10 resurse utile pentru organizatorii de evenimente afectați în această perioadă

Home $ Articole $ 10 resurse utile pentru organizatorii de evenimente afectați în această perioadă

by | Mar 23, 2020 | Articole

În plină criză de izolare la domiciliu, evenimentele par să se fi mutat și ele în confortul propriei case, departe de adunările masive de oameni (sau cel puțin așa ar fi normal să fie). La teatru putem merge acum online, orice spectacol poate să fie savurat direct din sufragerie, iar petrecăreții se bucură și ei de alternative la nopțile dansante din club. Cu un playlist potrivit poți aduce și atmosfera de festival la tine acasă.

Nu-i chiar așa de greu să stai 24/24 fără să ieși în societate, însă pentru organizatorii de evenimente această perioadă le poate da bătăi mari de cap. Totuși, Internetul pune la dispoziția acestora o serie de resurse care sunt menite să îi facă să treacă mai ușor peste această perioadă. Așadar, dacă ești organizator de evenimente, iată o listă de resurse utile care sunt 100% safe și te vor ține la suprafață și în plină pandemie.

Crowdcast
Acesta este locul unde îți vei desfășura activitatea până se mai liniștesc apele. Ca să ajungi să interacționezi cu publicul trebuie să creezi evenimentul, iar acest pas este destul de simplu de executat (și exemplificat în video-ul de mai jos). De la cursuri online, clase de fitness, conferințe sau pur și simplu dezbateri, toate evenimentele își pot muta reședința pe această platformă. Lista de prețuri se gășește aici, iar două săptămâni ai acces la free trial (10 evenimente live de câte 30 de minute).

Glisser
Cu ajutorul acestei platforme vei avea acces instant la analize ce țin de audiență și engagement (adică vei ști dacă oamenii se plictisesc și vor adormi cu laptop-ul în brațe). În plus, prezentarea ta va fi mai aproape de public datorită funcțiilor care invită la interacțiune, cum ar fi poll-uri sau sesiuni de Q&A. Dacă ești curios să afli cum funcționează lucrurile în interiorul Glisser, ai 14 zile gratuite de testare, timp în care poți afla multe despre publicul tău țintă datorită analizelor live.

HeySummit
După cum sugerează și numele, acest site o să îți adopte summit-ul în această perioadă în care adunările masive de oameni nu sunt doar interzise, ci și periculoase pentru sănătatea tuturor. Aici ai posibilitatea să personalizezi email-urile care vor fi trimise la participanți, să primești feedback, să accesezi statistici și chiar să faci giveaway-uri. Cât despre prețuri, o lună de zile te poți juca gratuit pe platformă, iar dacă simți o atracție față de acest mediu de lucru, poți opta pentru un abonament.

Hopin
Events Without Limits. Într-adevăr, Hopin sfidează toate limitele și ne aduce mai aproape de prieteni și de evenimentele favorite, exclusiv online. Această resursă se pretează atât pentru evenimente cu un număr mic de participanți, dar face față și la cele cu sute de persoane. Summit-uri, conferințe, târguri, workshop-uri, expoziții… offline-ul se mută integral în online fără a întâmpina probleme. Poți oricând cere un demo ca să te familiarizezi cu platforma și să decizi dacă e ceea ce cauți.

vFairs
Târgurile de cariere se pot muta de acum aici. În acest mod eviți aglomerația (pentru că știm cât de multă lume trece pragul acestor târguri) și poți aplica la toate job-urile simplu și rapid. De asemenea, poți găzdui și licitații live, în cazul în care încă mai sunt doritori în aceste momente de criză. În cazul în care te ocupi cu organizarea evenimentelor de acest gen, ia în considerare mutarea lor în online și cere un demo aici.

Hexafair
Un alt mod în care îți poți muta în această perioadă evenimentele de tipul târgurilor este Hexafair. Pentru ca totul să iasă cel puțin la fel de bine ca în realitate, vei avea tot suportul necesar în acest sens prin suport înainte, în timpul și după eveniment. Iar ca să vezi impactul produs de eveniment asupra publicului vei avea acces și la statistici și analize amănunțite. În cazul în care te ocupi cu organizarea târgurilor, poți cere să testezi aplicația aici.

Remo
O altă modalitate prin care poți relaționa cu publicul tău, de la distanță, este Remo, iar ca să ajungi în casele lor durează doar 15 secunde. Nu ai nevoie de alte aplicații pe care să le descarci, întrucât toată activitatea se desfășoară direct în browser. Mai mult, funcția de screen sharing funcționează pentru 8 ecrane simultan. Prețurile sunt listate aici, dar până să plătești ți se oferă un free trial ca tu sa nu pierzi legătura cu nimeni.

Teooh
Teooh vine cu un element de noutate în ceea ce privește evenimentele desfășurate exclusiv în mediul online: participanții își pot concepe propriul avatar. Prin controlul asupra acestuia, conferințele vor lua forma unor jocuri interactive, dorind să se apropie cât mai mult cu ceea ce s-ar întâmpla, în mod normal, în viața reală. Platforma dispune de trei săli care au o capacitate de 24 sau 100 de utilizatori. Ca să testezi această resursă programează un demo aici, iar evenimentul tău este la un pas de a deveni realitate.

Time to Gather
Dacă situația actuală impune izolarea la domiciliu, asta nu înseamnă că toate evenimentele de care ne bucuram înainte o să dispară. De aceea, această platformă concepută pentru conferințe web, poate să se metamorfozeze și să găzduiască orice tip de eveniment, făcându-ne în acest mod izolarea mai ușor de suportat. Aici ai posibilitatea să îți planifici în detaliu evenimentul și să primești analize detaliate după încheierea acestuia. Totodată, ai acces la un free trial aici.

iVent
iVent este o resursă care îți pune la dispoziție tot ce ai nevoie pentru un eveniment desfășurat exclusiv în online. Se comportă precum platformele menționate mai sus și îți oferă ție cadrul propice întâlnirilor care erau programate în offline, dar date peste cap de către coronavirus. De asemenea, vei primi și statistici în timpul evenimentului care te vor ajuta mult la modul în care îți desfășori activitatea.

Așadar, recomandările de mai sus sunt concepute ca să salveze evenimentele și organizatorii acestora, adunând toate resursele din offline, urmând să le transpună în online într-un mediu care este considerat ca fiind sigur în aceste zile. Statul în casă, în izolare, nu poate fi atât de chinuitor dacă avem alternative de a ne bucura de evenimentele noastre de neratat, așa-i?

#staysafe #staiacasă

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!