Cum s-au pregătit sălile de fitness din Cluj pentru redeschidere

by | Jun 16, 2020 | Articole, Sport

În urmă cu aproximativ 3 luni, abonamentele la sălile de fitness ale iubitorilor de sport au fost, deodată, suspendate. Din cauza stării de urgență.

Atunci, am început să căutăm alternative pentru a ne menține în formă, chiar dacă nu mai puteam merge la sală. Și am început prin a încerca să facem exerciții fizice acasă pe cont propriu. După care, de îndată ce viețile noastre au început să intre într-o nouă normalitate, am început să căutăm clase de fitness la care să putem lua parte online.

Ca acum, în cea dea de-a treia etapă a relaxării măsurilor din perioada stării de alertă, să aflăm că ne putem relua antrenamentele la sala de fitness. Fiind, totuși, nevoiți să ne adaptăm din nou… la o altă realitate. Pentru că acum trebuie să ne obișnuim să mergem la sală – respectând cu strictețe anumite reguli ce au ca scop limitarea răspândirii coronavirusului.

De aceea, câteva săli de fitness din Cluj ne-au povestit cum s-au pregătit pentru redeschidere. Ca tu să te poți întoarce în siguranță.

Prima sală cu care am povestit este Evolve Fitness Club “cel mai nou club dedicat antrenamentelor de ultimă oră din Cluj” – care și-a anunțat redeschiderea cu îndeajuns de multe detalii încât fiecare persoană care le trece pragul să fie informată. Și în siguranță.

Ce trebuie să ai în vedere înainte de a te întoarce cu entuziasm la sală? În afară de a-ți face neapărat programare (atât la sală, cât și la clasele de aerobic – în momentul în care acestea o să reînceapă să fie organizate) pe site, asigură-te că bifezi toate punctele de pe această listă:

– Ai răbdare să ți se măsoare temperatura odată ce ai ajuns la sală.
– Și la intrarea în sală, și la ieșirea din sală este obligatorie folosirea dezinfectanților puși la dispoziție de către Evolve Fitness Club.
– Atât înainte, cât și după antrenament, este permisă utilizarea vestiarelor – dar nu și a dușurilor.
– La intrarea în sală, va trebui să completezi: chestionarul epidemiologic, informarea GDPR, declarația de sănătate pe proprie răspundere.
– Deși masca este obligatorie în spațiile comune (de la intrarea în sală, până la recepție și vestiar), ea nu este neapărat să fie purtată în timpul antrenamentelor.
– Neapărat, trebuie să te asiguri că ai la tine prosop personal și încălțăminte de schimb.
– Înainte și după utilizarea fiecărui aparat de exerciții fizice, este absolut necesar să îl dezinfectezi.

Noi o să avem grijă că toate normele igienico-sanitare să fie respectate, așa cum o făceam și înainte, însă te rugăm și pe tine să ții cont de noile reglementări, astfel încât toți să fim sub umbrela siguranței.

Și, desigur, trebuie să păstrezi distanța de siguranță. Care trebuie să fie de 7m2 între două persoane.


 

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de EvolveFitnessClub (@evolvefitnesscluj) pe

Smart Move CrossFit, cea de-a doua sală cu care am povestit, și-a pregătit cu multă grijă ambele locații pentru redeschidere – atât cea din Piața 1 Mai, cât și cea de pe Strada Berăriei.

Avem două locații. Una proaspăt deschisă, în Piața 1 Mai, în data 3 februarie. Nu după mult timp a fost închisă, fiind nou-nouță. Și încă e așa. Îți poți da seama pentru că miroase totul a nou. Iar cealaltă – de pe strada Berăriei – are 4 ani. La cea veche am făcut o renovare completă, inclusiv saltelele negre de 100 kg le-am dat peste cap pentru a curața sub ele.

Apoi, după terminarea curățeniei, echipa Smart Move CrossFit a pus la punct planul pentru clienți, care include traseul parcurs de ei de la intrare până la plecare.

