7 locații din Cluj unde să lenevești în hamac

Home $ Descoperă Clujul $ 7 locații din Cluj unde să lenevești în hamac

by | Apr 24, 2017 | Descoperă Clujul, Recomandări

Din mai și până în octombrie, te-ai gândit câte zile însorite și weekend-uri de leneveală vor fi? Numa’ bune să-ți scoți hamacul și să încerci alte spații verzi din Cluj, în caz că te-ai săturat de aglomerația din Parcul Central. Deși am mai discutat pe subiectul acesta, astăzi căutăm locații alternative unde să-ți agăți hamacul, iar dacă nu ai deja unul, ți-am pregătit la final un concurs.

În Cluj și prin apropiere găsești destule spații verzi pe care să le colorezi cu atmosferă de vacanță și la care poate nu te-ai gândit încă. Unele dintre ele ar putea fi mai aproape de tine, fie că vorbim de parcuri din cartiere sau păduri din apropiere.

Dacă stai în Mănăștur, atunci sigur ai auzit de Parcul Colina. Este chiar lângă podul de la ieșire din oraș, către Florești, iar dacă tot nu știi despre care parc vorbim, adu-ți aminte de Red Bull Soapbox Race. Poți ajunge cu tramvaiul sau multe dintre bus-uri, fiind capătul de linie în apropiere, locația este curată și recomandată pentru a-ți scoate câinele la plimbare.

Autumnal

O postare distribuită de Paul Sorin Tița (@paultita) pe

Dacă stai în Gheorghieni, prima opțiune ar fi Parcul Mercur. Înconjurat de Aleele Băișoara și Detunata, parcul arată foarte bine, nu e deloc mic și după o plimbare scurtă sigur vei găsi doi copaci potriviți pentru a-ți agăța hamacul. Parking-ul din Gheorghieni este chiar lângă, în caz că mergi cu mașina.

A post shared by Cezara Tudosă (@tudacz) on

O altă opțiune ar fi să schimbi puțin peisajul și să mergi pe malul lacului Gheorghieni, chiar lângă Iulius Mall. Nu vei găsi prea multe zone potrivite pentru hamac, dar merită să dai o tură ca apoi să te balansezi deasupra apei. Snack-uri sau o cafea bună știi de unde să-ți iei, nu-ți uita cartea sau boxa portabilă și ochelarii de soare.

Dacă ești student și stai în cămin în Hașdeu, probabil că ai văzut spațiile verzi invadate vara de fete care stau la plajă. De ce n-ar merge și un hamac? Sigur găsești doi copaci printre căminele 1-6 😉

Sunkissed ?

O postare distribuită de Petrice Simina Diana (@petrice_simina23) pe

Dacă stai aproape de gară sau în Mărăști, Parcul Feroviarilor poate fi o alegere foarte bună. Deși este al doilea parc ca mărime din Cluj, mult timp spațiul a cam fost uitat, însă recent a reintrat în posesia publică a orașului. Dacă n-ai mai fost prin zonă, să nu te sperii dacă vei avea senzația că te-ai întors în timp. În starea actuală, parcul poate fi considerat o ruină, dar este un loc perfect pentru a evada, chiar pe malul Someșului.

Dacă stai în Grigorescu și încă nu te-ai plimbat prin Pădurea Hoia-Baciu, atunci ai deja o idee pentru un plan de weekend viitor. Poți alege calea de pe Tăietura Turcului – Aleea Muzeului Etnografic, dar noi îți recomandăm să urci pe Strada Uliului și să mergi până în capăt, unde se termină drumul astfaltat. Pe drum vei avea parte de o vedere spectaculoasă asupra întregii zone, iar de acolo nu mai ai mult de mers pe jos până în Poiana Rotundă. Unii spun că zona este bântuită ori populată de extratereștrii, însă asta rămâne de văzut la fața locului…

Că tot vorbim de păduri din apropiere, n-aveam cum să nu menționăm Făget. Fie că mergi din Mănăștur, fie din Zorilor, la cât de mare e pădurea vei avea nevoie de un scouting serios înainte. Mai printre copaci sau sus pe un deal, un loc potrivit pentru hamac tot vei găsi. În weekend s-ar putea să nu ai parte de liniștea pe care o cauți, dar asta depinde doar de locul găsit. Explorează!

Oriunde ai merge să lenevești în hamac, ai grijă de copaci și folosește tot timpul tree huggere!
Bineînțeles, lasă locul așa cum ți-ar plăcea să-l găsesți.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!