Ce trebuie să știți despre un laptop pentru jocuri, înainte de a vă achiziționa unul

Home $ Diverse $ Ce trebuie să știți despre un laptop pentru jocuri, înainte de a vă achiziționa unul

by | Jan 20, 2023 | Diverse

Atunci când alegeți un nou laptop pentru jocuri, doriți un aparat care să vă ofere totul: FPS-uri ridicate, rezoluție ridicată și libertatea de a face streaming. Un Huawei MateBook pur și simplu nu se va descurca. Dar Acer Predator Helios 300 se ridică la înălțimea provocării datorită hardware-ului de top, asociat cu răcire și overclocking inovatoare.

Acer Predator Helios este un laptop de gaming puternic la un preț competitiv. Deși este mare, Acer folosește bine această dimensiune cu componente performante, conectivitate excepțională și răcire amplă.

Un procesor Intel® Core™ de a 12-a generație (variind de la un Intel® Core™ i5-12500H până la un Intel® Core™ i9-12900H) servește drept „creier” al acestui Acer Predator Helios 300, aducând atât putere single-threaded, cât și flexibilitate multi-threaded pentru sarcini de lucru de joc și streaming. Împreună cu un GPU NVIDIA RTX™ din seria 30, acesta conduce un gameplay de mare viteză pe un ecran 1440p 165Hz care ține pasul cu rate de cadre amețitoare, fie într-o configurație de 15″ sau 17″.

Poate că Helios este zeul Soarelui în mitologia greacă, dar Helios 300 de la Acer vrea să fie zeul jocurilor portabile. Acesta aruncă pe ușă ethosul subțire și ușor în favoarea puterii, conectivității și a unei răciri eficiente. Acesta include un procesor Intel de generația a 12-a, un Nvidia RTX 3070 Ti și un ecran 1440p extrem de rapid. Dacă sunteți în căutarea unui laptop de gaming puternic pe care să îl puteți lua în deplasare și nu vă deranjează dimensiunile sale mai mari, acesta este cu siguranță unul care merită o privire mai atentă.

În comparație cu modelul de anul trecut, Acer a redus și simplificat designul, eliminând barele luminoase RGB de pe capac și reducând logo-ul la o mică ștampilă prismatică. În loc de RGB, capacul folosește acum un amestec de aluminiu periat pe majoritatea suprafeței sale și negru mat drept pe treimea superioară. Arată mult mai matur și mai rafinat, având în același timp acel pic inconfundabil de margine Predator.

Acest model de laptop Acer Predator are o tastatură mai luminoasă ca niciodată și este una dintre cele mai vibrante pe care le-am văzut pe un laptop de gaming. RGB-ul pentru fiecare tastă este condus de LED-uri Mini care sunt mai luminoase și mai eficiente din punct de vedere energetic decât modelul de anul trecut. De asemenea, este complet programabil cu scheme de iluminare personalizate, dacă tânjiți după mai multă personalizare.

În ciuda faptului că este un laptop de 15,6 inch, Acer a reușit să strecoare un întreg numpad pe punte. Este excelent dacă intenționați să folosiți laptopul pentru muncă și se dublează ca un macropad pentru jocuri. Adăugarea acelor taste suplimentare deplasează totul puțin spre stânga și cere ca fiecare buton să fie puțin mai mic, dar nu este greu să vă obișnuiți cu el. Tastele sunt tactile și au o cursă bună de 1,8 mm.

Extinderea tastaturii oferă, de asemenea, acestui Acer Predator Helios spațiu pentru butoane dedicate pentru a lansa software-ul de personalizare PredatorSense și pentru overclockarea GPU-ului cu un singur clic. Un buton PredatorSense este poziționat chiar în dreapta de Backspace și pune la îndemână modurile de alimentare, opțiunile ventilatorului și presetările de iluminare. Deasupra se află taste dedicate pentru Play/Pause, Next și Previous Track. Tot în stânga, deasupra rândului de funcții, se află un buton Turbo argintiu care face instantaneu overclocking pe GPU și pornește ventilatoarele la nivel înalt.

Touchpad-ul nu este grozav. Este poziționat în mod ciudat, descentrat atât față de punte, cât și față de zona de tastare, și se simte cu un centimetru prea îngust. Degetele mele au alunecat cu ușurință pe suprafața sa de sticlă, dar butoanele integrate au fost pretențioase. Din cauza poziționării tastaturii, degetul meu mare era adesea prea sus pe pad pentru a putea apăsa cu ușurință.

După cum probabil ați ghicit din cauza tastaturii extinse, Helios nu este tocmai subțire și ușoară. Are 35 cm lățime, 28 cm adâncime și puțin mai puțin de 2,5 cm grosime. De asemenea, cântărește 2,6 kilograme și include un adaptor de alimentare gigantic care cântărește de unul singur un kilogram. Vine cu o baterie mare de 90 wHr, dar tot va trebui să împachetați un fel de încărcător pentru mai mult de câteva ore de utilizare activă. Din fericire, acceptă încărcarea prin USB, astfel încât un încărcător GaN de mare putere va face treaba cu o amprentă mult mai mică.

O parte din această durată de viață limitată a bateriei se datorează faptului că hardware-ul nu prea sorbește energie, dar elementul cel mai important este ecranul său de înaltă performanță. Helios vine cu un ecran IPS impresionant de 1440p (2K). Este luminos și bogat în culori. Jocurile și filmele au arătat excelent pe el. Culorile sunt saturate în mod plăcut și există suficientă luminozitate.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!