Asociația ”Clujul Sustenabil” lansează un proiect pentru încurajarea consumului responsabil de natură

Dezvoltarea sustenabilă este o adevărată provocare pentru marile orașe, iar perioada pandemiei ne-a demonstrat cu vârf și îndesat importanța naturii pentru noi toți. Asociația Clujul Sustenabil lansează proiectul ”Clujul Sustenabil este verde”, un proiect realizat cu sprijinul Ambasadei Franței și Institutului Francez din România. Inițiativa urmărește o mai bună înțelegere și promovare a spațiilor verzi din oraș, dar și din apropiere.

Calendarul proiectului ”Clujul Sustenabil este verde” cuprinde o serie de webinarii, tururi ghidate și dezbateri publice, cu specialiști locali și invitați francezi pe teme precum biodiversitatea și ecosistemele urbane, grădinărit urban și compost. Prin intermediul lor, clujenii sunt invitați să descopere toate valențele spațiilor verzi din viața orașului și primesc ghidaj în aceste descoperiri.

Prezentări online cu specialiști (Webinarii)
Biodiversitate și ecosisteme urbane, 22 aprilie
Compost, 27 aprilie
Grădinărit urban, 29 aprilie
Strategia verde a Clujului, 6 mai

Tururi ghidate urbane
Biodiversitate, 8 mai
Grădinărit urban, 15 mai
Compost, 22 mai

Dezbateri publice online
Consumatorii de natură responsabili, 27 mai
Repere ale strategiei verzi pentru Cluj, 29 mai

La Cluj, avem nenumărate opțiuni de petrecere a timpului liber în natură și multe comori ascunse. Dar avem prea puțină inspirație și informație pe subiect, ne înghesuim cu toții în Parcul Central în fiecare weekend cu soare. Unul din colegii din asociația noastră vorbește mereu de ideea consumului de natură. El a gândit acest proiect tocmai pentru a convinge cât mai mulți oameni de bucuria de a experimenta orașul altfel, prin spațiile verzi pe care le oferă, a menționat Cami Gui, co-fondatoare Clujul Sustenabil.

Primul eveniment al proiectului, webinarul ”Biodiversitate și ecosisteme urbane”, îl va avea drept invitat pe biologul clujean Tibor Hartel și va avea loc online, în 22 aprilie, de la ora 18:00, pe pagina de Facebook a asociației. Webinarul este deschis tuturor celor interesați să descopere diversitatea surprinzătoare a Clujului și importanța reconectării noastre cu natura.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!

Share This