(Anti)Cafenele și alte locuri în care poți învăța pentru examene

Home $ Articole $ (Anti)Cafenele și alte locuri în care poți învăța pentru examene

by | Jan 17, 2020 | Articole, Student

Sesiunea se apropie mai repede decât ne-am aștepta, fie că vrem, fie că nu. Știm că ești stresat, dar nu lăsa emoțiile să te acapareze și încearcă să fii cât mai productiv în timpul pe care îl mai ai la dispoziție. Dacă încă mai ai acel curs peste care încă nici măcar nu te-ai uitat, poate ar fi cazul să te motivezi să îl citești, astfel încât ne-am gândit să îți vorbim de câteva locuri în care s-ar putea să îți placă să înveți. Principala și cea mai sigură variantă rămâne, desigur, biblioteca, dar dacă simți că ai petrecut prea mult timp acolo și în sălile de lectură, o schimbare de mediu sigur te-ar face mai productiv.

Primul loc în care poți învăța (pe lângă multe altele) e The Guild Hall, care e un spațiu mai mult decât potrivit dacă vrei să fii productiv sau dacă vrei să înveți alături de alți colegi. După ce terminați de învățat, puteți să jucați și un boardgame drept răsplată. Dar doar după ce terminați de învățat.

O anticafenea în care sigur o să fii motivat să înveți e Bookla, pentru că nu ai cum să nu te simți motivat să înveți atunci când ești înconjurat de cărți. Există riscul să ți se facă poftă să citești beletristică, dar tot e mai bine decât nimic (glumim, până trece sesiunea beletristica poate nu e cea mai bună variantă). Conexiunea la Internet e bună, prize găsești, cafeaua e bună și ea, deci e locul perfect pentru învățat.

Dacă stai în campusul studențesc Hașdeu, Kafea sigur nu îți e un loc necunoscut. Cafeaua e bună, oamenii sunt faini, iar muzica nu este atât de tare (nu întotdeauna), și de cele mai multe ori, dacă mergi amiaza, o să asculți doar jazz și blues ceea ce e un plus și nu te-ar deranja la învățat. Sunt destul de multe prize, iar masa mare din mijloc îți permite și să înveți cu alți colegi. Iar ciocolata caldă cu bezele o să te facă să tot vrei să înveți acolo! Singura parte mai puțin plăcută e că lumina nu e cea mai bună, dar dacă stai mai la geam nu o să te deranjeze.

Yolka e genul de loc în care poți sta liniștit să lucrezi sau să înveți pentru examene, căci prize sunt, iar personalul e drăguț și nu se va supăra nimeni dacă îți aduci laptopul cu tine. Plus că totul verde și viu în jur o să te facă să uiți că afară e zăpadă de parcă se apropie Crăciunul.

Un alt loc învățat-friendly e Phil’s Coffee Shop, în special locația de pe Dorobanți (dacă nu știai, găsești un Phil`s și pe Barițiu, dar acela e mai potrivit pentru to-go). La fel ca în Kafea, muzica e dată la un volum rezonabil, astfel încât nu ar trebui să ai probleme de concentrare. Găsești prize suficiente, iar mesele spațioase te ajută să te întinzi cu toate caietele de care ai nevoie (deși drăguț ar fi să le scoți pe rând, ca să nu ocupi tot spațiul).

Dacă nu vrei să mergi neapărat într-o cafenea, poate ar trebui să iei în calcul varianta învățatului în librării. Am experimentat în Book Corner Librarium, din Piața Unirii, care e cred cea mai cozy librărie peste care am dat. Iar dacă nu ai de citit câteva ore bune, nu vei deranja pe nimeni. Locul e cozy, fotoliile confortabile, iar personalul e drăguț și cel mai probabil o să îți recomande cărți de specialitate pentru facultatea ta. Aceeași situație e și în Cărturești, unde deja știm că mulți aleg să învețe. Din nou, dacă ești prea tentat să iei în mână ultimile apariții literare…îți poți permite o pauză de 10 minute de la genetică, informatică sau drept civil. Meriți 😀

Poate nu te-ai fi așteptat, dar și în Vorbe atmosfera e numai bună de învățat! Locul e super cozy și familiar, iar oamenii sunt isteți și puși pe glume, astfel că în pauzele de la învățat, ai cu cine să stai la vorbe. Ziua e tare liniște înăuntru, deci nu o să fie nicio piedică între tine și carte aceea de care (poate) încă nu te-ai atins 🙂


Deci, dacă de sala de lectură din cămin, de canapeaua din living și de bibliotecă te-ai plictisit, ori simți nevoie să schimbi mediul în care lucrezi (pentru că e științific dovedit că dai un mai mare randament dacă nu lucrezi constant în același loc), acum nu mai ai nicio scuză să nu înveți pentru sesiunea care bate la ușă.

Baftă la examene și anunță-ne prin ce locuri mai înveți!

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!