Cum să îți reînnoiești garderoba susținând designeri locali

Home $ Articole $ Cum să îți reînnoiești garderoba susținând designeri locali

by | May 6, 2020 | Articole, Made in Cluj

Articolul a fost revizuit în noiembrie 2023.

Într-o eră a globalizării și a comerțului online, avem acces la o varietate imensă de opțiuni atunci când vine vorba de modă. Cu toate acestea, în mijlocul acestui peisaj vast, susținerea designerilor locali și a producției locale a devenit o alegere din ce în ce mai importantă. Reînnoirea garderobei tale poate fi o oportunitate perfectă de a aduce un suflu nou în stilul tău personal, în timp ce susții economia locală și creativitatea designerilor din comunitatea ta.

Acest material te va ghida în călătoria ta pentru a-ți revigora garderoba și a face alegeri sustenabile, descoperind designeri locali talentați care aduc la viață piese deosebite și autentice. Vom explora beneficiile susținerii producției locale, modalitățile de a găsi designeri locali și sfaturi pentru a integra piesele lor în garderoba ta într-un mod care reflectă stilul tău unic. Așadar, pregătește-te să descoperi cum poți să-ți reinventezi garderoba și să fii parte a unei mișcări care promovează creația și inovația la nivel local.

Ana Maria Dinca (Atelier Ana Clothing)
Pe Ana am avut ocazia să o cunosc personal, să port o ținută realizată de ea și am doar cuvinte de laudă pentru munca pe care o face. În general, creează ținute elegante sau casual, dar cu personalitate, în croiuri simple și de efect. Acum, pentru că nu putea să ignore elefantul din cameră, dar și pentru că e nevoie să rămânem cât mai pozitivi în aceste momente, Ana a pus bazele proiectului #thewhitetshirt. Pe lângă practică, aceea de a crea pentru supraviețuirea atelierului, tricoul are și o latură socială, prin care se dorește să ajute comunitatea în care trăim. Așadar, o parte din banii proveniți din acest proiect vor fi donați către Beard Brothers și Sisterhood. Tricoul este realizat din bumbac calitatic, mai plin, cu puțin elastan, în modele disponibile atât pentru fete, cât și pentru băieți. După croirea acestuia, urmează personalizarea prin broderie sau, cum îi place Anei să spună – atribuirea misiunii, pentru că misiunea lor este de vă da o stare de bine, să vă ”înțeleagă” în aceste momente. Veți înțelege mai bine despre ce e vorba când le veți vedea. Comadați rapid aici.

Sabina Pop
Sabina Pop e un designer român de prêt-a-porter. A obţinut diploma de licenţă şi pe cea de master la secţia Modă/Design Vestimentar a Universităţii de Artă şi Design din Cluj-Napoca și este constant influenţată de legătura existentă între arta contemporană şi design în munca sa. Piesele ei sunt lejere şi uşor de purtat, caracterizate de culori puternice şi diverse modele grafice în juxtapuneri jucăușe. Sabina propune întotdeauna piese curajoase, iar cele mai recente apariții în portofoliul său – bluzele tricotate în aceste momente de auto-izolare, confirmă faptul că moda nu ține cont de spațiu sau timp și vă invită la distracție, chiar și de acasă. Combinația de bumbac, vâscoză și print-ul vesel, floral, vă va binedispune cu siguranță. Pentru comenzi și informații adiționale, send a private message on her page.

Iuliana Pîslaru (Haine Urbane pentru Amazoane)
Amazoanele sunteți voi, e de la sine înțeles: femeile de toate vârstele, cu siluete diferite, cu cariere și preocupări diverse. Pentru acestea toate, Iulianei îi place să creeze haine care să le facă să se simtă încrezătoare și frumoase. Totul a pornit din pasiunea de a lucra cu mâinile. Mergând pe acest drum, tânăra a descoperit și dragostea pentru croitorie, iar Haine Urbane pentru Amazoane s-a născut din nevoia sa de a-și crea hainele pe care le visa, croite pe corpul său și după preferințele sale. În timp, a crescut prin încrederea pe care i-au arătat-o prietenele și clientele care au apelat la creativitatea ei. Creează haine de zi, comode și diferite, în serie mică sau unicat, cu atenție la detalii și la croi, haine ce pot fi personalizate în funcție de silueta și preferințele fiecăreia. Până în data de 13.05.2020 transportul este gratuit la orice comandă la care plata se face prin transfer bancar! Livrează haine cu Glovo în Cluj-Napoca și prin curierat rapid în țară. Comenzi pe pagina de Facebook.

Ana Maria Pop
Licențiată în Arte Textile – Design Vestimentar și absolventă a Programului de Studii Postuniversitare de Master, specializarea Design Vestimentar în cadrul UAD Cluj, Ana Maria Pop și-a făcut debutul la Romanian Fashion Week. A pus bazele unui brand pentru care calitatea materialelor și cusăturile impecabile, designul atemporal și sustenabilitatea sunt cele mai importante valori, creațiile sale fiind feminine, romantice, vesele, comode, unicat. Fiecare idee este originală, fiecare produs primește o atenție deosebită până la cel mai mic detaliu. Chiar dacă au un croi lejer, cu volumetrii, designerul este preocupat să descopere modalități prin care să se adapteze ușor proporțiilor diverselor siluete, dar și să creeze modele practice, ce pot fi purtate în diverse împrejurări. Nu uitați că alegând să cumpărăm de la creatori locali, care produc în mod sustenabil, alegem pentru un viitor mai bun atât pentru noi, cât și pentru cei din jurul nostru. Puteți vedea câteva din produsele create de Ana aici.

Ingrid Teodosiu
Pe lista noastră o adăugăm și pe Ingrid, chiar dacă piesele sale nu se încadrează neapărat în categoria ”daily wear”. O menționăm pentru că e posibil ca mulți dintre noi să simțim nevoia să ne îmbrăcăm altfel după ce 2 luni am stat mostly în pijamale și haine sport, iar unele dintre articolele acestui designer ne pot ajuta întru-totul în acest sens: să ieșim în evidență, fără a adopta neapărat ținute fancy. Mai mult, piesele sale sunt potrivite și pentru a face un cadou frumos cuiva drag acum, când nu puteți fi fizic aproape.

Török Patrícia (Chignon Mignon)
Nu putem încheia fără a aminti de accesorii care să vă pună în evidență outfit-urile. Noi propunem produsele Chignon Mignon realizate de către designerul Török Patrícia. Fie că alegeți o borsetă sau un rucsac, vă veți putea bucura de aceeași calitate, de materiale fine sau piele naturală. La nivel organizatoric, funcționează puțin altfel momentan, dar nu s-au oprit, și promit că în curând vor apărea în shop noi culori care să ne aducă vara mai aproape, bucuria, viața.

Lista este una în lucru și vom updata cu drag dacă aveți recomandări.

Așadar, ce alți designeri locali activi în această perioadă puteți să mai recomandați comunității #ClujLife?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!