Cadouri de sărbători pentru entuziaști ai cafelei

Home $ Articole $ Recomandări $ Cadouri de sărbători pentru entuziaști ai cafelei

by | Dec 14, 2016 | Recomandări

Sărbătorile vin, sărbătorile vin și eu am atâtea melodii de genul în cap, încât nici nu știu de unde-mi vin (sper că citiți asta pe tonul pe care mi l-am imaginat eu, că altfel nu e deloc amuzant.) Revenind… după cum deja ați observat, de la începutul lunii tot am scris despre câte și mai câte puteți face luna asta, care are două evenimente majore: Crăciunul și trecerea în noul an. V-am povestit despre evenimentele lunii decembrie, despre cum puteți face o faptă bună și care sunt proiectele caritabile în care vă puteți implica, care sunt opțiunile pentru petrecerea de Revelion în Cluj și despre cadouri, atunci când v-am îndemnat să mergeți la Street Food Festival – Christmas Goodies. Ați fost, urmează, nu știți, nu răspundeți?

Odată cu acest festival, eu am început să-mi fac griji tot mai serioase în legătură cu cadourile. Nu grija aia veche, că ne place prea mult ce cumpărăm și nu mai vrem să dăruim nimic, ci… ce mai putem dărui? Habar nu avem, tocmai pentru că sunt atât de multe opțiuni. Azi m-am gândit să mă axez pe categoria entuziaști ai cafelei pentru că acopăr, zic eu, un număr destul de mare de oameni și sigur ai dat click să citești articolul pentru că ai exclamat ceva de genul: Ah! Poate îi găsesc aici un cadou… Dianei! (a se înlocui Dianei cu numele persoanei din viața voastră care devine o ființă umană doar după cafea).

cadouri-pentru-entuziasti-ai-cafelei

Aici sunt ideile mele, sper să vă placă și să vă iau un cadou de pe cap.

Sunt sigură că ați fost măcar o dată la Olivo. Și dacă nu ați fost, ați trecut de atâtea ori pe lângă ea, pe bulevardul Eroilor. E practic imposibil să nu fi auzit niciodată de ea. În schimb, foarte posibil e să nu fi auzit la fel de des despre Prăjitoria de cafea Olivo, unde se vinde cafea și accesorii pentru prepararea acesteia. Propunerea mea pentru voi este unul din kit-urile Coffee Enthusiast, Fanatic sau Rookie. Alegerea o puteți face printr-o simplă analiză a persoanei căreia doriți să-i faceți darul. Îi place să bea cafea, dar doar atât? Atunci e Coffee Rockie (pachet cafea origine El Salvador și Signature Mug Olivo, 80 lei)! Primul lucru pe care îl face dimineața e să-și prepare cafeaua? Chiar înainte de a-și verifica Facebook-ul?! Clar, avem de-a face cu un Coffee Fanatic (în plus față de Coffee Rockie are râșniță Hario Skerton și Aerobie Aeropress, 350 lei)! Iar dacă e o persoană căreia îi place să știe cât mai multe despre ce bea, atunci kit-ul Coffee Enthusiast îl va da pe spate! (pe lângă ceea ce găsim în pachetul Coffee Rockie, aici avem și numărul 4 al revistei de specialitate în ceea ce privește cafeaua, Standart Magazin, și un tote bag inscripționat Prăjitoria de cafea Olivo, 150 lei). Deci, care rămâne?

Best mornings start with a brew! #hario #v60 #prajitoriaolivo #guatemalacoffee

A video posted by Olivo Coffee Roasters (@prajitoria_olivo) on

Cel mai simplu scăpați dacă mergeți direct la Starbucks (în Iulius Mall sau VIVO!). Și fără să vă puneți prea multe întrebări. După cum deja știți, paharele drăguțe pe care ne scriu numele într-un mod indescifrabil, nu sunt singurele pentru care tot mergem acolo. Ne place să cumpărăm termosuri pe care rar le folosim, dar ne promitem mereu că în ăsta chiar o să-mi pun cafea, uite ce fain e!, căni cu logo-ul Starbucks doar ca să le adăugăm la colecție și lista continuă. Crăciunul acesta, hai să le cumpărăm și celorlalți ceva. Pe Starbucks Store veți găsi o muuuuuulțime de chestii drăguțe, de la pachete de cafea, la căni, cafetiere, ibricuri și alte cele. Nu le veți găsi pe toate și în Cluj, dar eu am dat ieri o fugă până la Iulius și aveau destule la raft. Personal, eu nu m-aș încurca cumpărând o presă de cafea sau ceva de genul de la Starbucks, pentru că sunt multe alte obiecte din care puteți face un cadou frumos, mai ales că au colecție specială pentru iarnă.

