Ghidul #clujlife pentru #UntoldFestival

Home $ Festivaluri $ Ghidul #clujlife pentru #UntoldFestival

by | Aug 2, 2016 | Festivaluri

Nu știu dacă a realizat cineva, dar luna august a invadat vara deja de mai bine de 48 de ore. Și au rămas mai puțin de-atât până când începe cel mai mare eveniment din România. Untold Festival începe joi, iar organizatorii așteaptă un trafic de peste 280.000 de participanți. Iar până când incredibila desfășurare de forțe se asigură că totul e pregătit pentru intrarea ta în festival, noi ți-am pregătit ghidul complet de care să ții cont înainte să ajungi aici.

 

Când?
Joi la ora 12.00 se deschide accesul general, iar camping-ul miercuri de la ora 16.00. Festivalul se încheie după concertele de duminică noaptea/luni dimineața.

Unde?
După cum știi deja, în Cluj-Napoca. Perimetrul festivalului este mare și concentrat în jurul Cluj Arena, Sala Polivalentă, Parcul Central și Piața Unirii, cea din urmă fiind cu intrare liberă.

map-untold

Cum ajung acolo?
Extrem de simplu. Important este să cooperezi cu organizatorii și să le accepți următoarele sfaturi: dacă locuiești în oraș, alege să te deplasezi pe jos sau cu troleul, iar dacă vii cu mașina, las-o în una dintre parcările amenajate. Liniile de tramvai nu vor circula, însă vor fi înlocuite cu busuri. Cele care ajung în mod obișnuit în zonă sunt cele care tranzitează și centrul orașului ori Calea Moților: 30, 24, 24B, 25, 9… și multe altele.

Site-ul CTP și aplicațiile de transport îți sunt de mare ajutor, asigură-te că le ai la îndemână. Din 4 august e disponibil și serviciul UBER în Cluj. Cu Get PONY deja ești obișnuit.

Chiar și plecarea din camping e la îndemână, acesta fiind amplasat în apropierea capătului liniei 25. Dacă nu ești din Cluj, trebuie să știi că prețul unui bilet de bus cu două călătorii este de 4 lei, de o singură călătorie (disponibile la tonomatele din stații) este de 2 lei, și le poți achiziționa și prin SMS. Parcările amenajate pentru mașini sunt la: Ștrandul Sun, Parcarea Primăriei, Mănăștur și Complex Leul. Aici găsești și tarifele pentru cele cu plată.

Am nevoie de bilet?
Da, și sper că ți-ai achiziționat deja unul. Abonamente nu se mai pot achiziționa, ci doar bilete de o zi de la intrarea în festival.
Copiii sub 7 ani au gratuitate însoțiți de un adult.

Cu ce am voie în festival?
Medicamente, insulină, picături – uz medicinal, spray inhalator pentru astm – orice astfel de produse sunt premise doar dacă sunt însoțite de scrisoare medicală sau orice alt document înlocuitor acesteia și cu maxim o doză zilnică.

Este permis accesul cu aparate de fotografiat compacte, țigări și brichete.

Vendori la foodcourt sunt peste 20, iar separat va funcționa un night market de la Kaufland.

Cu ce nu am voie în festival?
Un lucru care nu-ți va plăcea la început, dar care te asigur că se va dovedi util pentru sporirea confortului tău și al celorlalți participanți, este interzicerea accesului cu rucsac/ghiozdan/geantă. S-a recurs la această măsură din motive de siguranță și fluidizare a traficului, dar și pentru minimizarea controalelor. Nu ți-a plăcut niciodată când ți-a răscolit nenea de la pază tot rucsacul de 30 de litri, nu-i așa?

Dimensiunile acceptate pentru poșetuțe și borsete sunt orientativ de 20×20 cm. Suficient cât să ai unde să ții cheile, portofelul, o baterie externă, un balsam de buze, o carte de identitate, o pelerină de ploaie. Chiar și șervețele. De ce altceva ai mai avea nevoie? Ai dreptate, de un hanorac, cardigan ori o geacă… pe care le poți lega pe umeri ori șolduri.

