Unde servești cel mai bun mic dejun din Cluj?

Home $ Descoperă Clujul $ Unde servești cel mai bun mic dejun din Cluj?

by | Dec 12, 2016 | Descoperă Clujul, Recomandări

Nu știu cum încep diminețile voastre, dar ale mele se împart între alergat după autobuz, după culoarea verde a semaforului, cafea luată pe fugă de undeva din drum și eventual un covrig. Din fericire, nu toate diminețile sunt atât de agitate, iar spre sfârșitul săptămânii simt nevoia unui răsfăț. Vă spun și vouă: după ce treceți peste lenea de a ieși din casă dimineața, nimic nu se compară cu un mic dejun servit în liniște, însoțit de plimbarea de după prin Clujul destul de gol în acea parte a zilei.

Dar vine și întrebarea „Unde servesti cel mai bun mic dejun din Cluj?”. Pentru că micul dejun este cea mai importantă masă a zilei și pentru că modul în care începem dimineața ne influețează restul zilei, m-am gândit să vă recomand câteva locuri pentru a merge la sigur. De asemenea, aici mai sunt alte cinci propuneri, în caz că le-ați ratat.

DOT – District of Toast – Potaissa 10
Sunt unele locuri care mă conving de la prima vizită, de la prima farfurie pe care o văd, de la primul contact cu personalul. DOT este unul dintre acestea. Bine, probabil are și incredibil de mult de-a face faptul că ei mă așteaptă cu micul dejun și dacă merg la 9, în puținele mele zile matinale, și dacă îmi amintesc la 17.00 că n-am mâncat nimic, în cele dominate de haos. Mereu când vorbesc despre locul acesta, primul lucru pe care îl menționez prietenilor mei este acela că toate dish-urile sunt făcute cu ingrediente din zonă, artizanale, în orice caz proaspete și de o calitate superioară. În plus, mai spuneți-mi voi mie unde în Cluj găsiți iced latte cu vanilie, cardamon și nucșoară, cold brew cu apă tonică, coriandru și cardamon, băuturi alcoolice cu chilli și alte nebunii de ale barmanilor? În materie de fresh-uri nici nu are sens să încep cu exemplele. Câte combinații vă puteți imagina, ei au depășit limitele acelea și au venit și cu altele.

Eggcetera – Napoca 13
De îndată ce treci pragul localului Eggcetera simți cum zilele devin și mai bune. Atmosfera călduroasă, design-ul modern, masa comună care invită oamenii să se împrietenească, toate acestea oferă momente de neuitat fiecărui client. Bineînțeles, aici se adaugă și experiența culinară, doar vorbim despre mâncare! Localul este specializat atât pe micul dejun cât și pe brunch, iar preparatele din meniu te vor face să îți mai dorești o porție… sau poate chiar un desert.

Roots – Eroilor 4 / Alexandru Vaida Voievod 16
În diminețile acelea mai grele, despre care nu ne place să vorbim, cafeaua de specialitate te repune pe picioare și îți schimbă mood-ul pentru întreaga zi. Și ce se asortează cel mai bine cu o ceașcă aburindă? Un mic-dejun sănătos! Pe ambele le găsim la Roots, iar meniul e foarte ofertant din acest punct de vedere, cu tot felul de combinații îndrăznețe ce merită încercate. Nemulțumit nu vei pleca cu siguranță, mai ales dacă vei alege o porție consistentă de Avocado & Goat Cheese Salad, asezonată cu mix de nuci și semințe. O adevărată minunăție, îți spun eu!

Da Pino – Constantin Brâncuși 1 și Universității 8
Dacă te-ai trezit cu gândul la o vacanță, poate în Italia, atunci merită măcar să iei un mic dejun specific. Cea mai bună alegere este Da Pino, un bistro cu specific italienesc, care are și băcănie, de unde poți lua și acasă tot felul de bunătăți. Poți profita de oferta Happy Hour (de la ora 8:00 la ora 11:00), care îți oferă un panne latte, un espresso/ ristretto și apă plată/ minerală pentru 15 lei.

Livada – Clinicilor 14
Atmosferă cosy, primitoare, lumină caldă, muzică bună și, desigur, mâncare delicioasă. Despre Livada e vorba, locul perfect pentru orice moment al zilei. Micul dejun este servit aici între orele 9:00 și 12:00 și meniul te pune puțin pe gânduri când ai de ales între clătite americane, omletă, ouă Benedict și alte specialități. Dacă tot suntem aici, îți spun și un secret: Livada va avea în curând și delivery.

Voi unde ați servit cel mai bun mic dejun din Cluj?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!