5 idei pentru a-ți reveni după o seară nebună de sâmbătă

Home $ Articole $ 5 idei pentru a-ți reveni după o seară nebună de sâmbătă

by | Nov 22, 2019 | Articole

Se apropie weekend-ul. Cu pași repezi, aș îndrăzni să spun, mai ales că eu am trăit cu impresia toată ziua că e marți, uneori realizând că e miercuri, dar nici o clipă să-mi fi dat prin cap că-i joi. Oricum, nu are sens să intrăm în discuția despre trecerea timpului pentru că ajungem la întrebarea ”Și, ce faci de Revelion?” și numai ne enervăm unii pe alții. Așa că, haideți să tragem aer în piept și să vedem – ce facem weekend-ul acesta? Eu una, și bănuiesc că nu sunt singura, cam la fiecare final de săptămână obișnuiesc să merg la un party, la o seară de jocuri cu prietenii sau la un drink cu fetele, care devine drinks și de acolo e altă poveste.

Știți și voi cum e: ieși într-o seară, îți depășești ora de culcare, dacă mai adaugi și două pahare de alcool combinației acesteia, tot weekend-ul ești… leguminoasă. Adică stai în pat ca o legumă, fără chef sau vlagă. Nimeni nu apreciază această stare, motiv pentru care astăzi vă dau câteva propuneri legate de cum puteți să vă reveniți după o seară ”agitată” de sâmbătă. Să vedem despre ce-i vorba, shall we?

Încep, bineînțeles, cu un exemplu testat pe propria piele de curând și care vă garantez că funcționează, mai ales dacă este urmat de un somn odihnitor. Acum două săptămâni, tot după o noapte… cel puțin interesantă, am fost la Hangover Brunch la Syndicate Bar, localul din incinta Double Tree by Hilton City Plaza. Despre experiența mea, în detaliu, am scris mai multe aici, dar vă povestesc pe scurt despre ce este vorba. Practic, cei de la Syndicate Bar știu că… la toți ni-i greu după astfel de întâmplări și că ele se petrec preponderent sâmbăta, așa că duminica, în intervalul 11:00-15:00, au un meniu special, iar timp de două ore puteți comanda orice poftiți din el: omletă, ouă benedict, hamburger de vită cu cartofi prăjiți, croissant cu brânză și somon fume, pancakes și iaurt cu fructe și granola, fără a scoate băutura din ecuație – ceai, cafea, suc de portocale sau, bineînțeles, ceva cu alcool. Practic, porția de proteine de care aveți nevoie. Toată distracția costă 109lei de persoană, dar v-ați asigurat complet pe o zi întreagă și v-ați mai și diminuat din mahmureală. Give it a try!

O altă variantă ar fi vizionarea unui film la cinema. O soluție clasică. Mai ales că sala de cinema este și cadrul perfect pentru un pui de somn, iar voi sunteți ușor moleșiți, ușor adormiți. Sfatul meu prietenesc ar fi să nu alegeți, sub nicio formă, un film de acțiune sau un 3D. Ultimul lucru de care probabil aveți nevoie ar fi să vă explodeze în urechi sunete de împușcături sau vă iasă personajele din ecran și să se apropie amenințător de voi. Nici vorbă, că vă ia imediat cu leșin. Optați pentru o comedie sau, și mai bine, dramă. Ca să vedeți că sunt lucruri mai grave în viață decât o zi pierdută după o noapte… ei bine, tot pierdută. PS: În caz că ați uitat, cinema-uri în Cluj aveți la Iulius Mall și VIVO (Cinema City), Victoria și Florin Piersic, dar și Mărăști și Dacia.

Mergem mai departe și luăm în considerare și puțină mișcare. Nu o să vă îndemn la alergat (pentru că eu nu aș face-o), dar s-ar putea să vă atragă un joc de tenis cu un prieten bun, o partidă de squash care să scoată toată alcoolul din organism sau un meci de fotbal / baschet. Trebuie să trageți puțin de voi ca să vă convingeți în acest sens, dar senzația de după merită 100%. Veți fi atât de preocupați de faptul că nu mai reușiți să respirați normal, încât veți uita pe loc de dureri de cap și orice vă mai deranja. Ca alternativă, dacă chiar nu puteți și nu vreți să vă extra-obosiți, ce ziceți de bowling, biliard sau tenis de masă, jocuri ușor mai chill? În orice caz, din punctul meu de vedere, dacă afară nu plouă, ninge, tună și fulgeră, o plimbare la ceas de seară ar fi compromisul cel mai plăcut. Dacă ați cheltuit prea mulți bani în seara precedentă, aici avem câteva propuneri pentru sporturi gratis în Cluj.

Știți vorba aceea – ”cui pe cui se scoate?” O știți, că o folosiți de multe ori ca scuză pentru decizii nepotrivite. Norocul vostru-i că toți facem asta, deci nu sunteți chiar de condamnat. Ei, nu o să vă îndrum spre after-party, chiar dacă știu că pe mulți v-aș găsi acolo 100% dacă v-aș căuta, dar o să vă recomand o ieșire la bere cu băieții, respectiv un date and drinks night cu fetele. Băieții pot urmări un meci de fotbal sau juca cărți, în timp ce fetele ar putea opta pentru drinks într-un loc fancy, un desert și sute de povești ce vor curge neîncetat. Dacă grupul este mixt, ce ziceți de o seară cu board games? Ar trebui să fie de ajuns pentru a vă distrage problema de la suferința existențială generală cu care v-ați trezit încărcați și pentru a distruge câteva prietenii.

În ultimul rând, dacă sunteți genul care ”nici nu concep să ies din casă cu fața asta”, sensibil la lumina zilei și arțăgos cu orice îi iese în cale, pe două sau patru picioare, vă sfătuim să nu părăsiți perimetrul locuinței. Cel mai bine ar fi să vă găsiți ceva de făcut indoor, să petreceți timp cu voi sau să vă înhămați la o acțiune de curățenie generală prin casă / telefon / laptop / dulapuri, orice altceva mai necesită aranjat și frumos ordonat. Dacă refuzați să vă mișcați, și o carte, un podcast sau începerea scrierii primei voastre cărți s-ar potrivi frumos în poveste.

Sigur, nu uitați să rămâneți hidratați și sub nicio formă nu călcați într-o saună. Voi ce faceți ca să alungați greața de a doua zi?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!