6 pasta lovers din #Cluj ne spun de ce le place la Tortelli Pasta Bar

Home $ Articole $ 6 pasta lovers din #Cluj ne spun de ce le place la Tortelli Pasta Bar

by | Feb 5, 2020 | Articole

Cel puțin de 2 ori pe săptămână se întâmplă să propun celor din cercul meu o vizită la Tortelli Pasta Bar. Nu există persoană pe care să o cunosc și de care să-mi pese cât de cât pe care să nu o fi introdus în minunata lume a pastelor, ce se ascunde atât de în văzul lumii, în Piața Muzeului. Știți și voi, am multe localuri preferate în Cluj, dar Tortelli e un pariu sigur atunci când intervine pofta de paste. Iar la mine intervine de multe ori. Pe zi. Și adevărul este că nici nu mai e vorba de preparate în sine exclusiv, ci de tot ceea ce oferă acest local, de la personal, la dinamică, la întregul vibe.

Dar am zis că, dacă nu e să mă credeți pe mine, poate-i credeți pe Ovidiu, Anca, Paul, Luana, Maria și Doriana, că doar nu-s eu singura care petrece mai mult timp la Tortelli decât în propria bucătărie. Nu, nu.

Pe Ovidiu l-am întrebat cum a început povestea lui cu Tortelli și ce anume l-a convins să devină vizitator fidel. Bineînțeles, bucurându-se de acest statut, ne-am gândit că știe meniul cap-coadă, așa că am îndrăznit să încercăm să-l punem în dificultate întrebându-l dacă există vreun dish de care a fost mereu curios, dar nu a apucat încă să-l guste. Dar să luăm lucrurile pe rând.

Am aflat de Tortelli de la o prietenă bună, mai exact am fost împreună cu ea prima dată să mâncăm paste și mi-au plăcut foarte mult, așa că am revenit iar și iar până am pierdut numărătoarea. Îmi place aici dintr-un motiv simplu: se simte că pastele sunt făcute în casă, iar ingredientele folosite sunt de calitate și proaspete pentru că mâncarea are gust. Iar acest lucru e cel mai important în ceea ce privește alegerile culinare. Pe lânga asta, tinerii care servesc, precum și bucătarii, sunt foarte amabili și ospitalieri și ne fac să ne simțim bine de fiecare dată. În ceea ce privește meniul, vă mărturisesc că le-am gustat pe toate, nu am rețineri când vine vorba de mâncare.

   
Și exemple de oameni care n-au ratat nimic (sau aproape nimic) din meniu mai sunt. Chiar Paul e unul dintre ele. Noi suntem prieteni destul de vechi cu el și știam deja că îi plac doar locurile care îi oferă calitate, în primul rând, dar și o atmosferă în care să se simtă în largul lui, așa că nu am fost foarte uimiți de acest lucru. L-am întrebat dacă își amintește prima experiență din restaurant și cum simte că s-au schimbat lucrurile între timp, dar și cum sună comenzile lui.

Prima experiență a fost foarte aproape de deschidere. Mi-am comandat Carbonara și am fost dat pe spate, de atunci au urmat multe, multe astfel de comenzi. Erau și sunt cele mai bune Carbonara din oraș. Este ceva la ou / piper / parmigiano / paste care mă dă pe spate, au o rețetă excelentă. Pe locul doi vine Ragu, un alt clasic. Îmi place că îl fac cu pulled pork. De fiecare dată când îi vizitez știu că nu trebuie să am emoții: voi primi aceeași porție delicioasă, cei doi ani de activitate doar i-a făcut din ce în ce mai buni. Când apare un meniu nou, mă duc să le încerc pe toate, așa că nu prea sunt lucruri pe care să nu le fi comandat. Chelnerii sunt foarte prietenoși și îmi mai recomandă și ei, și în felul acesta cred că am gustat aproape tot din meniu. Zic ”aproape” pentru că sunt mai reticent în ceea ce privește sortimentele cu pește.

Mergem mai departe și vorbim cu Anca, curioși fiind de ce Tortelli și nu orice alt restaurant din Cluj, dar și care e preparatul pe care îl comandă cel mai des.

