Cum a fost la… Concert în 4 la Hugo

De când am aflat că Ada Milea, Bobo Burlăcianu, Anca Hanu și Cristi Rigman țin din nou concert la Hugo în The Office, am știut unde voi fi pe 6 seara. Celebra trupă a reușit să umple restaurantul cu oameni de toate vârstele, mai singuri sau în grupuri mai mari, dar cu toții la fel de încântați de ceea ce se întâmpla pe scenă. Această gașcă de patru este cunoscută pentru piesele inventive pe care le au, în care îmbină tot felul de tehnici și sunete. Dacă n-ați auzit încă de ei, dați-le un search. Îmi puteți mulțumi mai târziu.

Exact cum mă așteptam, nu am fost dezamăgită de experiență.

În primul rând, vreau să îi felicit pe cei de la Hugo pentru amenajarea locului. A fost prima dată când i-am vizitat, deși echipa a mai scris despre ei. Restaurantul este aranjat în așa fel încât să te simți ca acasă: culori calde, lumini difuze și muzică la un nivel moderat. Este locația perfectă pentru un eveniment de final de săpămână. Totul de la personal, până la detaliile locului îți dau o senzație plăcută și te calmează după o zi (sau o săptămână…lună?) mult prea lungă. Meniul lor completează perfect atmosfera cozy. Eu am ales să mă bucur de concert la un pahar de Pinot Noir Rosé și un chocolate lava cake cu înghețată de vanilie.

Concertul mi-a depășit așteptările. Știam că o să îmi placă, căci o știu pe Ada Milea de ani buni, de când avea mai multe proiecte la teatrul din în orașul meu natal, Piatra-Neamț. În schimb, nu mă așteptam să ador experiența și să vreau să o repet atât de repede. Am rămas fascinată de modul în care trupa a reușit să îmbine muzica cu teatrul, să cânte și din voce, dar și din instrumente, iar totul să se îmbine atât de armonios și natural. Presupun că asta înseamnă să faci ceva ce iubești în stilul tău unic și atipic: lumea observă și apreciază, cu atât mai mult dacă îi faci și să râdă (ceea ce cu siguranță s-a și întâmplat).

Am cântat alături de artiști pe Fata rea, Manea cu lanțuri, Dans și seria de cântece din Chiritza în Concert, spectacolul-concert pe care l-am văzut-o cu câteva luni bune în urmă la Teatrul Național Cluj-Napoca, evident, tot de Ada Milea. Este bine de precizat pentru cei care nu știau, că cei patru sunt și actori foarte buni. Recomand, dacă aveți vreodată ocazia, să îi urmăriți în piese de teatru.

Personajele pe care le-au conturat au fost și ele savuroase: traficanți de jucării, colindători și surori, cântând despre muște, oi, tiruri și pușcărie. Despre instrumentele folosite nici nu mai spun. Dacă sunteți fani ai acestei găști, sigur recunoașteți ușor chitara, muzicuța sau maracas-urile, pe care le folosesc aproape în toate melodiile. Dacă vreți vreodată să ieșiți din starea de monotonie și aveți ocazia să îi ascultați, îi recomand cu tot dragul (în special dacă vă place ironia și umorul).

A fost o seară în care am râs cum n-am mai făcut-o de foarte multă vreme. Cei patru au un farmec teatral deosebit, cum nu am mai întâlnit. Tot ce vreau să vă mai spun este că am plecat acasă fredonând melodiile auzite.

Ada Milea, ce bună ești, fată!

Apropo, dacă vreți să le faceți o vizită celor de la Hugo, pe 13 martie îi primesc pe Cristi Minculescu, Valter & Boro în restaurant pentru a-și marca 40 de ani de carieră rock prin Turneul Indoor 40. Dacă preferați umorul și folkul moldovenesc, atunci concertul pe care îl ține Fără Zahăr pe 3 aprilie poate fi mai potrivit pentru voi.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!

Share This