Despre adaptabilitate în perioadă de criză din perspectiva Iulius Mall Cluj

Anul 2020 a venit cu multe schimbări. Pentru toată lumea, fie că vorbim de noi, ca indivizi, fie că vorbim despre afaceri mici sau companii mari. (Aproape) nimeni nu a fost lăsat pe dinafară, iar în rândul celor care au avut de înfruntat o realitate complet diferită de cea pe care o cunoșteau înainte se numără și Iulius Mall Cluj. Pentru ei, una dintre cele mai mari provocări a fost găsirea celor mai potrivite metode pentru a-și putea continua activitatea, atât ca spațiu, cât și chiriașii. Solicitantă a fost și implementarea măsurilor de protecție în mall, într-o perioadă cât mai scurtă și în contextul cererii foarte mari în raport cu oferta, astfel încât clujenii să se simtă în siguranță la cumpărături. Și organizarea evenimentelor din Iulius Parc a presupus adaptări, cu atât mai mult cu cât aici s-au desfășurat printre puținele evenimente majore ale verii. Credem, însă, că experiența Iulius Mall Cluj și-a dovedit impactul pozitiv. Sunt de 13 ani alături de clujeni și știu să răspundă așteptărilor lor, iar noi am stat de vorbă cu ei pentru a afla mai multe despre ce au făcut în timpul acesta și ce urmează.

Iulius Mall Cluj continuă să fie acel spațiu primitor, modern și reconfortant, dar cu o și mai mare atenție pentru siguranță. Întotdeauna am avut o politică de operare orientată spre asigurarea unui nivel de confort optim, dar odată cu debutul pandemiei, am implementat măsuri mai ample. Și nu ne referim doar la cele impuse de autorități, ci la un pachet gândit în detaliu. Evoluția întregului context ne determină să fim în continuare foarte atenți și apreciem faptul că putem spune că publicul este, de asemenea, responsabil și a înțeles că toate aceste măsuri sunt luate spre binele tuturor, chiar dacă produc, uneori, un disconfort. Acum ne-am adaptat și ne putem bucura împreună de experiența de shopping, în siguranță.

În rândul măsurilor luate de Iulius Mall Cluj pentru siguranța vizitatorilor și a angajaților, se numără și o parte de acțiuni nevăzute de publicul larg, cum sunt dezinfecția prin nebulizare, cea mai eficientă metodă de dezinfectare, programarea instalațiilor de climatizare să funcționeze cu un aport de 100% aer proaspăt, necirculat. Există, desigur, și măsuri directe, de la diminuarea capacității food court-ului, diferențierea fluxurilor de intrare/ieșire, monitorizarea temperaturii la intrare cu ajutorul termoscannerelor, accesul permis doar cu mască de protecție, elemente de semnalistică pentru păstrarea distanțării fizice etc. De asemenea, este implementat un sistem online de tracking, care permite raportarea densității din mall, accesibil pe site.

Terasa din zona de foodcourt a Iulius Mall Cluj și-a dublat capacitatea în acest an și dispune de peste 60 de mese cu 250 de locuri. Aici am creat o atmosferă relaxantă, în aer liber, cu plante ce separă mesele și aduc mai aproape frumusețea și prospețimea naturii. De altfel, am avut o comunicare activă și constantă cu operatorii, pentru că strategia noastră a fost una pe termen lung, de asigurare a sustenabilităţii activităţii partenerilor noştri şi, implicit, a noastră.

Iar pentru că oferta gastronomică este bogată și permite oricărui gurmand o călătorie culinară în jurul lumii, foodcourt-ul a rămas o destinație atractivă pentru clujeni indiferent că savurau mesele pe terasă sau în interior, tranziția fiind una firească. Experiența culinară a fost completată și de evenimente, cum ar fi Football Nights, pentru care timp de 14 seri configurația terasei a fost modificată, iar microbiștii s-au putut bucura de meciurile din UEFA Champions League și Europa League.

Toată această perioadă ne-a demonstrat că ne putem plia oricărei situații. Așadar, continuăm să fim proactivi și să găsim metode care să le asigure clienților tot confortul și, bineînțeles, siguranță, chiar dacă momentan activitatea se desfășoară pe terasă. În acest sens, urmează să amplasăm încălzitoare exterioare, astfel încât aceasta să funcționeze tot anul, și susținem toate acțiunile operatorilor de a servi la pachet și prin firmele de delivery.

