6 localuri din Cluj potrivite pentru un business lunch

Home $ Descoperă Clujul $ 6 localuri din Cluj potrivite pentru un business lunch

by | Feb 25, 2016 | Descoperă Clujul, Recomandări

Există multe moduri în care poți să descoperi Clujul. Îl poți descoperi din punct de vedere turistic, din punct de vedere studențesc și al vieții de noapte ori din punct de vedere profesional – zonă în care se încadrează, pe lângă desfășurarea unor activități propriu-zise, și întâlnirile de afaceri.

Persoanele care se învârt în domeniul antreprenoriatului cunosc cel mai bine modul în care aceste întâlniri au tranzitat de-a lungul timpului atmosfera formală, de birou, spre una mai puțin formală, care facilitează procesul comunicării, optând din ce în ce mai mult chiar pentru desfășurarea ședințelor restrânse într-un local plăcut și cu servire bună.

Și aceleași persoane știu că nu-i tocmai o sarcină ușoară să stabilești un loc de întâlnire care să-i mulțumească pe toți cei implicați și care să ajute în procesele decizionale, în loc să încurce. Am alcătuit, așadar, o listă cu șase recomandări de localuri potrivite pentru un business lunch de succes.

Hugo Restaurant reprezintă o abordare cosmopolită și nouă în peisajul restaurantelor din Cluj, care întrunește o atmosferă relaxată, chiar firească, în mijlocul unei zile cu agendă plină. Amplasat la parterul uneia dintre cele mai noi si apreciate clădiri de birouri, The Office (Str. 21 Decembrie 1989 Nr. 77), design-ul a fost gândit suficient de practic încât să întrunească nevoile unor persoane aflate la meeting-uri restrânse de 2-3 persoane, dar și mai numeroase, mesele ajungând și la 8-10 locuri.

Calitatea preparatelor este ridicată, Hugo plasându-se în categoria restaurantelor premium, în care bucătăria românească și internațională sunt interpretate într-un mod deosebit. Deși oarecum neglijabil bugetul când vine vorba de un business lunch important, oferta este accesibilă și începe de la 23 de lei pentru burgers & sandwiches, 13 lei pentru supe, salate și paste de la 23.
Sfatul nostru este să vă stabiliți întâlnirile dimineața sau dupămasa, când este mai puțin aglomerat. Fiind o zonă business, ora prânzul atrage multă lume.

Meniul îl puteți consulta aici.

hugo #restaurant #colors #interior #design #architecture #art

A photo posted by Marius Manastireanu (@mariusmanastireanu) on

Charlie se află pe lista recomandărilor în materie de baruri, însă standardele la care gazdele își arată dedicarea îl sugerează ca o opțiune mai mult decât potrivită și pentru mese ce impun o etichetă specifică.

Barul cu cea mai tare echipă de barmani din țară, în frunte cu Sergiu Biriș, Silviu Popa, Emanuel Magda și Paul Sfârlea (#1 in Romania și #13 mondial la Diageo World Class 2015 – cea mai importantă competiție de profil din lume), acesta este locul în care atmosfera hedonistă și ospitalitatea surprind pe oricine le trece pragul. Meniul de mâncare este structurat simplu, cu câteva produse pentru principalele categorii care ne pot interesa: aperitive, paste, salate, fel principal și burgeri. Bineînțeles, există și opțiuni pentru mic dejun sau desert. Recomandarea noastră este să încercați risotto-ul și antricotul de vită argentinian cu sosul merlot.

Adresa centrală și ușor accesibilă din Piața Muzeului cântărește favorabil în luarea unei decizii, însă nu uitați un detaliu important: nu se mai preiau rezervări. Oricum, aceeași experiență unică vă este garantată iar în prima parte a zilei veți găsi cu siguranță o masă liberă.

Nu foarte departe de zona centrală, pe Clinicilor 14, găsim Livada – Restaurant cu Grădină, loc de care chiar așa am aflat: prin relatarea concluziilor unui business lunch reușit. Design-ul urban chic cu mese deloc înghesuite permite desfășurarea unei întâlniri fără bătăi de cap că nu o să ai unde să deschizi mapa de prezentare pe care tocmai plănuiai să o arăți potențialului colaborator.

