EMERSON angajează la Târgul de Cariere Cluj

by | Oct 21, 2020 | Articole

Eu tot am zis în ultimele luni o vorbă – ”tot răul spre bine!” Și asta pentru că mi se pare că 2020 apasă exact butoanele care trebuie în mintea noastră și ne face să fim mai atenți – la noi și cum vrem să fim, la oamenii de lângă, la cei pe care îi vrem lângă noi, la unde vrem să fim, la ce trebuie să facem ca să ajungem acolo. Având în vedere toate ”farsele” de care avem parte cu toții la nivel mintal în această perioadă, cred că este foarte importantă relația cu jobul, cum ne simțim pe plan profesional, cât de mult ne-a ajutat sau încărcat munca de curând. Și mai cred că este absolut normal să vrei altceva. Să o iei de la zero. Să faci o schimbare sau să accepți că ești într-o poziție în care ești nevoit să o faci. Și hai că variante există!

Târgul de Cariere, prietenul cel mai bun când vine vorba de ajutor în căutarea unui job, vă propune o experiență online, în siguranță. Astfel, vineri și sâmbătă, 23 și 24 octombrie, are loc cea de-a a doua ediție a evenimentului online Târgul de Cariere Cluj, alături de 16 companii active din piața locală de recrutare, care au acceptat provocarea de a interacționa direct cu viitorii lor angajați înainte de a le analiza CV-urile. Una dintre aceste companii este EMERSON, o companie de tehnologie și inginerie care oferă soluții inovative clienților din piețele industriale, comerciale și rezidențiale, iar pentru a vă mai tăia din emoțiile pre-mergătoare unei întâlniri cu un posibil angajator, noi le-am adresat câteva întrebări ca să aflăm ei cu ce gânduri și așteptări vin la acest târg.

Înainte de toate, să vă spunem una-alta despre companie și profilul acesteia. EMERSON, prin soluțiile de automatizare pe care le creează, ajută producătorii industriali să maximizeze producția și să protejeze personalul și mediul înconjurător, optimizând consumul de energie și costurile de exploatare. Soluțiile lor pentru domeniile comerciale și rezidențiale susțin asigurarea confortului și sănătății oamenilor, protejarea calității și siguranței produselor alimentare, avansarea eficienței energetice și la crearea de infrastructuri durabile. Pe parcursul celor 130 de ani de activitate, Emerson a fost o prezență constantă în prima linie a progresului tehnologic, inovării și dezvoltării sustenabile.

Suntem mândri și onorați că în ultimii trei ani Emerson a primit titlul de “Industrial IoT Company of the Year” acordat de IoT Breakthrough. Acest premiu recunoaște realizările tehnologice și strategiile de excepție în inovație și leadership din domeniul IoT (Internet of Things). Pe plan local, suntem extrem de implicați în comunitatea locală, principalul nostru obiectiv este promovarea și susținerea educației STEM (Science, Technology, Engineering and Mathematics) prin parteneriatele cu mediul academic clujean, sprijinul acordat organizațiilor studențești, proiectele dedicate elevilor, respectiv organizarea de evenimente de promovare STEM. Organizațiile noastre de voluntari Social Committee și Women in STEM s-au asigurat, chiar și în contextul special în care ne aflăm, de menținerea unor legături strânse și a unui angajament ridicat prin întâlniri informale, ateliere de dezvoltare și well being, precum și derularea unor campanii sociale de sprijinire a comunităților locale.

În Cluj-Napoca, Emerson a crescut constant de-a lungul celor aproape 15 ani de existență, astfel, în acest moment echipa lor numără peste 2700 de colegi. Veți întâlni aici o echipă tânără, pasionată de dezvoltare și inovație într-o lume competitivă și plină de oportunități. Mediul inclusiv creat favorizează recunoașterea importanței fiecărui rol din cadrul organizației și dezvoltării continue, atât pe plan personal și profesional. Cei din echipa de recrutare sunt în permanență în căutarea oamenilor potriviți care să completeze echipele lor de specialiști și, întrucât compania se află într-un proces intens de extindere, în perioada de pandemie, recrutarea a fost cu preponderență desfășurată în mediul online, la fel și procesul de integrare în echipe a noilor colegi.

Nu credem în CV-uri ideale și interviuri perfecte, ci considerăm că un candidat trebuie să aibă pe lângă cunoștințele, certificările, eventual experiența necesară – în cazul anumitor roluri, și potențialul de a se integra într-o anumită echipă, motivația de a se dezvolta și de a crește împreună cu echipa din care face parte. Pe lângă beneficiile oferite și gama extinsă de traininguri și programe de învățare disponibile, particularitatea Emerson și incontestabilul nostru avantaj este dat de diversitate: a industriilor deservite, a multitudinii de roluri și poziții, a ideilor precum și a oportunităților de dezvoltare în cadrul companiei. O zi obișnuită la birou poate însemna interacțiunea și schimbul de idei cu oameni și clienți din întreaga lume.

În ultimul an, recrutările lor s-au concentrat pe zona de business administration (financiar, suport clienți, achiziții), pe inginerie (automatizări, suport vânzări, cercetare și dezvoltare) și IT, respectiv pe zona de producție (operatori asamblare mecanică și electrică, tehnicieni, operatori depozit). În același timp, multe dintre schimbări s-au produs în interiorul companiei ca urmare a deschiderii unor poziții noi datorită nevoilor de business sau a dorinței angajaților de a aplica pentru altă poziție internă. În același timp, expansiunea Emerson Cluj continuă în afara parcului industrial Tetarom, una dintre unitățile de producție existente va fi relocată într-o locație nouă, Urbano Parks începând cu această lună, iar spațiul nou eliberat va fi pregătit pentru a răspunde oportunităților viitoare de creștere a afacerii.

Rolurile pe care ne concentrăm în acest moment sunt Customer Order Administrator with German, Collection Specialist with German, Inside Sales Engineer, Sudor TigWig, Project Procurement Specialist with Czech, Regional Accountant, Multi BU Accountant, Product Management Specialist 24 months, Customer Service Representative with various languages, Senior Project Engineer. În plus, prin webinarul interactiv “Anatomia unui CV de succes” facilitat de colegul nostru Radu Mocean, Talent Acquisition Lead, ne dorim să venim în sprijinul celor aflați la început de drum. Aceștia vor afla cum să își creeze un CV remarcabil, care sunt așteptările unui angajator și cum pot să se pregătească pentru un interviu de succes.

Detalii despre rolurile disponibile la EMERSON în acest moment pot fi găsite pe pagina dedicată companiei în cadrul portalului www.targuldecariere.ro, respectiv prin contactarea colegilor în cadrul evenimentului. Vizitați pagina de LinkedIn Emerson Cluj pentru a vedea cele mai recente acțiuni și activități ale companiei și îndrăzniți. Îndrăzniți să mergeți la târgul online, să interacționați cu angajatorii, să faceți pașii în direcția pe care v-o doriți.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!

Share This