Și astfel, au rezultat următoarele lucruri de care tu, în calitate de client, trebuie să ții cont:

– La intrarea în sală, trebuie să îți înmoi tălpile papucilor într-un covoraș cu clor.
– În zona recepției, masca trebuie purtată tot timpul. Și ține minte că în zona respectivă nu au voie mai mult de 6 – 8 persoane deodată. Cu o distanță de 1,5m între ei.
– Apoi, ți se ia temperatura. Care va fi trecută într-o condică pe care trebuie să o semnezi.
– Urmează completarea chestionarului epidemiologic.
– Îți dezinfectezi mâinile și ești îndrumat înspre vestiar – unde n-au voie să se schimbe decât două persoane deodată.

Odată intrat în sala de fitness, antrenorul îți va desemna un pătrat mare de 10m2 în care va trebui să îți faci antrenamentul. La începutul căruia îți vei aduce acolo toate materialele pe care urmează să le folosești pe toată durata orei de exerciții fizice.

La final, antrenorul trece pe la fiecare persoană și dă cu spray dezinfectant fiecare piesă de material folosită de clienți.

Mai apoi, tot doi câte doi, oamenii se îndreaptă înapoi înspre vestiar unde se schimbă.

Cu mențiunea că, bineînțeles, nici de această dată, nu au voie să folosească dușurile.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Smart Move CrossFit (@smartmovecrossfit) pe

Și Away Club înțelege că situația creată de pandemia provocată de coronavirus va avea repercusiuni serioase asupra industriei fitness-ului din România. Motiv pentru care, consideră că respectarea regulilor impuse de autorități – chiar și în interiorul sălilor de fitness – este esențială. Ca să putem reveni la normalitatea pe care o cunoșteam înainte cât mai curând.

Este vital ca normele de siguranță ale sălilor de fitness să fie respectate atât de personalul acestora, cât și de clienții lor.

De aceea, există câteva măsuri de siguranță pe care trebuie să le respecți dacă decizi să îți reiei antrenamentele la Away Club. Iar prima dintre acestea este tocmai necesitatea programării înainte de a merge la sală. Pe care o poți face aici.

Dacă va fi necesar vom suplimenta orele și vom avea atât de la ora 17:00 în anumite zile, cât și de la 21:00. Pentru că în funcție de evoluția claselor și a numărului de abonate, orarul se va modifica.

Dar între timp, orarul pentru săptămâna 15 – 21 iunie 2020 îl găsești aici. După ce-l consulți și te programezi, trebuie să ai în vedere următoarele lucruri:

– Accesul în sală este permis numai după termometrizare.
– Utilizarea dezinfectanților atât la intrarea în sala de fitness, cât și la plecare este obligatorie.
– Accesul la recepție și în vestiar se face, obligatoriu, purtând masca.
– Fiecare client va avea nevoie de prosop propriu și pantofi de schimb.
– Folosirea dușului este strict interzisă.

Și de reținut este faptul că în această situație, n-ar trebui să încerci să ajungi cât mai repede la sală. Pentru fiecare clasă de fitness organizată durează 45 de minute, iar pauzele dintre acestea sunt mai lungi decât în mod obișnuit. Astfel încât acestea să poată fi aerisite și curățate între antrenamente.
Iar de îndată ce ajungi la sală, asigură-te că-ți faci accesul în sala de fitness cât mai rapid. Ca să facilitezi fluxul persoanelor de la recepție, astfel încât să nu se formeze cozi.

Și, desigur, te așteptăm la mișcare!

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Away Club (@awayclub) pe

După mai bine de 60 de antrenamente online, special create de instructorii CBC Fitness Corner pentru membrii comunității lor, pe întreaga perioadă în care activitatea în sală a fost suspendată, echipa și-a anunțat reîntoarcerea la sală începând cu data de 15 iunie.

În condiții de maximă prudență, desigur, pentru că sănătatea fiecărui membru al comunității noastre a fost și rămâne prioritatea noastră. Ne vom desfășura activitatea după programul obișnuit de funcționare, însă cu câteva reguli noi, pentru antrenamente în siguranță.