Meniul a fost diversificat în toamna anului trecut chiar de chef Patrizia Paglieri, ceea ce îndeamnă la alegeri care vă vor lărgi orizontul gastronomic, și unde mai pui că marți și miercuri la ora prânzului aveți parte și de muzică live? Atmosfera relaxată contribuie, fără îndoială, la desfășurarea unei discuții productive.

Recent suprafața restaurantului a fost mărită, astfel că puteți alege o masă din camera de nefumători, o zonă mai retrasă și luminata.

 

A post shared by LIVADA (@livadacluj) on

Prima dată, vii la Zucca City din curiozitate, că vrei să ieși din buricul târgului, dar nu vrei să ajungi nici prea departe, că ai văzut niște poze care ți-au atras atenția din locație, iar mai apoi îți dai seama că este un loc demn de trecut pe lista preferatelor tale. Impunător prin decor și atenția la detalii pe care personalul o acordă în tot ceea ce fac, restaurantul este o alegere potrivită pentru un prânz ce necesită un cadru retras și cât mai puține distrageri.

Preparatele sunt menite să impresioneze, de asemenea. De la parfait cu ficat și tartar de ton cu avocado drept aperitive, până la pulpa de rață confiată, file-ul de somon sălbatic Sockeye, steak-ul de ton roșu cu edamame sautee și steak-ul de vită maturată ca fel principal, toate vă vor lăsa simțurile satisfăcute fără nicio îndoială.

Acestea sunt doar câteva dish-uri care mi-au venit în minte fără prea mult efort, dar cu siguranță veți mai găsi multe pe placul lor. Vedeți aici meniul complet.

Înapoi spre centru, pe Napoca 8, un restaurant cu bucătărie internațională se poate dovedi ceea ce cauți dacă vrei să surprinzi plăcut un potențial partener de afaceri, în special dacă nu e din Cluj. Restaurantul Baracca își recomandă meniul ca o bucătărie contemporană ce susține o viață sănătoasă prin gătit creativ. Pe lângă antreuri/salate, supe ori feluri principale, ispititoare sunt și deserturile: tort de morcovi, fructe ori ciocolată, sorbet sau înghețată făcută în casă.

Baracca practic a schimbat piața restaurantelor în Cluj începând cu anul 2008, ridicând mult ștacheta și impunând un standard ridicat pe piață. Anul trecut a câștigat Locul I – Cel mai bun restaurant cu bucătărie internațională din partea TopHotel Awards.

Best #restaurant in town! #cluj #mylife #businesstrip #traveler

A photo posted by Roxana L (@roxana_liana) on

Însă cel mai exclusivist meniu l-am găsit, de departe, la Cabinet de Vin & Cocotte, tot un restaurant cu bucătărie internațională, chiar în centrul Clujului – pe Eroilor 5. Cuttlefish tartar, marinated tiger shrimps ori frog legs (da, picioare de broască) sunt denumiri doar pentru câteva aperitive, însă și prețurile preparatelor se ridică la înălțimea neobișnuitelor asocieri. Un alt detaliu care va atrage, fără îndoială priviri, sunt mâinile – aparent cu scop decorativ – de pe marginea mobilierului. Ați văzut “Familia Adams”? Exact de asta vă va aminti obiectul deloc obișnuit în care primiți nota de plată.

Designul este semnat de acelasi designer care a conceput și Baracca, iar aici restaurantul este prezentat ca un loc mai sobru, elegant, care setează atmosfera pentru o întâlnire importantă, la care putem adăuga ca avantaj colecția de vinuri ce merită încercată ulterior.

Încercați să luați în considerare natura întâlnirii și nivelul la care vă cunoașteți deja cu cei ce urmează să aveți un business lunch, aflați ce preferințe au și ce experiențe au avut deja în oraș din punct de vedere culinar. Aveți ocazia de a vă asocia întâlnirea cu una dintre trăirile memorabile de care au avut parte în metropola ardelenească.

#cluj @cabinetdevinsicocotte #hands #design #haydesign #hay #goodfood #goodwine #clujnapoca

A photo posted by Cabinet De Vin & Cocotte (@cabinetdevinsicocotte) on

Voi ce alte restaurante recomandați pentru un business lunch?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!