Cum a fost la mic dejun la… Natuu

by | Jan 17, 2020 | Articole, Cum a fost la

Trăiesc viața la două poluri complet opuse: fie dorm până la ora 14:00 fără niciun regret pentru toate lucrurile de oameni matinali pe care le ratez, fie mă trezesc cândva în intervalul 3-6 dimineața și absorb toate plăcerile dimineții la maximum. Cel de-al doilea caz îmi permite, pe lângă impresia timpului pe care îl câștig, să mă bucur de un mic dejun ca la carte, pregătit de mine sau de alții mai buni la treaba aceasta. Mult mai buni. Tind să mă las pe mâna lor mai ales în acele zile, speciale aș putea spune, când mă trezesc cu fața la cearșaf fără niciun motiv. Urmând acest fir al întâmplărilor, ieri la 9:00 eram la Natuu, pe Someșului 30, pentru a-mi regla conturile cu mine încă de dimineață și pentru a mă putea transforma într-o persoană mai suportabilă pentru restul zilei și pentru ceilalți.

Opțiunile pentru breakfast-places au crescut considerabil în ultimul an. Sau cel puțin, eu asta am simțit. Probabil că acest lucru se întâmplă și pentru că tot mai multă lume a început să adopte acest obicei: de a mânca micul dejun, în primul rând, iar mai apoi de a stabili întâlniri în timpul dimineții. De data aceasta am ales Natuu pentru că e my to-go place când mă gândesc la mâncare sănătoasă, de la mama natură. Nu fac parte din categoria celor care trăiesc o viață 100% healthy, dar cred mult în media 80-20 și în fiecare zi fac tot posibilul să mă apropii de aceste valori. Și cum ziua bună se cunoaște de dimineață, mi se pare și normal ca în cazul micului-dejun să nu existe dezbaterea sănătos-nesănătos. Trebuie să fie în prima categorie, fără dar și poate.

Ca de fiecare dată, am găsit o atmosferă liniștită și călduroasă – la propriu, având în vedere temperaturile de afară. Chiar dacă activitatea lor începuse la 7:30, deci angajații nu erau proaspăt treziți, m-au întâmpinat cu un zâmbet sincer. Am luat un loc la masa mea preferată (de la a treia vizită e ok să ai o masă preferată), mi-am așteptat colegul de breakfast, iar apoi m-am îndreptat nerăbdătoare spre rafturi. Îmi place la Natuu pentru că, în ciuda faptului că meniul este oarecum unul de bază, niciodată nu știi ce vei găsi disponibil, care va fi mâncarea ce tocmai iese din bucătărie și îți face cu ochiul indecent sau care tocmai îți va fi luată de sub nas de către un pofticios mai hotărât decât tine. Ce să faci, ori vrei proaspăt, ori nu.

Încă de la o vizită anterioară îmi stătea mintea la budinca lor de chia cu fructe, căci mâncase o prietenă și i-a plăcut atât mult, încât m-a tot bântuit pofta. Recunosc, a fost o luptă internă crâncenă între acesta și quiche, dar aveam un plan ascuns de la bun început, vi-l divulg la final. Momentan, vă mai zic doar că printre opțiunile prezente se mai numărau hummus-ul cu ardei copți, wrap-ul cu falafel și guacamolele. Colegul meu a ales un English breakfast vegetarian, cu fasole, roșii, ardei, un ou și puțină brânză, dar și un cârnat vegetarian. Feedback-ul a fost unul pozitiv, din partea amândurora.

Bine, trebuie să menționez că pe rafturi erau deja apărute porțiile de lasagna, tika-masala, burgerul vegetarian și toată gașca veselă, chiar dacă sunt preparate mai consistente, potrivite mai degrabă pentru prânz. Nu lipseau nici cartofii wedges la cuptor și bucățile de crunchy jalapenos. Toate acestea le-am privit ca o modalitate a localului de a transmite că tu poți fi și poți mânca absolut ce îți dorești, la orice oră. Nimeni nu te va judeca dacă alegi să începi ziua cu o prăjitură raw cake cu lime sau cu o porție de wedges și o bere artizanală. Just be yourself, but the best version you can be, you know?

În timpul șederii noastre, am observat mai multe tipuri de oameni care au pășit în locație. La masa de lângă noi avea loc un interviu de angajare, la masa prieteniei din centru trei (posibil) colegi de muncă își încărcau bateriile cu un mic-dejun pe cinste, iar cei mai mulți intrau, alegeau ceva din vitrine și plecau (după ce plăteau, evident). Nelipsită din majoritatea ecuațiilor era cafeaua sau un ceai cald. Așa că, fie că aveți timp pentru o masă pe îndelete sau doar vreți să vă asigurați că nu începeți ziua cu energia pe minus, Natuu este varianta cea mai bună, mai ales dacă lucrați în zonă.

Închei prin a vă menționa faptul că vă puteți bucura și de câteva deal-uri foarte bune, ce includ și delicioasele lor produse de patiserie. De exemplu, un croissant + fresh portocale + espresso / coffee milk small = 17lei, iar un sandwich + fresh portocale / coffee milk large = 19lei. Au și meniul zilei, cu supă + fel principal + un produs de patiserie, iar acesta costă doar 26lei. Nu, nu m-am aruncat peste un pastel după super-healthy budinca de chia, însă am strecurat o porție de wedges și o prăjiturică la pachet. Știți voi, pentru poftele mai târzii.

Voi ați fost până acum la Natuu?

Evenimente viitoare

Abonează-te la newsletter

Ți-a plăcut acest articol? Abonează-te pentru a primi ultimele noutăți și recomandări.

Te-ai abonat cu succes.

Share This