De 1 Mai, hai să susținem artiștii (djs / producers) din #Cluj

Home $ Articole $ De 1 Mai, hai să susținem artiștii (djs / producers) din #Cluj

by | May 1, 2020 | Articole

Avem niște vești ce pică tocmai la țanc având în vedere că sunteți un pic plictisiți, un pic nostalgici după vremurile când dansați pe la festivaluri în Mamaia, un pic din toate. După succesul înregistrat în martie, Bandcamp a anunțat că face încă 3 zile fără fees, în prima vineri a lunilor mai, iunie și iulie. Ce înseamnă acest lucru? Că artistul primește 100% din valoarea ahiziției înapoi, în mod normal Bandcamp păstrând un comision de 30%. Noi credem că taman azi, de 1 mai, ar fi o ocazie excelentă pentru a ne susține artiștii favoriți, mai ales că am pregătit o listă cu clujeni de-ai noștri, alături de care am dansat de atâtea ori și la atât de multe evenimente, încât le-am pierdut numărul și locul în topul personal.

În plus, gândiți-vă așa: anul acesta oricum #stăiacasă de 1 mai, deci puteți să scotociți puțin în pușculiță după banii pe care i-ați fi cheltuit dacă situația ar fi fost alta, și să-i dați pe o piesă, un EP sau un album, și a susține un artist pe care abia așteptați să-l revedeți. Lăsăm mai jos lista promisă, cu mențiunea că găsiți link către profilul lor de Bandcamp accesând materialul embed / click pe nume.

RQZ
Raul Moldovan era în spatele pupitrului când m-am întâlnit eu cu muzica electronică, acum ceva timp. Un party alandala, în 2015, mai exact. De atunci și până acum s-au scurs nenumărate, iar el a continuat să fie prezent, fiecare apariție amintindu-mi parcă de prima întâlnire. He is my pick today, I am buying his album!

Paul K
Paul și-a descoperit pasiunea față de muzică încă de mic copil, când a învățat să cânte la pian și saxofon, lucru ce l-a ajutat să-și dezvolte latura muzicală. Ani întregi de petreceri alături de nume consacrate ale industriei, precum Paco Osuna, DeWalta, Bill Patrick, Neverdogs, Nastia, Margaret Dygas și mulți alții, se reflectă în stilul lui și l-au ajutat să devină recunoscut și apreciat la unison de fanii muzicii electronice underground.

Macarie
Pentru Alex simțim o mândrie aparte. Poate pentru că l-am văzut crescând sub ochii noștri în ultimii ani, poate pentru că nu încetează să ne uimească de fiecare dată când ajunge în spatele pupitrului, atât cu piesele alese, cât și cu tehnica sa. Anyway, ne înflorește un zâmbet larg pe față de fiecare dată când aduagă ceva nou în portofoliul său muzical.

Lizz
Născut în Buzău și stabilit în Cluj, Vali Petre a luat contact cu muzica electronică la vârsta de 16 ani și de atunci a dezvoltat o pasiune atât pentru producție, cât și pentru mixat. El s-a făcut remarcat prin groove-ul său cald și deschis, ajungând în timp un nume consacrat pe scena muzicii electronice românești.

Mihigh
Mihigh se diferențiază printr-un stil aparte, de poveste, în constantă dezvoltare. Cu influențe minimal, într-o formă mai profundă, dar și techno în egală măsură, artistul îmbină noul cu vechiul, punându-și o amprentă distinctivă asupra sunetelor obscure, nonconformiste și hipnotice.

Vlad Bretan
Vlad a debutat în orașul său natal, Satu Mare, însă parcursul său a cunoscut o creștere destul de rapidă odată ce s-a stabilit în Cluj. E imposibil să nu-l fi întâlnit, chiar și întâmplător, la vreo petrecere prin oraș, să nu fi dansat pe mix-urile lui, să nu aveți măcar un prieten sătmărean care să fi zis – ”Mergem la party, pune Vlad al nostru”.

Danaga
Daniel Aga și-a început aventura sa muzicală în 1998, ca solist vocal și chitarist într-o trupa rock. După o pauză de câțiva ani își vinde motocicleta pentru a-și cumpăra primul său computer și trece la electronice. Muzica lui este un amestec între diferite genuri, de la muzica electronică a anilor 60 și 70, jazz, hip-hop, funk până la techno și house, cu influențe etno.

IV-IN
Lorand Marton este ”a natural movement in a synthetic world”, abordând ”un fel” de muzică electronică cu elemente naturale, pornind de la cele acustice, până la tribale și orientale. Încă de când avea 12 ani cânta la chitară, iar la 14 ani făcea parte dintr-o trupă. Au mai urmat câteva jam-uri cu prietenii prin diverse garaje, iar la vârsta de 18 ani a început să producă muzică electronică.

Incolor
Andrei își amintește că în clasele primare asculta hip-hop/rap, iar în sfera de techno/house a intrat abia pe la sfârșitul școlii generale. Trecerea a fost relativ ușoară și a venit de la sine, motivul principal fiind faptul că ambele se învart în jurul scenei underground. Astăzi este unul din ambasadorii stilului unic și foarte greu de catalogat al muzicii underground din țara noastră.

Nerub
Adrian Hrihor a început ca beatmaker și mc în ’06 și s-a înghesuit cu timpul pe scene, în cluburi și la festivale alături de oamenii cu care s-a putut juca frumos (Kazi Ploae, Subcarpati, K-lu, Vlad Dobrescu, Silent Strike etc.)

Ruffinaments
Încheiem lista cu ceva-altceva: o casă de discuri electronică, clujeană, focusată în general, dar nu exclusiv, pe genuri precum – UK garage, bass, 2step, breakbeat, jungle sau drum&bass. Printre membrii fondatori îl regăsim pe Angel Rusu (Blanilla), dar și pe Victor Bilegan (Manki).

Tu pe muzica cui dansezi astăzi?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!