11 evenimente de neratat în mai la Cluj

Home $ Articole $ 11 evenimente de neratat în mai la Cluj

by | May 2, 2023 | Articole, Recomandări

În sfârșit, soarele ne zâmbește din ce în ce mai mult, vestind sosirea ultimei luni din această primăvară și aducându-ne tot mai aproape de mult așteptatul sezon estival. Iar chiar dacă până la revederea cu vara, mai avem de trecut câteva examene sau de finalizat câteva proiecte la birou, vremea frumoasă ne aduce și o serie de evenimente de care ne putem bucura din plin.

Mereu avem grijă ca în secția noastră să cuprindem evenimente care să fie pe placul tuturor. Indiferent dacă este vorba de evenimente muzicale, culturale, sociale sau sportive, ne face mare plăcere să includem câte ceva din toate în recomandările noastre, pentru ca tu să ai parte de o adevărată experiență.

După mini-vacanța de 1 mai, în care ai avut parte de o binemeritată pauză, vineri, pe 5 mai, va începe UBB Fest 2023, unul dintre cele mai colorate și cool festivaluri studențești. Anul acesta va avea loc a X-a ediție, care va aduce un val de energie chiar în centrul orașului, îmbinând partea culturală, cu activitățile sportive și competitive, precum și cu training-urile de natură profesională, menite să îi ajute pe tineri în dezvoltarea lor. Deschiderea oficială va avea loc la Zazen, pe 5 mai, urmând ca a doua zi, la Club NOA, să aibă loc una dintre cele mai așteptate petreceri din cadrul festivalului, care îl are drept invitat pe Alex Velea. Festivalul se va finaliza pe 13 mai. Pentru programul complet, invităm să arunci o privire pe pagina de Facebook de la UBB Fest.

Pe 6 mai, la Cinematograful „Florin Piersic”, va avea loc o nouă ediție marca TEDx Zorilor, care va fi ghidată de tema Ideas to live by. Printre cei 10 speakeri se numără Giles Duley, Harry Baker, Sonia Argint, Adrian Nartea, Doru Căstăian, Andrea Chiș, Mihaela Nabăr, Horia Sârghi, Aurora Szentagotai și Sânziana Tarța. Astfel, te vei putea bucura de ideile împărtășite de către aceștia, provenind din multiple domenii și având diferite domenii de interes. Biletele sunt aproape sold out, așa că mai bine te-ai grăbi să-l iei pe al tău. Pentru mai multe informații despre eveniment și despre prețul biletelor, invităm să arunci o privire aici.

Cea de-a V-a ediție a ,,Simfoniei Iubirii” va avea loc pe 11 mai, la Auditorium Maximum, începând cu ora 19:00. Va fi un adevărat spectacol, fiind un dialog între muzică și partea științifică, mai exact între dirijorul Vladimir Agachi și psihologul Daniel David, rectorul Universității Babeș-Bolyai, care vor fi acompaniați de către Young Famous Orchestra. Astfel, publicul va fi părtaș la modalitatea în care muzica poate să devină un ghid terapeutic, ce ne ghidează de-a lungul vieții noastre. Prețul unui bilet pornește de la 55 RON și poate fi achiziționat atât online, cât și de la casieria Cinematografului ,,Florin Piersic”.

Iubitorilor de mișcare le propunem să participe la Crosul de noapte powered by DeLonghi, care va avea loc pe 12 mai, în Parcul Central din Cluj. Există două probe, una având distanța de 4 km, iar a doua fiind de 10 km. Întreaga competiție se desfășoară pe aleile din Parcul Central, astfel că alergarea nocturnă va fi una plăcută, în inima Clujului. Taxa de participare este de 99 RON, indiferent de proba pe care o alegi. Pentru mai multe informații, poți arunca o privire chiar aici.

Tot pe 12 mai ești invitat să-ți aduni prietenii și să ieșiți la o seară relaxantă în oraș, în care să vă bucurați de prezența în premieră la Cluj-Napoca, a lui Ari Shaffir. Celebrul artist american de stand-up comedy promite un show de neratat, în care te va purta printr-o incursiune sentimentală, abordând inclusiv subiecte controversate, menite să te facă să reflectezi asupra acestora, însă într-o manieră cât se poate de prietenoasă și captivantă. Spectacolul va avea loc la Casa de Cultură a Studenților, începând cu ora 20:00, iar prețul unui bilet pornește de aproximativ 186 de RON.

