Te-ai pregătit pentru iarnă?

Home $ Diverse $ Te-ai pregătit pentru iarnă?

by | Nov 24, 2019 | Diverse

Toamna este pe sfârșite iar anotimpul rece se apropie cu pași repezi. Cum bine știm că “Iarna nu-i ca vara”, trebuie să luăm în considerare câteva aspecte referitoare la utilizarea autoturismului pe perioada iernii. Cum ne ajută cauciucurile de iarna? Dar un sistem de monitorizare auto?

Ce e de făcut?
Pentru a nu ne pierde printre nămeți avem nevoie de un GPS auto. Cât este de util să avem hărți detaliate care ne pot ajuta să luăm calea liberă atunci când ne confruntăm cu condiții meteo severe sau dumuri înzăpezite? Răspunsul este cât se poate de evident. Rutele alternative pe care le putem aborda în aceste situații ne ajută mult în salvarea timpului și a costurilor de combustibil, așasar, utilitatea unui GPS este incontestabilă.
Să fim sigur că avem anvelope de iarna. Conform legislației, de la 1 noiembrie, fiecare vehicul, indiferent de masă, trebuie dotat cu cauciucuri de iarnă. Cum le alegem? Din fericire, pe piață găsim nenumărate modele, cu diverse caracteristici și prețuri pentru toate buzunarele. Așa că singurul lucru care ne rămâne de făcut este un drum la magazin și o programare la service.

Să nu uităm de baterie. Ca să nu ne trezim că nu ne pornește mașina dupa o noapte de temperaturi sub 0 grade, poate nu ar strica să fie verificată la un service auto. La recomandarea specialiștilor, ar fi bine să schimbăm bateria dacă este mai veche de 3 ani.

Verificarea frânelor. Dacă tot ne deplasăm până la service-ul auto pentru diverse verificări, ar fi indicat să nu uităm de frână. Aceasta nu doar că este importantă, dar ne poate salva chiar și viața în anumite circumstanțe, sa le spunem, nefavorabile.

Totuși, pentru orice eventualitate este bine să mai avem în mașină lanțuri pentru anvelope, sare, o lopată, perie de curățat zăpada și o trusă de prim ajutor. Cei mai friguroși dintre noi să adauge listei de mai sus și niște haine groase iar cei mai flămânzi câteva conserve. Nu de alta dar măcar sa nu suferim de foame dacă de frig nu putem scăpa.

Să nu te ia prin surprindere
Cel mai bun exemplu este cel propriu. Fii pregătit! Ia-ți toate cele necesare pentru iarnă și arată lumii că se poate. Se poate ca iarna să nu te ia prin surprindere, se poate să circuli fără emoții, se poate să te bucuri de iarnă.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!