Dacă aveți o prietenă care are doar două slăbiciuni în viață (cafeaua și dulciurile), cadoul pentru ea e deja pus deoparte de cei de la Coffee Beans Boutique. Îi găsiți în Iulius Mall, lângă Auchan, pregătiți cu cafea 100% Arabica sau diverse combinații între Arabica și Robustă, pe care o macină și o împachetează chiar în fața voastră (eu deja îi simt mirosul). Tot acolo veți găsi și un fel de… Rai al celor care se topesc mai ceva ca ciocolata la soare atunci când aud de dulciuri. Ideea mea de cadou cu adevărat surprinzător este un coș plin de bunătăți (fie alegeți unul deja făcut, fie selectați voi bomboanele, ciocolata, biscuiții sau orice doriți să conțină), în centrul căruia stă mândru un pachet de cafea de la Coffee Beans.  Surprise, a basket full of calories! Merry Christmas!

Cafea ☕️☕️☕️⭐️⭐️⭐️ #coffeebeans #coffeebeansboutique #iuliusmallcluj #coffe #arabica #beautifulday

A photo posted by Gabriela Popescu ( Gorgan ) (@gabrielapopescumakeup.ro) on

Risc să scriu că bag mâna în foc că ai pe cineva pe lista de cadouri care e înnebunit după cărți. Și o viață fericită pentru acea persoană înseamnă să citească toată ziua, să bea o cafea bună și eventual să plouă afară. Pentru acești oameni, există Cărturești. Și ce bine că nu găsim acolo doar cărți, ci și diverse obiecte care merg perfect cu lectura. Printre recomandările mele se numără Oamenii fericiți citesc și beau cafea, de Martin-Lugand, Confesiunile unui cafegiu, de Gheorghe Florescu și Cerșetorul de cafea, de Emil Brumariu, pe care le puteți accesoriza cu o cană de email cu masaj simpatic – Între noi mai era puțină cafea, de exemplu.

Așa arată fericirea spre sfârșitul lui noiembrie.

A photo posted by Alexandra Nadia (@alexandranadia97) on

Iar pentru cei care au totul organizat până la cel mai mic detaliu și consideră că un lucru bine făcut poate ieși doar dacă trece prin mâna lor, cel mai bine ar fi să le fim alături cum putem, căci e clar că nu mai au scăpare. Cafeaua i-a prins în mrejele ei și i-am pierdut definitiv. Tot ce putem face acum e să le dăruim fie un recipient pentru cafea de la Chic Ville, fie trecem la treburi mai serioase și alegem din accesoriile de la YUME Coffee Roasters, pasionații știu cât de necesar e la casa omului un ceainic sau un filtru manual.

Atunci când vrei să te răsfeți, îți ofer ceaiuri și cafele aromate, în recipiente Chic păstrate. #chicville

A photo posted by Chic Ville (@home_et_cetera) on

Și mai există o categorie de om care trebuie satisfăcut: acela căruia nu-i place niciodată niciun cadou. Am eu ac de cojocu` lui! Mergeți la Meșteshukar Butiq au adus la viață obiecte tradiționale pentru a întâmpina nevoile vieților noastre dorindu-și, în același timp, să protejeze mediul înconjurător. Haine și bijuterii, decorațiuni pentru casă și… acest ibric unic făcut de Victor Clopotar. Aha, să vedem ce o să zică acum veșnic nemulțumitul!

Copper for your home 🙂 #mbq #lettle #crafts #copper

O fotografie postată de Mesteshukar ButiQ (@mesteshukar_butiq) pe

Care idee vă place cel mai mult și ce propuneri de cadouri mai aveți pentru iubitorii de cafea?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!