5 motive să încerci cursuri de balet pentru adulți

Home $ Articole $ 5 motive să încerci cursuri de balet pentru adulți

by | Oct 14, 2020 | Articole

Toamna ne regăsește de fiecare dată mai apatici și fără chef de viață. Ploile ne țin prizonieri în casă, iar filmele ne invită să ne facem siesta la orice oră din zi și din noapte. Uităm să mai facem mișcare, întrucât căutăm zeci de scuze pentru vremea de afară, când de fapt este vorba despre lipsa chefului și a voinței. Cu toate acestea, există o opțiune potrivită pentru toate gusturile, pe furtună sau pe soare, cu prietenii sau singur, în care mișcarea va fi la ordinea zilei. Este vorba despre balet (care nu, nu este doar pentru copii) și iată care sunt cele 5 motive pentru ca tu să încerci cursuri de balet pentru adulți la Step Up Dance.

1. Îți dezvolți mobilitatea și flexibilitatea
Cine nu și-ar dori să se poată întinde fără dureri după telefonul care se află pe masă? Acest lucru se dezvolta în timp și cu răbdare la clasele de balet pentru adulți, unde focusul cade asupra a două elemente cheie: flexibilitatea și mobilitatea. După doar câteva ședințe o să ai un tonus muscular mai bun, o să te trezești mai odihnit de dimineață și nu o să mai obosești atunci când ești pe fugă la job. Mai mult decât atât, la Step Up Dance vei avea parte de suport și ghidare ori de câte ori ai nevoie pentru a evita accidentările și pentru a realiza ca la carte coregrafia.

2. Lupți împotriva stresului
Orele de balet pentru adulți se realizează în compania unei balerine profesioniste de la Opera Națională Cluj-Napoca, pe fundalul muzicii clasice. Nu mai este un secret faptul că cercetătorii au scos la iveală cât de benefice sunt aceste sunete pentru minte și implicit pentru procesul de relaxare. În plus, în combinație cu mișcările de dans, vei scăpa de toate grijile acumulate de-a lungul zilei și nu vei elimina doar toxinele, ci și stările de anxietate, depresie sau stres.

3. Îți îmbunătățești postura
De asemenea, un motiv care ar trebui să te convingă să apelezi la clasele de balet pentru adulți este chiar acesta. În fiecare zi petreci mai mult timp decât ar trebui pe scaun, iar poziția pe care o adopți atunci când stai în fața calculatorului nu este întotdeauna cea corectă. Aici mai adăugăm și momentele în care lucrezi din pat și pui presiune asupra anumitor zone din corp. Fără doar și poate, obiceiurile enumerate anterior își vor pune amprenta asupra posturii tale, care însă se poate corecta executând în mod regulat mișcări de bază din sfera baletului.

4. Te menții activ și îți dezvolți musculatura
Poate trasul din greu la sală nu reprezintă o activitate tentantă pentru tine, cum nici ieșitul la alergat în timpul acestui sezon nu este cea mai bună variantă. Stilul de viață sănătos nu trebuie influențat în funcție de anotimp, așa că orele de balet pot fi soluția perfectă pentru tine. În cadrul unei astfel de clase vei fi într-o continuă mișcare, iar toți mușchii vor fi implicați în efectuarea corectă a pașilor. Totodată, musculatura abdominală este pusă în lumina reflectoarelor și în acest fel te poți pregăti din timp pentru vara viitoare.

5. Antrenezi atât trupul, cât și mintea
Nu în ultimul rând, pe lângă faptul că îți pui tot sistemul muscular la treabă, clasele de balet pentru adulți îți dezvoltă în același timp și creierul. Acest lucru este posibil datorită împletirii pașilor de dans cu muzica clasică, întrucât toate zonele creierului vor funcționa concomitent pentru desfășurarea corectă a exercițiilor. De asemenea, este exersată și memoria prin simplul fapt că o să trebuiască să legi mai mulți pași pentru realizarea unui exercițiu complex. Astfel nu vei mai uita de zilele importante de naștere și nu vei mai da vina pe Facebook că nu ți-a reamintit acest lucru.

Dacă încă stai pe gânduri, nu aștepta ziua de luni pentru a produce o schimbare în stilul tău de viață. Ai grijă de tine și de corpul tău și înscrie-te acum la clasele de balet pentru adulți de la Step Up Dance. Nici nu știi câte beneficii te așteaptă încă de la prima clasa. Așadar, rezervă un loc acum și pregătește-te pentru o sesiune în care arta se îmbină cu sportul în adevăratul sens al cuvântului! Cursul se va ține în fiecare luni și miercuri de la ora 19:30 pe strada Dacia nr. 2, iar din Noiembrie și Marți și Joi, tot de la aceeași oră.

Tu ai încercat până acum cursurile de balet pentru adulți? Poți cere mai multe informații la 0744 188 335 sau pe Facebook.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!