu au mai rămas resurse financiare pentru taxi. Oh, what a bummer.

Sigur mai sunt și alte lucruri de menționat, dar noi ne-am limitat la cele mai importante astăzi. Voi ce alte reguli ați adăuga la această listă?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!