Cum a fost la Snooker Club

Home $ Articole $ Cum a fost la Snooker Club

by | Mar 22, 2017 | Articole, Cum a fost la, Sport

Voi ştiţi că eu nu dau înapoi niciodată. Merg, testez mâncăruri, particip la diverse evenimente, împărtăşesc păreri, mereu vin cu idei noi pentru voi. Aşa că, de la atâtea plimbări şi experimente, mai obosesc şi nu am vrut să ies în oraş într-o seară de vineri. Spre indignarea mea supremă, mi s-a spus că „păi da, că tu eşti dintr-aia care numai le zice altora să iasă din casă, să încerce chestii diferite, şi tu…” Aşa deci. Imediat după, aceeaşi persoană îmi propune să mergem să jucăm snooker. Păi normal că mergem, că nu contează că am două mâini stângi şi parcă sunt într-o continuă luptă cu tacul, dar nu-s eu persoana care numai scrie despre locuri unde te poţi bucura de acest joc, ci merg să văd cu propriii mei ochi cum e.

Eu. La snooker. Acum!

Am fost la Snooker Club, pe Calea Baciului nr. 1-3, în incinta Roxer Grup. Luni, la ora 19.00. Când am ajuns, o masă era deja ocupată, iar doi domni aveau în faţa lor un joc intens. Îşi gândeau cu voce tare unele mişcări. Era interesant de ascultat, mai ales pentru mine, care nu am mai jucat niciodată şi ştiam regulile foarte… în mare. Erau 3 mese în total, am fost conduşi către a noastră. Pentru necunoscători, mesele de snooker sunt mult mai mari decât cele de biliard. Probabil acum, în capul vostru, s-a format o imagine cu masa de snooker. Ei bine, mai măriţi-o puţin. Ne-au fost aranjate bilele, în timp ce ne erau oferite explicaţii legate de valoarea fiecăreia în puncte, cum nici eu, nici persoana cu care am fost, nu mai jucasem vreodată. Ni s-a adus chiar şi regulamentul de joc, cu toate explicaţiile necesare. Dar, ca în orice situaţie, am învăţat regulile abia când am început să jucăm.

Eu am povestit foarte pe scurt câteva idei important de reţinut în snooker în articolul acesta. Jocul este extrem de interesant prin simplul fapt că se câştigă prin greşeala adversarului. De aceea, eforturile jucătorilor se concentrează în principal pe executarea unei lovituri care să-l pună în încurcătură mai mare pe celălalt, decât a uneia de introducere a unei bile. Este un joc al gândirii în primul rând, un joc care necesită timp şi tactică. Nu loveşti de dragul de a lovi sau pentru că e rândul tău. Gândeşti şi execuţi.

M-am amuzat teribil jucând. Cum v-am anunţat încă din începutul articolului, sunt mai paralelă decât mantele mesei de joc. Nu cu jocul în sine. Tacul e inamicul meu principal. După ce am lovit bilele de vreo 3 ori, am lăsat adulţii să joace, iar eu doar am urmărit cu interes şi am făcut gif-uri. Pentru voi :D. Jocul poate deveni destul de lung, pentru că după ce sunt introduse toate bilele roşii, cele colorate trebuie ţintite într-o anumită ordine şi până nu intră cea galbenă, de exemplu, nu este luată în vizor următoarea. A fost o partidă strânsă, chiar dacă de o partea a fost un jucător cu experienţă de aproape 5 ani din câte am înţeles, iar de cealaltă parte cineva la primul joc, animat doar de norocul începătorului. Ceea ce i-a adus şi victoriaaaaaaaaaaa. Dar să nu-l lăudăm prea mult că poate şi-o ia în cap, şi aşa l-am auzit decis să revină, să mai joace, să mai câştige.

Atmosfera e plăcută. Sincer, a fost un final atât de relaxant pentru o zi agitată de luni. S-au ocupat toate mesele de joc până am terminat noi, dar parcă nici nu le-am simţit prezenţa celorlalţi. Fiecare era prins în jocul lui, nu am văzut agitaţia aceea specifică locurilor obişnuite unde mergi să joci biliard: mese îngrămădite, adolescenţi gălăgioşi, muzica mult prea tare. Nu, aici era linişte, îţi puteai auzi gândurile, mi se pare o alternativă extraordinară dacă vrei să joci şi altceva, poate să încerci snooker pentru prima dată, să te bucuri de o seară chill (dar presărată cu competitivitate) cu un prieten/o prietenă, au şi bar şi puteţi consuma băuturi răcoritoare, alcoolice, sau pe bază de cafea. Eu mai merg, că spre finalul jocului i s-a făcut cuiva milă de mine şi mi-a arătat cum se ţine băţul acela. Şi am lovit şi eu o bilă cum trebuie şi acum normal că mai vreau.  

Prețurile sunt de 20 lei/oră de luni până joi și 25 lei/oră de vineri până duminică şi puteţi merge în orice zi a săptămânii în intervalul orar 12.00 – 00.00. Dacă o să vă placă, ceea ce există foarte mari şanse să se întâmple, există și posibilitatea de a alege din diversele variante de abonamente pregătite pentru voi: Gold, 30 de ore de snooker, 360 lei; Silver, 20 de ore de snooker, 260 lei; Bronze, 10 ore de snooker, 140 de lei.

Eu am fost la snooker. Tu când mergi?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!