Școala Gimnazială Internațională ”Spectrum” din Cluj-Napoca devine Liceul Internațional de Informatică ”Spectrum”!

Home $ Știri Cluj $ Școala Gimnazială Internațională ”Spectrum” din Cluj-Napoca devine Liceul Internațional de Informatică ”Spectrum”!

by | Jun 3, 2024 | Știri Cluj

Primul liceu privat de informatică din Cluj-Napoca se deschide anul acesta. Școala Gimnazială Internațională ”Spectrum” devine Liceul Internațional de Informatică ”Spectrum” care promite să fie un nou reper în educația de excelență oferită de rețeaua Lumina Instituții de Învățământ. Cu o experiență de peste 30 de ani în România, Lumina își extinde acum oferta educațională din Cluj-Napoca pentru a pregăti elevii până la nivelul studiilor universitare.

Inaugurată în 2010, Școala Gimnazială Internațională ”Spectrum” din Cluj-Napoca a adunat peste 200 de medalii câștigate de elevii săi la competiții și olimpiade internaționale și peste 300 de premii la olimpiadele naționale. Școala pregătește și înscrie anual candidați pentru a susține calificările Cambridge English în cadrul programului Advantage, coordonat de British Council.

În noua unitate școlară vor funcționa două profiluri principale, respectând prevederile din curricula națională.
– Profil Real-Matematică-Informatică
– Profil Uman-Filologie

Numărul maxim de elevi din fiecare clasă este 20, tocmai pentru a face posibilă desfăşurarea activităţilor într-un mediu familial şi sigur, cu atenţie deosebită pentru fiecare elev în parte.

Inovație și tehnologie
Unul dintre atuurile Liceului Internațional de Informatică ”Spectrum” este accesul la tehnologie de avangardă. Elevii au acces la laboratoare moderne, inclusiv un Smart Lab, clase VR, tablete, PC-uri, imprimante 3D și o fermă sintetică Flex Farm. De asemenea, elevii au oportunitatea să programeze roboți pentru diverse activități, dezvoltând abilități practice și teoretice.

Hasan Colak, managerul Liceului Internațional de Informatică ”Spectrum”: ”Dorim să creștem cetățeni activi, responsabili și conștienți de cerințele secolului XXI. De aceea, observăm și respectăm particularitățile fiecăruia și acționăm astfel încât acestea să fie corelate cu realitatea societății în care trăim, dar și pentru a încuraja ințiativele îndrăznețe.”

Valorile fundamentale și formarea caracterului. Liceul Internațional de Informatică ”Spectrum” va fi prima scoală din Europa acreditată de National Schools of Character.

Liceul Internațional de Informatică ”Spectrum” pune un accent deosebit pe dezvoltarea socio-emoțională a elevilor. Tocmai de aceea, educația oferită este bazată pe șase valori esențiale: curaj, acceptare, respect, integritate, naturalețe și generozitate. Aceste valori sunt integrate în toate aspectele procesului educațional și contribuie la formarea caracterului elevilor.

În plus, liceul este în proces avansat de calificare pentru brevetul oferit de National Schools of Character, celebrul program din Statele Unite care promovează dezvoltarea caracterului în școli. Spectrum va fi prima școală din Europa care implementează acest program ce presupune asumarea unor standardele riguroase. Cu ajutorul lor, profesorii au uneltele necesare pentru a consolida caractere și dezvolta în elevi, dincolo de cunoștințe, valori importante care să îi ghideze în viață.

Liceul Internațional de Informatică ”Spectrum” oferă și:
Consiliere în Carieră – echipa de consilieri ghidează elevii în identificarea intereselor și aptitudinilor lor, elaborând planuri de carieră personalizate.
Testare PASS și CAT4 – evaluări pentru a înțelege nevoile individuale ale elevilor și a le oferi suportul necesar pentru a-și atinge potențialul maxim.

