Workshop Demonstrativ pentru DELAHOYA 2009

Home $ Articole $ Recomandări $ Workshop Demonstrativ pentru DELAHOYA 2009

by | Apr 7, 2009 | Recomandări

Festivalul Delahoya aduce in 2009 mai multe noutati. Pe langa schimbarea locatiei si existenta a 2 nopti de party in cort de spectacol, traditionalul eveniment ofera publicului larg 3 zile (22-24 mai) un Workshop Demonstrativ in interiorul Polus Center Cluj-Napoca – zona food-court.
Chiar daca workshopuri s-au mai organizat in tara si cu prilejul organizarii altor evenimente, Delahoya reuneste, pentru prima data, 6 elemente ce pot fi legate prin intermediul muzicii electronice, elemente ce interactioneaza intre ele.
Astfel, profesionisti din domeniul djing, producing, vjing, photo, fashion si hair-styling vor face din ora in ora, prin rotatie, demonstratii live. Unele dintre acestea vor interactiona si cu publicul prezent la workshop.

Miscare muzicala electronica n-ar fi existat daca nu s-ar fi produs muzica electronica si daca aceasta, ulterior, n-ar fi fost mixata cu maiestrie de catre DJ.

DJ-ing-ul a aparut inainte de anii ’70 cand asa numitii Disc-jokeys au incercat sa lege piesele unele de altele creand o continuitate muzicala oferita spre auditie publicului present la concerte sau in cluburi.
De atunci si pana in prezent arta de a mixa a cunoscut nenumarate imbunatatiri atat din punct de vedere al aptitudinilor dj-lor cat si din punct de vedere tehnic – fapt datorat evolutiei diverselor generatii de aparate incluse in dj-desk-ul standard sau personalizat al dj-lor.
Prin intermediul workshop-ului demonstrativ dj-ii vor oferi publicului (atat fanilor cat si celor care n-au intrat in contact niciodata cu acest domeniu) posibilitatea de a vedea gratuit la lucru djs, de a asculta explicatiile privind tehnica, aparatura si modalitatile de mixare a muzicii.
Dj-ii vor prezenta modalitatea de mixare pe aparatura analogica (turn-table), pe cea digitala (cdjs) si pe cea hibrida (final-scratch, traktor-scratch, serato live). Desigur ca un alt punct de atractie il vor constitui demonstratiile privind asa numitele “djs skills”.
De asemenea, se va prezenta aparatura folosita: turn-tables, cdjs, mixere, controlere, samplere, adaptoare la tehnologia hibrida digital-analog.
Demonstratia va fi facuta de djs profesionisti, cunoscuti pe scena muzicala romaneasca, profesionalismul lor fiind la cote foarte inalte.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!