Atunci când ne gândim la luna mai, mulți dintre noi se gândesc automat și la Noaptea Muzeelor, unul dintre cele mai apreciate evenimente culturale din această lună. Ediția de anul acesta va avea loc pe 13 mai și constă în intrarea gratuită la muzeele clujene, precum și la o selecție de expoziții diverse, majoritatea fiind din spectrul cultural. În cazul în care ai vizitat deja cele mai importante muzee din oraș, îți propunem să îți îndrepți atenția către cele mai mici, precum și către expozițiile temporare sau către cele care sunt deschise special publicului cu prilejul acestui eveniment. Noi îți propunem să faci o vizită la Filiala din Cluj a Muzeului Militar Național „Regele Ferdinand I” (în intervalul 12:00-24:00), la Muzeul Holocaustului din Nordul Transilvaniei (în intervalul 18:00-24:00), Vivarium-ul de la UBB (în intervalul 18:00-24.00), Complexul Acvaristic USAMV (în intervalul 17:00-23.00), precum și la Muzeul de anatomie comparată USAMV (în intervalul 17:00-23:00). Mai multe informații despre Noaptea muzeelor la Cluj-Napoca, se găsesc aici.

Joi, pe 18 mai, om la lună se întoarce la Cluj, pentru a lansa la Zazen cele trei albume de studio. Evenimentul face parte din turneul Totul pe vinil – cel mai mare turneu al trupei, în care vizitează cele mai importante orașe din România, făcând un adevărat tur al său, pentru a se întâlni cu publicul, într-un spectacol de proporții. Momentan prețul unui bilet este de 75 RON, iar în ziua evenimentului prețul va fi de 85 RON. Copiii sub vârsta de 12 ani au acces gratuit, în cazul în care vin însoțiți de un părinte care are procurat un bilet. Acestea pot fi achiziționate de aici.

Lord of the dance se întoarce în orașul nostru cu spectacolul aniversar “25 YEARS OF STANDING OVATIONS”, în care tradiționalul dans irlandez este îmbinat cu noile preferințe contemporane, de ritm și dans. Astfel, spectacolul aflat în regia lui Michael Flatley, vine la BT Arena, pentru a aduce publicul clujean mai aproape de bucuria dansului și de energia tipic irlandeză. Prețul unui bilet pornește de la aproximativ 175 ron și poate fi achiziționat de aici.

HealthFEST va avea loc la Casino, din Parcul Central, în perioada 18-21 mai. Festivalul aduce nouă zone expoziționale, care cuprind o gamă largă de activități și experiențe, de la cele senzoriale și de mindfulness, la incursiuni în trecutul medicinei și călătorii în interiorul corpului uman cu ajutorul tehnologiei VR. În cadrul festivalului se va regăsi și un târg de servicii și produse de sănătate, care așteaptă să fie descoperite de către tine. Pentru programul complet al activităților, îți propunem să vizitezi site-ul oficial al festivalului.

Zilele Clujului vor avea loc în perioada 18-21 mai, aducând un adevărat weekend de sărbătoare peste oraș. An de an, reprezintă unul dintre cele mai apreciate evenimente din Cluj, având loc în regim gratuit și constând într-o gamă largă de activități pentru întreaga familie. Este un mic festival dedicat orașului, în cadrul căruia, timp de câteva zile, comunitatea clujeană este invitată să ia parte la diverse momente, workshop-uri, concerte, expoziții și demonstrații. Te invităm să nu ratezi ediția de anul acesta, cea cu numărul XII. Programul complet va fi afișat în curând, așa că pornește-ți notificările de pe pagina de Facebook a festivalului.

Luna mai va fi încheiată cu Street FOOD Festival, care se întoarce la Cluj-Napoca în perioada 25-28 mai. Tema de anul acesta este better together, semnalând puterea comunității și bucuria de a fi împreună. Pe lângă cea mai bună selecție de trucks (atât din gama culinară, cât și din gama de băuturi), activitățile interactive pentru copii și zonele pentru relaxare, această ediție de Street FOOD Festival aduce cu sine și multe concerte, pe care nu trebuie să le ratezi. Vineri, pe 26 mai, vor concerta Timothy Kross și Mihail, sâmbătă vor urca pe scenă Six Martini și Robin & The Backstabbers, iar festivalul se va încheia cu două concerte, pe 27 mai, ale celor de la Koszika & The Hotshots și Bogdan Simion Mihai & Lăutarii de Mătase.

Sperăm că te-am ajutat să-ți rezervi în calendar datele pentru evenimentul preferat din luna aceasta, iar dacă dorești să descoperă mai multe evenimente care au loc în Cluj, îți propunem să consulți calendarul nostru, pe care îl actualizăm constant, cu cele mai noi evenimente din oraș.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!