În rest, e interzis accesul cu droguri, sticle (inclusiv sticle de parfum sau deodorante), biberoane, cutii de băutură, conserve, artificii, lasere, spray-uri, bannere susținute de bețe, scaune, cuțite, arme, obiecte contondente, lanțuri, articole pirotehnice, mâncare sau băuturi, animale, umbrele (în caz de ploaie se recomandă folosirea pelerinelor), materiale inflamabile sau explozive, aparate foto sau video profesionale, inclusiv orice tip de aparat DSLR.

Cum fac check-in-ul?
Odată ajuns în perimetrul festivalului, trebuie să ajungi în Parcul Central. Este singurul punct de check in. Îl găsești, dai biletul împreună cu buletinul pentru validarea identității și primești brățara pe care o păstrezi intactă până la finalul festivalului. Ai mare grijă! Dacă ești minor, trebuie să prezinți formularul prin care părinții își dau acordul să participi la Untold.

Accesul în camping de face pe baza unei alte brățări, pe care o primești în schimbul biletului de camping la intrarea în acesta. Prețul biletului de camping acum este 97,20 lei. Campingul dispune de dușuri, toalete, pază, baruri, supermarket (provided by Kaufland, cu prețuri ca-n magazin) și punct de încărcare telefoane.

 

Cum funcționează sistemul de plată?
Cashless! Dacă ai fost la alte festivaluri, știi deja, însă dacă e primul tău eveniment de genul ăsta, trebuie să-ți spunem că nu poți folosi cash în perimetrul festivalului altfel decât pentru a-ți încărca contul.

Organizatorii au pregătit 2 opțiuni pentru instrumentele de plată, 60 de puncte de încărcare a cardurilor și a brățărilor și 20.000 de carduri preîncărcate cu 100 de lei, accesibile încă de miercuri. Tebuie să descarci aplicația Festipay (Android și iOS), să înregistrează cardul contactless sau brățara RFID și poți vedea toate tranzacțiile pe care le-ai făcut. În cazul unui furt sau a pierderii cardului sau a brățării, nu e nicio problemă, poți să îți blochezi instrumentul de plată din aplicație și apoi să soliciți unul nou.

Apropo, cu brățara de festival ai reducere în Iulius Mall. Vezi aici lista ofertelor. Și nu uita de bugetul orientativ de festival.

Ce pot să fac în afara concertelor?
Dacă nu ai crescut în zona aceasta a țării, poți să înveți cum să devii un transilvănean în 5 minute. Concret, în spatele scenei Daydreaming participanții vor avea de parcurs trei pași importanți ca să devină transilvaneni: să guste țuica românească și pâinea cu slănină, să asculte muzică populară autohtonă și să învețe expresii românești, mai concret „Let it be” să devină „No, dă-i pace”. După ce festivalierii au trecut de cei trei pași, vor primi o legitimație „Level 3 Transilvănean” și pot să captureze momentul lângă o capiță de fân. La final, turiștii sunt invitați să descopere Transilvania și destinațiile turistice din campania „Transilvania All Inclusive” unde au reducere cu brățara de festival.

 

Te poți bucura de spectacolul unor acrobați internaționali, jonglerii cu foc sau tiroliană peste lacul Chios. La Telekom Experiences Sanctuary îți poți printa amintirile de festival, să le iei acasă, iar la Fashion Stories te întâlnești cu designeri români. În Candyland retrăiești momente din copilărie, dar nu uita nici de faptul că poți învăța tradiții tibetane. Mai multe poți citi aici.

Click pe poze și vezi și programul concertelor mult așteptate.

Program-day 1 Program-day 2 Program-day 3 Program-day 4

Pe pagina de Facebook a festivalului sunt concentrate informațiile pe care trebuie musai să le cunoști înainte de a pleca la drum. Le găsești aici.

Altfel, ne vedem începând de joi la Untold Festival! Bucură-te de tot ceea ce îți oferă festivalul și nu lăsa vremea sau alte detalii să îți strice buna dispoziție. Descarcă-ți aplicația pe care o găsești în App Store și în Google Play și nu uita să-ți faci programul personalizat. Pentru alte pregătiri, ți-am detaliat câteva sfaturi aici.

Enjoy the fun!

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!