Prima lună Vă ajutăm din Cluj: 92 de voluntari, 537 pachete de alimente și medicamente livrate către 345 persoane aflate în nevoie

by | May 1, 2020 | Știri Cluj

În primele 32 zile de la lansare, 92 de voluntari s-au alăturat inițiativei Vă ajutăm din Cluj și au contribuit la distribuirea în condiții de risc minim de contaminare a 537 pachete cu alimente și medicamente către 345 beneficiari persoane fizice. De asemenea, personalul din mai mult de 100 de instituții a fost sprijinit prin donarea a 14.500 de echipamente de protecție. Până la data de 25 aprilie s-au cheltuit 31.947 lei din donațiile primite (35.248 lei) în cadrul celor 9 acțiuni întreprinse.

Vă ajutăm din Cluj a început să fie solicitată încă din primele zile, via dispecerat și grupul de Facebook, pentru mult mai multe nevoi decât cele adresate prin acțiunile lansate inițial, respectiv livrarea de alimente și medicamente persoanelor vulnerabile. Cele mai frecvente solicitări primite sunt cele privind nevoile bătrânilor fără resurse financiare, copiilor internați, ale cadrelor medicale lipsite de echipamente de protecție, ale membrilor comunităților izolate fără acces la magazine și farmacii, diversificarea produselor livrate și consilierea în contextul răspândirii Covid 19. Astfel, cu respect față de procedura de protecție și siguranță dezvoltată, VAdC a pregătit și lansat noi acțiuni răspunzând nevoilor exprimate direct de cetățeni: donații echipamente de protectie pentru cadrele medicale, coșul de primăvară, o masă caldă pentru medici și pentru copii internați, donații pachete cu produse de bază, pentru Paște, proiectul Ajută un bunic, livrare medicamente pentru pacienții înscriși în programe naționale de sănătate, voluntariat în cadrul proiectului Auchan – amenajarea Unității de Suport Medical din Sala Polivalentă Cluj. Prin toate aceste acțiuni, pe lângă impactul asupra sănătății oamenilor din comunitatea clujeană, Vă ajutăm din Cluj are un impact social și economic nepreconizate la lansare.

Raportul complet din prima lună a activității Vă ajutăm din Cluj poate fi accesat la http://info.civicsuport.ro.

Abonează-te la newsletter

Ți-a plăcut acest articol? Abonează-te pentru a primi ultimele noutăți și recomandări.

Te-ai abonat cu succes.

Share This