Cum să te relaxezi vara în curtea sau grădina ta împreună cu toată familia

Home $ Diverse $ Cum să te relaxezi vara în curtea sau grădina ta împreună cu toată familia

by | Aug 22, 2023 | Diverse

Vara este momentul perfect pentru a profita de aerul proaspăt și pentru a petrece timp de calitate în curtea sau grădina ta. Amenajarea spațiului într-un mod atrăgător și funcțional poate aduce bucurie întregii familii și oferi un loc ideal de relaxare. Iată câteva idei pentru a-ți transforma curtea sau grădina într-un spațiu plin de farmec și confort pentru fiecare membru al familiei:

Alege leagăne pentru cei mici

Un leagăn bine plasat poate aduce o doză de relaxare în curte sau grădină. Alege un leagăn confortabil și stabil, care să se potrivească stilului tău de amenajare. Plasează-l sub un copac umbros sau pe o terasă, pentru a crea un colț perfect de relaxare pentru adulți și copii deopotrivă. Sau optează pentru un sistem tip leagăn și tobogan copii lemn.

Dacă ai copii, toboganele din lemn pot aduce o notă de distracție și aventură în grădină. Alege un tobogan potrivit vârstei copiilor tăi și amplasează-l într-un loc sigur și bine vizibil. Astfel, cei mici se pot bucura de ore întregi de joacă în aer liber și te vei asigura că cei mici vor sta numai afară, departe de televizoare și tehnologie.

Include bănci de grădină pentru relaxarea adulților

Pentru momentele de relaxare în aer liber alături de familie și prieteni, adaugă bănci gradină confortabile și durabile. Poziționează-le strategic în zonele cu priveliști frumoase sau lângă un grătar sau zonă de luat masa în aer liber. Aceste bănci vor crea un spațiu atrăgător pentru a petrece timpul în compania celor dragi.

Astfel îi veți putea supraveghea și pe cei mici și vă veți bucura și voi de vremea frumoasă și anotimpul călduros. Poți amenaja astfel de bănci în diferite zone pentru a avea și locuri cu umbră dar și la soare. Pentru a te proteja de razele puternice ale soarelui, creează o zonă de relaxare sub umbră.

Folosește umbrele sau pergole pentru a crea o zonă plăcută de răcoare, în care să te bucuri de o carte bună sau să socializezi în voie. Iar când soarele nu este foarte arzător te poți muta pe băncile unde se simte plăcut.

Joacă-te cu elementele de iluminat

Nu uita de importanța iluminatului în amenajarea grădinii. Adaugă lanterne sau lămpi solare pentru a crea o atmosferă magică pe timpul serii. Iluminatul potrivit poate transforma spațiul într-un loc romantic și relaxant pentru întreaga familie. Iar dacă adaugi câteva plante și flori poți transforma complet atmosfera grădinii tale.

Alege acele tipuri care să înflorească pe tot parcursul sezonului, pentru a te bucura cât mai mult. Creează un spațiu verde plin de viață și prospețime, în care întreaga familie să se bucure de frumusețea naturii.

Amenajarea curții sau grădinii tale pentru vara te va ajuta să te bucuri de momente minunate în aer liber alături de cei dragi. Prin adăugarea leagănelor, toboganelor din lemn, băncilor de grădină și a altor elemente decorative, poți crea un spațiu de relaxare și distracție pentru toată familia.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!