Desigur, centrul evenimentelor a fost Iulius Parc, una dintre principalele atracții verzi ale orașului, animată de evenimente și de o atmosferă care te încarcă cu energie. În această vară cu restricții, mai mult decât oricând, prin amenajarea sa cu zone ample de gazon și prin flexibilitatea care îl definesc, a fost un element cheie pe segmentul entertainment. Când scena pentru toate evenimentele s-a mutat exclusiv în aer liber, Iulius Parc le-a oferit instituțiilor culturale un loc în care și-au putut continua proiectele și s-au putut reîntâlni cu publicul, iar clujenilor, posibilitatea de a-și îmbogăți timpul liber cu experiențe inedite, mai ales că interesul publicului a fost unul ridicat.

Noi ne-am adaptat din mers și am reușit să organizăm, în 2020, cel mai mare număr de evenimente într-un singur sezon de la inaugurarea Iulius Parc și până în prezent. De altfel, am avut și o mulțime de solicitări din partea organizatorilor de evenimente, atât din Cluj-Napoca, cât și din alte orașe, care au apreciat locația noastră drept cea mai bună soluție pentru proiectele pe care doreau să le implementeze. Movie Nights, conceptul cinematografic al Iulius Mall Cluj, a avut proiecții săptămânale, care s-au bucurat de un public numeros. În condițiile în care marile festivaluri, emblematice pentru clujeni, nu s-au putut organiza, putem spune că atmosfera „festivalieră” și-a găsit locul potrivit în cadrul acestui proiect, weekend de weekend.

De asemenea, concertele în aer liber ale Filarmonicii de Stat Transilvania și Direcția 5, show-urile de stand-up comedy, serile de film din cadrul TIFF, spectacolele Cluj Symphony Experience s-au numărat printre evenimente găzduite de Iulius Parc. Toate aceste activități s-au desfășurat cu respectarea măsurilor de siguranță și distanțare fizică, asigurate fie de organizatori, fie de Iulius Mall Cluj. În principal, a fost limitat numărul de locuri, fluxul de intrare și ieșire în perimetru a fost diferențiat, iar la intrare s-a efectuat un triaj epidemiologic. În unele situații, inclusiv reprezentanții autorităților locale au verificat modul de implementare a măsurilor și respectarea lor. Fiind organizate în aer liber, într-un areal generos, distanțarea fizică s-a putut respecta cu ușurință. Evident, cu participarea publicului, care și-a asumat toate aceste măsuri.

Iulius Mall Cluj și-a obișnuit clienții să fie o destinație activă în materie de petrecere a timpului liber și ne dorim să le oferim în continuare alte experințe pe măsura energiei și entuziasmului lor, care să aducă zâmbete, să îi destindă și, de ce nu, să creeze amintiri. Provocarea este să ne adaptăm noii realități, care este într-o continuă dinamică. Vom continua să punem pe primul loc siguranța tuturor și să respectăm recomandările autorităților și, în măsura în care va fi posibil, să menținem și o agendă atractivă. De exemplu, în acest an, atmosfera de Crăciun se instalează încă din luna noiembrie în Iulius Mall Cluj, astfel încât clujenii să se bucure mai mult de magia celei mai îndrăgite perioade din an.

Impactul întregului context socio-medical se resimte pentru toată piața de retail și continuă să fie un factor solicitant și impredictibil. Dar cele mai afectate segmente au fost HORECA și cinematograful, pentru care perioada de inactivitate a fost mult mai lungă și încă înregistrează restricții privind operarea. Însă, privind într-o notă pozitivă, parteneriatele lor au continuat să se dezvolte și au adus aproape de clujeni, în acest an, șase branduri internaționale, unele dintre ele în premieră regională. Vorbim despre Marc O`Polo, Calvin Klein Jeans, Liu Jo., Levi’s®, U.S. Polo ASSN. și Obsentum, în timp ce Guess a redeschis într-un format nou.

În Iulius Mall Cluj, segmentele pentru care s-au înregistrat creșteri sunt cele de sport și home&deco. Oamenii au făcut mai multă mișcare, iar pentru că au petrecut foarte mult timp în casele lor, dorința de a transforma căminul într-un loc cât mai primitor și mai cozy a crescut și ea. De asemenea, vizitatorii sunt mai orientați spre achiziție și mai puțin pe testare, astfel încât rata de conversie a vizitelor în cumpărături este mai mare. Pe lângă asta, oamenii simt nevoia de a dubla sau înlocui shoppingul online cu cel în magazinele fizice.

În continuare, ei mențin regula după care au organizat evenimentele vara aceasta și anume să se adapteze contextului în fiecare zi și să caute soluții rapide pentru a putea să ofere clujenilor experiențe de safe shopping. Rămânem optimiști și sperăm că ne vom putea bucura de rezultatele eforturilor lor în continuare.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!

Share This