Descoperă 5 refugii urbane din Cluj, primitoare & cozy, perfecte pentru sezonul rece

Home $ Articole $ Descoperă 5 refugii urbane din Cluj, primitoare & cozy, perfecte pentru sezonul rece

by | Nov 10, 2023 | Articole, Recomandări

Chiar dacă mai avem o lună de toamnă, norii mohorâți și aerul rece par că se grăbesc să ne anunțe de iminenta sosire a iernii. Acest moment poate fi pentru unii un adevărat prilej de bucurie, cu gândul la perioada cadourilor, la ninsorile ce vor acoperi tot orașul în alb sau la sărbătorile ce vor urma și care îi vor aduce mai aproape de cei dragi.

Cu toate acestea, cert este că sezonul rece a cam început, dar acest lucru nu înseamnă decât că ar trebui să ne bucurăm de sezonul puloverelor călduroase și, cum altfel, decât cu o ciocolată caldă, un ceai aromat sau cu o mâncare delicioasă, care să-ți încălzească sufletul din interior? Așa că, astăzi venim către tine cu câteva propuneri de locuri extrem de primitoare & cozy, unde poți să te încălzești în sezonul rece.

Demmers Teehaus este o alegere sigură atunci când vine vorba de un loc în care să te poți bucura de un ceai cald, chiar în inima orașului. Fie că vorbim de ceai negru, verde, alb sau oolong, aici vei găsi o selecție generoasă, în care îți poți cufunda simțurile în cele mai plăcute sortimente de ceai. Lângă o ceașcă fierbinte îți recomandăm să optezi și pentru unul dintre deserturile care îți stau la dispoziție. Dacă nu te atrag curmalele medjool umplute cu unt de fistic și unt de arahide, îmbrăcate în ciocolată neagră vegană, apoi presărate cu zmeură și cacao, cu siguranță cheesecake-ul cu caramel și nuci pecan, va fi încântat să-ți facă ochi dulci. De asemenea, de la Demmers Teehaus poți alege oricând un cadou pe cinste pentru cei dragi fiindcă este singurul magazin din Cluj-Napoca specializat în comercializarea ceaiurilor de înaltă calitate.

Olivo din Piața Muzeului este o locație relativ recent deschisă, extrem de primitoare, cu un vibe specific. Între noi fie vorba, poziționarea acesteia o face să fie și mai specială. Este de ajuns să-ți iei o cafea bună, să te așezi confortabil, poate chiar și cu o carte lângă tine sau cu o mică agendă, dacă asta te ajută să-ți mai descrețești din gânduri și, desigur, să-ți iei timp să privești pe fereastă și… magie! Ești teleportat într-un cu totul alt timp sau loc. Nu trebuie să ne crezi pe cuvânt. Te încurajăm să te convingi singur.

Și dacă tot am vorbit despre teleportat în timp, Café Mozart te va teleporta într-o altă epocă. Este o cafenea romantică, unde te poți bucura atât de cafea și ceaiuri de specialitate, cât și de deserturi pe măsură. Poți încerca sortimente îndrăznețe precum Cafe Budapest, care conține inclusiv Vin Tokaji și chili, sau opțiuni care conțin diverse arome inedite, un strop de coniac, bucăți de ciocolată, poți savura chiar și o cafea turcească. Când vine vorba de deserturi, alegerile devin tot mai dificil de făcut, mai ales pentru că torturile nu sunt puține la număr, șomloi, înghețată sau gofri. Îți propunem să-ți aduci prietenele aici și să vă bucurați de o ieșire în oraș cu totul aparte.

Koffer este locul unde cafeaua de specialitate și cărțile se întâlnesc și formează un refugiu perfect pentru zilele reci. Cu măsuțe vintage, cești alese cu grijă și cărți care așteaptă cuminți să fie descoperite, cafeneaua este situată pe Bulevardul 21 Decembrie 1989, aproape de Catedrala Mitropolitană „Adormirea Maicii Domnului”. Perfectă pentru o ieșire în orice zi a săptămânii, Koffer te invită la puțină tihnă și la savurarea unei cești de cafea aleasă după sufletul tău.

Iar atunci când vine vorba despre o masă caldă, pe care vrei să o iei într-un loc special, noi îți recomandăm ca în sezonul rece să treci pragul celor de la
GARLIC – bites & tales. Te poți delecta cu multiple preparate, atât cu o supă cremă, cât și cu ciorba zilei, paste savuroase, dar și feluri principale de bază, de la somon sote cu legume și sos, la cotlet de porc, costițe și cartofi dulci prăjiți, cu sos gorgonzola, etc. Există inclsuiv variante vegetariene, așa că-ți poți invita toți prietenii în oraș. Iar dacă vremea de afară nu este prea atrăgătoare pentru o plimbare până la restaurantul lor, poți comanda mâncarea preferată direct de pe Tazz.

Tu ce alte locuri cozy preferi atunci când este vorba de o ieșire în oraș în sezonul rece?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!