Acestea includ:

– Termoscanarea fiecărui client la intrarea în clădirea CBC.
– Sportivii – clienți și instructori – au obligația de a purta mască înainte și după antrenament.
– Fiecare persoană are obligația de a utiliza dezinfectantul de mâini la intrarea și la ieșirea din sală.
– Folosirea vestiarelor este permisă cu respectarea distanței de 1,5m dintre persoane.
– În timpul antrenamentului, va fi lăsat un aparat liber, între două aparate folosite.
– Distanța dintre sportivi va fi de 10mp2 în timpul antrenamentelor de intensitate ridicată.
– Fiecare persoană trebuie să își dezinfecteze echipamentul după folosire.
– Folosirea dușurilor nu este permisă.

Dar ca să ajungi să îți faci antrenamentul în interiorul clădirii CBC Fitness Corner, ai obligația de a-ți face o programare în prealabil pe site-ul acestora. Pentru că locurile – atât în sală, cât și la antrenamentele de grup – sunt limitate la capacitatea maximă admisă de lege.

Și apropo, poți vedea programul antrenamentelor de grup pentru săptămâna 15 – 20 iunie aici. Dacă ești interesat, rezervă-ți locul. Pentru că limita de persoane din cadrul unui antrenament de grup este de 5 – 6 persoane maxim.

P.S. După ce ți-ai făcut programarea, ține minte faptul că plata este permisă exclusiv cu cardul.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Fitness Corner (@fitnesscornercluj) pe

Echipa Gold Gym – Mănăștur a pregătit, odată cu redeschiderea sălii, atât o serie de reguli, cât și o serie de recomandări pentru clienții lor.

Bineînțeles că regulile sunt obligatoriu de respectat. Iar recomandările le aplică cine dorește. De fapt, cei care aplică recomandările o fac, în primul rând, pentru siguranța și sănătatea lor proprie. Și, mai apoi, pentru siguranța și sănătatea celorlalți.

În categoria regulilor – pe lângă cele pe care le cunoști foarte bine deja – se regăsesc următoarele lucruri specfice Gold Gym – Mănăștur:

– Accesul în sală se va face, în acest caz, fără programare. Dar va fi permis un număr limitat de persoane deodată, și anume maxim 30. Pentru că sunt 7m2 alocați fiecărei persoane în parte.
– Trebuie să păstrezi o distanță de 2m față de celelalte persoane prezente în sală.
– În vestiare, numărul persoanelor care se pot schimba deodată este limitat și îl vei vedea afișat pe ușa vestiarului.

Iar în categoria recomandărilor, Gold Gym – Mănăștur îți sugerează să:

– Vii la sală în prima parte a zilei, când fluxul de persoane este mai mic, dacă îți permite programul.
– Aloci nu mai mult de 90 minute unui antrenament, astfel încât să apuce cât mai multe persoane să se antreneze.
– Porți mănuși în timpul antrenamentului pentru a minimiza contactul direct al pielii cu suprafețele.

Alături de acestea, vine o remarcă necesară din partea echipei:

Haideți să dăm toți dovadă de responsabilitate, prin respectarea măsurilor impuse ca să trecem cu bine peste această perioadă.

Și dacă în timpul antrenamentului la Gold Gym – Mănăștur observi anumite lucruri care nu ți se par în regulă în sala de fitness, echipa te încurajează să le semnalezi acest lucru. Pentru binele comun.


 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Gold Gym Mănăștur (@goldgymmanastur) on


După cum te-ai convins deja, măsurile de protecție diferă câte puțin de la sală la sală. Așa că, înainte să îți reîncepi antrenamentele la sala favorită, asigură-te că ai citit și te-ai familiarizat cu lucrurile pe care trebuie să le ai în vedere și să le respecți.

Pentru a fi în siguranță. Și pentru a da dovadă de responsabilitate. Față de tine și față de ceilalți.

Așa că, experiența ta în primele zile de sală după 3 luni în care exercițiile tale fizice zilnice au îmbinat cardio pe bicicleta din living și alte exerciții desprinse din videoclipuri de pe YouTube, cum a fost?

Dă-ne un mesaj pe Instagram și povestește-ne.

Iar dacă vrei să ne spui cum s-a adaptat și sala ta la noua realitate, ne-ar plăcea să-ți auzim povestea. Și să scriem despre ea. Contactează-ne. 

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!

Share This