Investiții de timp liber: 1 – 7 aprilie

Home $ Articole $ Investiții de timp liber: 1 – 7 aprilie

by | Mar 31, 2014 | Articole

Nu, nu este deloc o păcăleală: afară e cât se poate de primăvară. Iar asta înseamnă un singur lucru: că trebuie să ieșim din casă! După un week-end splendid din punct de vedere meteo, constat luni dimineața la prima oră că nu prea am stat pe acasă: vasele zac nespălate în chiuvetă, stratul de praf mai are puțin și se poate lua la concurență cu cel din mormintele faraonilor, maldărul de haine murdare nu e nici măcar triat, ca să nu mai zic de haosul general care domnește în casă. Semn clar că nu m-am dedicat activităților casnice în ultima perioadă. Înainte să îmi spuneți că ar fi cazul să dau mâna cu mătura sau să mă înclin în fața mopului, permiteți-mi: sunt atât de multe alte moduri în care îmi pot petrece timpul liber, muuuult mai plăcute și utile, încât zău dacă îmi vine să fac investiții serioase în curățenie, cumpărături de soluții pentru curățenie, iar mai apoi, din nou curățenie. Așa că, îndată ce termin cu călcatul cămășilor, întinsul rufelor, pregătitul prânzului, spălatul ferestrelor și clătitul blidelor, mă voi dedica în proporție de 100% evenimentelor din oraș!

Hello April!

07 – 19h

Dacă tot s-a lungit ziua, e păcat să nu profităm de vremea frumoasă și să ne baricadăm în birouri corporatiste, respectiv în apartamente întunecoase. Avem timp de asta și în sezonul ploios. So, ce putem face săptămâna asta în oraș? Cam de toate pentru toți. Putem merge de exemplu la un schimb de cărți. Adică voi veniți cu niște volume, noi cu ale noastre, le schimbăm între noi și când le terminăm de citit ni le restituim. Mult mai simplu decât la bibliotecă!

Participăm la o lansare de carte (volum de poezii), la vernisajul unei expoziții originale – #ViataInCluj, o expoziție de fotografii Instagram, care are loc la Clădirea Casino, iar apoi vizităm expoziția de tapiserie „Bărbați la război” găzduită de Muzeul de Artă Cluj.

Din 3 aprilie începe Primăvara Cafenelelor, un program inițiat de Institutul Francez Cluj. pe scurt, concerte, expoziții, spectacole de magie, dezbateri, filme și seri tematice, care vor avea loc în cele mai îndrăgite cafenele din oraș: Doamna T, La Cizmărie, Q Caffe, Atelier Cafe, Zorki Photo Cafe , Samsara Teahouse, Casa TIFF, Flowers, Enigma, Jaxx, Cafe Papillon și Shto Bar.

20 – 06h

Zilele sunt mai lungi, dar nopțile sunt la fel de pline. E destul să aruncați o privire asupra programului nocturn din barurile și cluburile clujene, și vă veți liniști pe loc: nu ne plictisim și nici nu mergem acasă prea devreme.

Nici în această săptămână nu lipsesc proiecțiile de filme: Night of the Living Dead, Les 400 Coups, Despre oameni și melci, Zbor deasupra unui cuib de cuci sau Persepolis. Ne jucăm mimă, primim caricaturi la cornet (dar și la pachet), sărbătorim ziua internațională de conștientizare a autismului, participăm la diverse dezbateri (Tineretul român, încotro?; Noile tehnologii de informare și de comunicare, un progres prea rapid?), quizz-uri (filme, francofonie etc.). Mergem la Operă, la teatru și ne mai destindem și cu câte un spectacol de stand-up comedy. Iar apoi, petrecem!

La Hotel Continental (Sound of Town), la Caro (Erasmus College Party), în After Eight, în Janis Club/Stuff, la Rehab College Bar, în Beci 36, Club PHI 18, XS say Kharma. Nu ratăm concertele săptămânii: Loredana la Casa de Cultură a Studenților, Șuie Paparude în Euphoria Music Hall, Bogdan Vladău în The Sin Social Club. Și nici party-urile cele mai tari din week-end, din Midi, Boiler, Shelter, Euphoria, Diesel, Grua sau Gazette.

MARȚI

Dacă tot e prima zi a lunii (și în plus e și cea a păcălelilor), de 1 aprilie ne-am propus un singur lucru: distracție demențială. Unde? La Psyche College Party în Caro, la Horeca Party în Gap (Piezișă), iar mai apoi în Hotel Continenal, la Sound of Town.

MIERCURI

Pentru că Loredana este magică, nici show-urile ei nu sunt altfel decât senzaționale. Din acest motiv nu putem rata concertul artistei. În Jaxx vor concerta The Glass Fish, Funkorporation, Mihail Sandu Acustic Project, și Seven, în The Shelter ne așteaptă după ora 21.00 ritmuri de black metal, iar în Euphoria Music Hall multă bere.

JOI

After-work & Karaoke în My Way Club, A Night Into The Void Fest 3 în The Shelter, plus un concert 3 O’Clock în Le General. Dacă vreți retro, aveți două opțiuni de bifat: Retroooooo Madness în Phi18 sau Modern Retro în Club XS.

VINERI

Vineri seara mergem la teatru și vedem spectacolul Trilogia Aureliu Manea, iar mai târziu, în La Perne, vedem un spectacol de teatru de club: Căsătoria. I feel Good în Diesel este exact petrecerea care ne deschide apetitul pentru week-end. De neratat: La trap în Boiler Club. La Casa Tiff avem Grime at Night, iar în Beci 36 petrecem grecește! Încheiem seara cu Audiofly și Mihigh în Midi!

SÂMBĂTĂ

TREIPIC, Alex Chronic și ZO ne oferă un show electronic în La Gazete contra sumei modice de 10 lei. Pe strada Berăriei la numărul 6 îi vedem pe Dj Kool, Rosario Internullo & Mistor, iar în Boiler ne întâlnim cu Fred P. AKA Black Jazz Consortium. VID aka EGAL3, EPITET și Scopter poposesc în Grua Club începând cu ora 22.00. Văzându-i pe alții cântând, poate vă vine cheful. Spațiu Cafe-pub vă așteaptă cu brațele deschise la Karaoke!

DUMINICĂ

În cazul în care nu ieșiți undeva la pădure, iarbă verde, un grătar sau o plimbare pe dealuri, avem propuneri culturale: spectacolul Tradiție și Continuitate – 55 de ani alături de Ansamblul Folcloric Național „Transilvania” și spectacolul de teatru Atenție, cad îngeri! În rest, filme multe, curățenie de week-end, aprovizionare din supermarket, plimbat câinele și eventual alergat prin parc! Poate și un Student Party!

LUNI

Începem noua săptămână în forță maximă: ziua mergem la job/facultate, iar seara ne relaxăm în barurile clujene. Spre exemplu în Shto, la un Open Mic Show de Stand-Up Comedy. Apoi petrecem în Observator sau de ce nu, chiar în buricul târgului, în Kharma!

Pentru o „investiție” de timp liber mai complexă consultați programul evenimentelor pe fiecare zi în parte și downloadați aplicația Nappoca.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!