Acneea: Cum o tratăm corespunzător?

Home $ Diverse $ Acneea: Cum o tratăm corespunzător?

by | Nov 21, 2020 | Diverse

Vizita la un specialist în dermatologie Cluj nu este întotdeauna suficientă pentru a trata eficient acneea. În spatele acestei afecțiuni cutanate nu se ascunde doar o rutină de îngrijire neglijată sau necorespunzătoare, ci și o întreagă serie de dezechilibre hormonale sau tulburări de alimentație. Așadar, pentru o tratare eficientă a acneei cel mai indicat este să ne adresăm unui dermatolog, unui nutriționist și unui specialist în endocrinologie.

Primul pas? O vizită la un cabinet de dermatologie Cluj!

În special în adolescență, avem tendința de a amâna vizita la un specialist în favoarea tratamentelor “după ureche”. O rutină de îngrijire agresivă sau nepotrivită tenului nostru poate face mai mult rău decât bine, agravând starea acneei sau chiar provocând arsuri chimice la nivelul feței, în urma folosirii în exces a acizilor.

Cum ar trebui să procedăm, de fapt! Făcând o programare la un specialist în dermatologie Cluj. Fie că suferim chiar noi de această afecțiune ori suntem părinții unui adolescent care se confruntă cu acneea, ar trebui să ne adresăm unui medic încă de la primele manifestări.

În urma unei consultații complete, acesta va stabili dacă pacientul trebuie să se rezume doar la un tratament cutanat sau dacă este indicat să continue investigațiile medicale, adresându-se altor specializări.

Vizita la endocrinologie

Indiferent de vârsta, una dintre cele mai frecvente cauze ale acneei este un dezechilibru la nivel hormonal. Prin vizita la un cabinet de endocrinologie din Cluj, putem identifica mai ușor care sunt afecțiunile nevăzute din spatele acneei, precum sindromul ovarelor polichistice, sau dacă urmăm un tratament medicamentos care nu ni se potrivește (ex. anticoncepționale).

Specialistul în endocrinologie va recomanda efectuarea unor analize de sânge pentru a verifica nivelul de hormoni din corp, apoi va prescrie un tratament adecvat sau recomanda întreruperea unor medicamente care determină aceste efecte adverse. Odată cu restabilirea echilibrului hormonal, acneea se va diminua sau chiar va dispărea în totalitate.

Nutriția, cauza ignorată a acneei

O alimentație bogată în alimente cu potențial inflamator (ex: lactate, zahăr, alcool, carne roșie, fast-food etc.) poate reprezenta o cauză principală a apariției acneei. După ce am exclus primele două surse ale acestei afecțiuni, este important să cerem și sfatul unui nutriționist care să ne analizeze dieta și să identifice eventualele probleme și disproporții în alimentație.

O dietă sănătoasă, o cantitate suficientă de apă, împreună cu un program regulat de exerciții fizice ne pot salva tenul, redându-i acel aspect tânăr, sănătos și frumos.

Te confrunți cu acnee? Adresează-te specialiștilor Promedis!

Promedis Cluj este un centru medical complet ce reunește specialiști cu expertiză în dermatologie, endocrinologie, nutriție, medicină internă, cardiologie, alergologie etc.  Clinica pune la dispoziția pacienților săi cele mai noi tehnologii de diagnosticare și tratament, asigurând, în același timp o comunicare deschisă între colectivul medical și cei care trec pragul Promedis.

Indiferent dacă ai nevoie de o programare la un specialist în dermatologie Cluj, la un endocrinolog sau la un nutriționist, la Promedis beneficiezi de asistență medicală la cele mai înalte standarde. Și pentru că ai acces la toți specialiștii în același centru medical, ai garanția unui diagnostic rapid și precis.

Articol redactat de: SEO365.ro





Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!