Cele 17 misiuni ONU: Copiii care vor găsi soluții pentru provocările viitorului
Prin utilizarea tehnologiei de vârf și prin programe care încurajează dezvoltarea emoțională și socială, Liceul Internațional de Informatică ”Spectrum” se angajează să cultive caractere puternice și să educe elevi pregătiți și motivați să contribuie la construirea unui viitor mai bun. Ei sunt încurajați să abordeze practic una dintre cele 17 provocări umanitare majore ale zilelor noastre, identificate de ONU.

Magdalena Ionel, coordonator educational, Școala Gimnazială Internațională ”Spectrum” din Cluj-Napoca: “Ne propunem să formăm viitorii lideri și inovatori ai societății, pregătind copiii printr-o educație axată pe inovație, tehnologie și dezvoltare personală. La Liceul Internațional de Informatică ”Spectrum”, creăm un mediu sigur din punct de vedere psihologic care le permite elevilor să fie conectați atât la tehnologia actuală, cât și la problemele reale cu care ne confruntăm. Ne dorim ca elevii noștri să fie mental prezenți și atenți la provocările lumii actuale. Programele noastre se aliniază celor 17 obiective ale ONU, printre care eradicarea sărăciei și a foametei, promovarea sănătății și a bunăstării generale, asigurarea unei învățăminte de calitate și accesul la apǎ curată. Prin aceste eforturi, ne propunem sǎ educăm copiii pentru a fi pregătiţi sǎ rezolve provocările viitorului şi sǎ contribuie la o societate mai bunǎ.”

Curriculum și burse
Liceul Internațional de Informatică ”Spectrum” urmează curricula națională, centrată pe nevoile elevilor, cu accent pe tehnologie și inovație. Primii 10 elevi înscriși în fiecare clasă vor beneficia de o reducere de 10% pentru anul 2024-2025. De asemenea, vor fi disponibile și burse de merit pentru elevii cu performanțe academice remarcabile.

Puncte forte ale programului educațional din cadrul Liceului Internațional de Informatică din ”Spectrum”

Liceul Internațional de Informatică ”Spectrum” se distinge printr-o serie de programe și inițiative care susțin excelența academică și dezvoltarea personală:
Learning Support: Suport individualizat pentru elevi pentru a atinge potențialul maxim.
”Spectrum” Expertum: Programe de excelență academică.
Competiția First Step: Propune să dezvolte abilitățile elevilor în cercetare, comunicare, prezentare, gestionarea timpului, colaborare și creativitate.
Conferința CyberHeroes: Securitate cibernetică.
Festivalul Armonia: Pentru copii și tineret.
PASS: Evaluarea socio-emoțională și suport personalizat.
CAT4: Testarea abilităților cognitive pentru a înțelege și dezvolta potențialul fiecărui elev.
Character Education: Program de educație a caracterului.
Career Counseling: Consiliere profesională și orientare în carieră.
Well-being: Promovarea sănătății și bunăstării.
Project-Based Learning: Învățare bazată pe proiecte.

Misiunea Liceului Internațional de Informatică „Spectrum” din Cluj-Napoca este să fie mai mult decât o școală – o comunitate unde copiii să fie pregătiți pentru provocările viitorului.

Lumina Instituții de Învățământ este cel mai mare grup educațional privat din România, cu un număr de peste 5000 de elevi din peste 40 țări, dintre care 85% români și 14% străini, cu peste 450 de cadre didactice și peste 3000 de elevi absolvenți. Tuturor elevilor le sunt asigurate cele mai înalte standarde de educație prin dotarea școlilor cu laboratoare și săli de clasă moderne și complet utilate, ateliere de artă, săli de sport și festivități.

Până în prezent, peste 3000 de elevi au absolvit cursurile unei școli Lumina, majoritatea alegând să își continue studiile la universități de prestigiu din străinătate, unde au fost acceptați cu burse: Harvard, MIT, Stanford, Princeton, Yale, Caltech, Oxford, Cambridge, Manchester, UCL, Imperial College, Jacobs University, Hague University etc. Mulți dintre ei s-au întors în țară și au devenit antreprenori sau au ales să lucreze în IT, servicii bancare, la firme naționale sau internaționale renumite.

Lumina Instituții de Învățământ împlinește anul acesta 30 de ani de activitate în România.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!