Resident Evil: Retribution – bâlci cu zombies

Home $ Cinema $ Resident Evil: Retribution – bâlci cu zombies

by | Sep 19, 2012 | Cinema

A trecut ceva timp de la ultima întâlnire cu Alice şi corporaţia Umbrella. Din păcate în tot acest timp cei responsabili cu menţinerea în viaţă a francizei nu au făcut mare lucru. În loc să-şi pună mintea la contribuţie şi să vină cu câteva idei originale, s-au întors în trecut, au apelat la multe elemente şi personaje din primul film. Teoretic nu e nimic rău în această idee, numai că ceea ce i-a ieşit lui Paul W.S Anderson nu prea poate mulţumi pe nimeni. Resident Evil: Retribution devine un fel de ciorbă reîncălzită în care puhoiul de zombies, creaturi ciudate şi clone ajung să-ţi stea în gât.

Dar să nu fim atât de vehemenţi pentru că filmul vinde şi în America lumea chiar se duce la el (21 milioane de dolari din încasări în primul week-end). Motivul e cel mai probabil e curiozitatea, nevoia de a afla ce s-a mai întâmplat cu Alice (Milla Jovovich) şi cu planeta după extinderea virusului T. Ca să ne reîmprospăteze memoria, filmul începe cu un mic flashback, ca apoi să intre în miezul acţiunii fără nici un avertisment. Gloanţele zboară din toate direcţiile, vaporul fericirii găsit în partea a treia este luat cu asalt de corporaţie şi după confruntare Alice se trezeşte într-un laborator Umbrella. Din acest moment vechiul se amestecă cu noul. Avem parte din nou de un laborator ascuns, unul gigant controlat de acelaşi computer. Personajele din prima parte revin sub formă de clone cu personalităţi diferite şi în loc să o ajute pe Alice, aceştia o vânează.

Acţiunea se concentrează pe evadare şi pentru acest lucru, Alice, însoţită de câteva personaje noi trebuie să treacă prin mai multe nivele de testare. Moscova, New York, Berlin devin simulării şi fiecare oraş are surpriza lui. Confruntările sunt spectaculoase, un pic prea spectaculoase. Creaturile frumoase din prima parte devin nişte chestii desprinse din jocuri video şi deseori ai impresia că te uiţi la cineva care se joacă. Din acest moment plăcerea vizionării dispare şi nici măcar efectele 3D nu mai pot salva nimic din acest film.
Resident Evil : Retribution a devenit un kitsch, o chestie comercială care n-ar trebui să mai existe deşi în mod cert va beneficia de cel puţin încă un film. Vizionare se face doar pentru a satisface curiozitatea pentru că în rest nu găsesc nici un motiv pentru a face acest lucru (poate Milla Jovovich) 🙂

Verdict: prost, foarte prost. Trebuie evitat.

Marian IugaFilmSinopsis

Filmul rulează la Cinema Florin Piersic, Odeon Cineplex si Cinema City. Programul complet îl găsiți aici.

Voi aţi fost la film? Cum vi s-a părut?

ClujLife & FilmSinopsis aduc în discuţie, în fiecare săptămână, premierele la cinematografele din Cluj şi recomandările / recenziile noastre în materie de filme.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!