10 lucruri cool pe care le poți face săptămâna aceasta în Cluj

Home $ Articole $ 10 lucruri cool pe care le poți face săptămâna aceasta în Cluj

by | Oct 14, 2019 | Articole

Ce poate fi mai frumos decât să te trezești într-o zi de octombrie, luni, cu un soare ce îți aduce aminte de primăvară? Probabil doar gândul că te așteaptă o nouă săptămână plină de evenimente sociale cărora cu greu le poți spune nu. Indiferent de zi, orașul te așteaptă cu noi activități pentru care merită să lași deoparte confortul patului și să ieși afară, la distracție. Ca de obicei, noi am ordonat frumos cele mai cool lucruri care se întâmplă în Cluj și îți oferim inspirația necesară la început de săptămână.

Marți – Petrecem în stil american
Cum începem o săptămână astfel încât să avem noroc în toate zilele care urmează? Cu o petrecere, desigur! Euphoria Music Hall strânge toate organizațiile studențești într-un singur loc și dă startul party-ului American Pie. Haide să cunoști cele mai tari fraternități din oraș, alătură-te uneia dintre ele și participă la un batlle care îți poate aduce 1000 de lei. Bani numai buni de pus deoparte pentru viitoarele petreceri nebune la care plănuiești să participi.

Marți și Miercuri – Ne găsim cel mai fain job
Peste 450 de locuri de muncă și peste 60 de companii care provin din domenii variate de activitate. Așa se descrie ediția din această toamnă a Târgului de Cariere. Indiferent dacă ești în căutarea primului tău job, dorești să te reprofilezi sau ești curios care sunt posturile cele mai căutate pe piață, haide la Sala Polivalentă să interacționezi cu oamenii din HR și, de ce nu, chiar să îți depui CV-ul. Târgul de Cariere este cel mai amplu eveniment de recrutare organizat în Transilvania, tocmai de aceea întâmpină publicul cu o experiență complexă ce cuprinde numeroase posibilitățile de angajare, dar și conferințe, zone de networking, sesiuni de training și speed challenge-uri.

Joi – Institutul Francez ne cheamă în vizită
Dacă ați fost vreodată curioși să descoperiți care sunt activitățile, cursurile și mediateca Institutului Francez, acum e momentul să o faceți. Centru cultural își deschide larg ușile pentru toți cei care doresc să-i cunoască secretele. În program sunt trecute tururi ghidate, întâlniri cu nativi francezi, spectacole de teatru, cursuri introductive în limba francez, precum și alte surprize. Pe tot parcursul zilei veți avea ocazia să vă delectați cu cidru și clătite gătite ca în Franța acasă. Mai multe detalii găsiți aici.

Joi – Învățăm din greșeli
FuckUp Nights se întoarce și luna aceasta cu noi povești despre… insucces. Ne-am obișnuit să asistăm numai la conferințe în care speakerii ne învață care sunt trucurile prin care ne putem atinge obiectivele profesionale, însă trebuie să fim sinceri: nu iese mereu dintr-o primă încercare. Cel mai bine o știu invitații FuckUp Nights care au pornit cu idei mărețe în aventura de a deveni antreprenori, până în momentul în care ceva nu a mai mers conform planului. Învățăm și noi din greșelile lor, joia aceasta, la Iulius Mall. Intrarea este gratuită, pe bază de rezervare.

Joi – Creativitatea zboară liberă
Nu e ușor să fii artist în ziua de azi, mai ales atunci când îți lipsește spațiul de creație. Fabrica de Pensule vine în ajutorul tinerilor studenți sau proaspeților absolvenți din lumea artelor și pune la dispoziție un loc doar al creatorilor unde aceștia pot experimenta. FMR – Forme ușoare de performativitate este un eveniment desfășurat asemenea unor prezentări în care artiștii sunt liberi să aleagă ce doresc să expună publicului: un performance de dans contemporan, ideea unui spectacol, storytelling, o preocupare personală. Sky is the limit! Cei care doresc să descopere noi forme ale artei și să asiste la prezentări din postura de spectatori sunt invitați cu brațele deschise, mai ales că intrarea este gratuită.

Vineri – Ne lăsăm delectați de muzica clasică
Toamna Muzicală Clujeană este în plină floare săptămâna aceasta, așa că nu puteam să trecem cu vederea evenimentele desfășurate în cadrul acestui festival. Noi vă asigurăm de faptul că toate spectacolele sunt excepționale și cu greu putem alege doar o recomandare. Totuși, vă sfătuim să nu ratați concertul simfonic de vineri. Dirijorul Bruno Mantovani, pianista Varduhi Yeritsyan și Orchestra Filarmonicii de Stat „Transilvania” ne vor încânta auzul cu opere muzicale compuse de Maurice Ravel, Camille Saint-Saëns și Claude Debussy. Biletele sunt încă disponibile aici.

Vineri – Petrecem în stil Booha
Sfârșitul de săptămână începe cum nu se poate mai bine, deoarece Booha revine cu un nou set de petreceri gata să ne țină pe ringul de dans până la răsărit. Muzica house, beat-urile fresh și noile mișcări de dans pe care le-ai învățat vara aceasta creează cocktailul perfect pentru un party de neuitat. La Cluj Arena distracția va fi garantată, iar noi te sfătuim să achiziționezi un bilet repejor. Locurile sunt limitate.

De vineri până duminică – Vizionăm cele mai bune filme

Cele mai bune filme de la Cannes 2019 vor fi difuzate pe marele ecran de la Cinema Victoria. Evenimentul Les Films de Cannes à Cluj-Napoca ajunge la cea de a patra ediție și are pregătit în program producții cinematografice excepționale, unele dintre acestea distinse cu premii la festivalul amintit. Timp de trei zile se vor difuza 9 filme și vor fi organizate întâlniri cu actori sau regizori. Prețul unui bilet este de 15 lei, dar pentru achiziționarea a 6 bilete veți plăti o sumă de 60 de lei. Mai multe detalii în legătură cu programul pot fi consultate aici.

De vineri până duminică – Ne întâlnim cu unii dintre cei mai apreciați actori ai momentului
Pregătiți-vă să cunoașteți față în față unele dintre cele mai îndrăgite vedete din lumea cinematografică. Vă sună cunoscut evenimentul? Comic Con, despre el discutăm în acest paragraf, se desfășoară pentru prima dată în Cluj-Napoca, la Sala Polivalentă care se va transforma într-un loc de discuții între actori și fanii lor. Cine sunt invitații? Alexander Ludwig (Vikings și The Hunger Games), Kevin McNally (Pirații din Caraibe), Manu Bennett (Spartacus, Arrow și Shannara), Rick Cosnett (The Flash și The Vampire Diaries) sunt doar câțiva care se află în cap de afiș. Mai multe detalii despre program și bilete puteți consulta pe Facebook sau pe site.

Duminică – Ne bucurăm de un prânz în familie
Încheiem săptămâna la Restaurantul Marco Polo unde ne adunăm alături de cei dragi și ne lăsăm încântați de un prânz în familie. În cadrul evenimentului vom avea parte de mâncăruri alese atât din bucătăriile internaționale, cât și din mult-îndrăgitul meniu tradițional. Toată lumea este așteptată, indiferent de vârstă, căci adulții pot servi după prânz un pahar de vin spumant, în timp ce copii se vor distra la spațiul de joacă. Prețurile sunt de 115 lei/persoană și 60 lei pentru copiii sub 12 ani. Rezervările se fac la numărul de telefon  0264 450 101.

Tu ce evenimente nu ratezi săptămâna aceasta?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!