fbpx

Proiectul “Centrul Verde” vrea să transforme imaginea generală din zona Piața Muzeului din Cluj-Napoca

by | Jul 11, 2020 | Știri Cluj

Asociația Daisler anunță lansarea campaniei Centrul Verde, menită să transforme imaginea generală din zona Piața Muzeului din Cluj-Napoca, și a străduțelor adiacente, prin adoptarea de jardiniere cu flori și plante și amplasarea lor în geamuri, ferestre și balcoane de către cei care locuiesc sau muncesc în această zonă din Cluj-Napoca.

Sunt multe diferențe între felul în care arată orașele românești și cele din Europa Centrală și de Vest, dar putem ajunge la un numitor comun atunci când vine vorba despre plante și flori în jardiniere, poziționate în geamuri și ferestre, întrucât aceasta este semnătura tuturor orașelor vestice care-și apreciază centrul orașului, în special centrul vechi. De acolo a plecat proiectul Centrul Verde. Avem câteva modele de bune practici deja notabile și în Cluj-Napoca, cum ar fi celebrul Bistro Viena, un punct de atracție. Ne dorim ca și restul clădirilor din zona centrală să adere la acest exemple

Dacă iarna beculețele de deasupra străzii, moștenire a proiectului Lights On, lansat tot de Asociația Daisler, conturează o imagine feerică, ei bine, acum, vara, ne dorim mult ca florile să apară la fiecare fereastră și balcon. Și cine știe, poate că și turiștii vor fi mai curioși și vor decide să-și petreacă zilele de concediu în Cluj-Napoca și nu în alt oraș românesc, în contextul general – a transmis Andi Daiszler, președintele Asociației Daisler, inițiatorul proiectului.

Suplimentar, Asociația Daisler pune la dispoziția celor care trăiesc sau muncesc în clădirile din zona Piața Muzeului peste 200 de jardiniere achiziționate de la micii producători de pe Strada Potaissa, cu mențiunea că vor trebuie păstrate în văzul publicului și îngrijite până în luna octombrie.

Jardinierele vor fi disponibile după data de 20 iulie.
Iar pentru ca totul să capete un aer și mai comunitar, la începutul toamnei vom stabili care este cea mai frumoasă clădire plină de flori din Centrul Verde, iar cei care locuiesc sau muncesc în acea clădire și care ne-au ajutat în demersul nostru vor fi invitații noștri la o cină în terasa lor preferată, oricare ar fi ea din zona Piața Muzeului.

Un juriu pe care-l vom anunța la momentul potrivit va decide care e cea mai frumoasă Casă cu flori din Centrul verde.

Suplimentar, câțiva magnolii la ghiveci vor înfrumuseța peisajul unor terase partenere din zona vizată de proiect.

Toate informațiile vor fi disponibile pe paginile de Facebook și Instagram ale inițiativei.

Proiectul este demarat de Asociația Daisler și susținut de Primăria și Consiliul Local Cluj-Napoca, Visit Cluj, Wolfpack Digital, Eco Garden Construct, Asociația pentru Înfrumusețarea Clujului și Bistro Viena, unul dintre localurile care expun plante și jardiniere în ferestre de mulți ani.

Abonează-te la newsletter

Ți-a plăcut acest articol? Abonează-te pentru a primi ultimele noutăți și recomandări.

Te-ai abonat cu succes.

Share This