Eu și familia mea (soț + toddlerița Karolina de 2 ani și un pic) frecventăm Tortelli de câteva luni bune, fiind prezenți aici cel puțin o dată pe săptămână. Motivul nostru e simplu: o vizită la acest restaurant este o adevărata experiență, atât culinară, cât și socială pentru toți trei. Relația cu pastele, în general, e una veche, pur și simplu îmi plac și sunt una din mâncărurile mele preferate. În particular, Tortelli a apărut în contextul în care fetița mea descoperă din ce în ce mai mult mâncarea în sine. În acest loc, experienței culinare delicioase i se adaugă atmosfera child-friendly, personalul super welcoming și, nu în ultimul rând (de fapt, ar fi trebuit să îl poziționez în frunte), accesul vizual la modalitatea de preparare a pastelor – e un adevărat spectacol la care participăm de fiecare dată și fetița mea e mega încântată. Ne face mare plăcere să revenim de fiecare dată la Tortelli.

Și Doriana și Sorin sunt mândri părinți ai unui toddler de 1 an și jumătate, însă ieșirile lor la Tortelli au loc, momentan, în absența celui mic. Încă un pic, Matei, încă un pic și guști și tu din cele mai bune paste din oraș!

Venim la Tortelli Pasta Bar de cel puțin două ori pe lună, în weekend. Avem un bebe mic, iar acesta este locul unde ne place să “evadăm” când prichindelul rămâne cu buni. Ne place atmosfera caldă și cosy și pastele demențiale. Trebuie să recunosc că suntem abonați la aceleași feluri de fiecare data: lasagna pentru soțul meu și cele cu ricotta e spinacci pentru mine, care de când s-a schimbat meniul au devenit canneloni. Suntem curioși ce ni se mai pregătește pentru sezonul de primăvară. Momentan, ne rezumăm la meniul standard în ceea ce ne privește, pentru că ambele preparate au gusturile momentelor noastre de liniște împreună.

În continuare am vorbit cu Luana, de la care am vrut să aflăm cum se simte atunci când ajunge la Tortelli versus atunci când pleacă. De asemenea, pentru că gusturile întotdeauna se discută, am întrebat-o dacă există vreun preparat din meniu pe care l-a încercat ușor sceptică, dar a ajuns să-l comande regulat ulterior. Răspunsul ei e, probabil, răspunsul fiecăruia dintre noi.

Primul pas în restaurant îl fac mereu având încrederea că nu voi pleca dezamăgită și voi avea, negreșit, o experiență minunată, din toate punctele de vedere. Găsesc aici cele mai bune paste pe care le-am mâncat vreodată, o ambianță plăcută și un staff prietenos, care mă fac ca la fiecare vizită la Tortelli să o plănuiesc deja pe următoarea înainte să mă ridic de pe scaun. Caramelle dolci am comandat pentru prima oară cu puțin scepticism. Dar să fim serioși. Paste… la desert? Dubiile mele au fost repede spulberate odată cu prima porție servită. Acum, acest desert a devenit singura modalitate imaginabilă de a încheia un prânz la Tortelli.

Voi încheia pledoaria mea cu ajutorul Mariei, care ar putea convinge pe oricine să treacă măcar o dată pragul Tortelli Pasta Bar pentru că locul acesta are el, în sine, tot ce e necesar în acest sens. Dar să vedem ce ne-a spus.

Pentru mine, Tortelli înseamnă două ingrediente foarte importante: gustul inconfundabil al pastelor autentice și vibe-ul liniștit care îți oferă timp să respiri și să te bucuri de tot ceea ce îți oferă localul. Ceea ce m-a surprins încă din prima este versatilitatea mood-ului, care e la fel de potrivit și pentru o masă de prânz cu prietenele mele, dar și pentru o cină cu iz romantic împreună cu soțul meu. Despre preparate efectiv, nu am cum să vorbesc. Simplele cuvinte nu ar face dreptate aromelor care se regăsesc acolo. Ah, și personalul! E ca parmezanul de pe paste. Îți fac ziua mai bună fără măcar să-ți dai seama și mai vrei! Într-o zi, când ai poftă de paste, ia-ți un prieten și mergeți la Tortelli!

Na, mai ziceți că-s doar eu ”prea înnebunită” după Tortelli. Mai bine să fiu prea înnebunită decât prea nebună să nu vreau să le trec pragul niciodată. Voi ați fost? Ce ați mai avea de adăugat pentru necunoscători?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!