Fotoreportaj: Cum decurge o zi din viața unui… papion @ Papionette

Home $ Articole $ Fotoreportaj: Cum decurge o zi din viața unui… papion @ Papionette

Nu cu mult timp în urmă am povestit una-alta cu Robert Pantazi, creatorul brandului Papionette. Ne-a făcut atât de curioși în legătură cu întregul proces de producție al accesoriilor elegante pe care le creează, încât ne-am hotărât să mai trecem pe la el și să aflăm cum decurge o zi din viața unui… papion. De la apariția idei de design până în momentul în care cumpărătorul are în mână achiziția, câte și mai câte se întâmplă?

L-am lăsat să-și vadă de treabă… oarecum, în timp ce noi ne înșiram întrebările. Înainte de a se hotărî asupra designului, fie că vorbim de colecțiile anuale sau cele pentru papioanele personalizate, o etapă vitală este identificarea nevoilor consumatorilor. Urmează stabilirea modelului, iar aici, după noroc, poate fi vorba de un tipar deja existent, sau unul pe care îl vrea clientul.

Odată ce știu exact cum anume vrem să arate micul accesoriu, vine etapa de printare, la o imprimantă specială, cu tuș special, care se transferă termic, pe o hârtie specială. Noi, fiind acolo, am avut ocazia de a vedea cum apare, rând pe rând, fiecare parte a papionului. Mai apoi stă la termic, 200 de grade, aproape două minute, în timp ce în atelier se caută cu interes un foarfec pentru etapa de… asamblare. Procesul durează extrem de puțin, să vă imaginați undeva la 5 minute. “Greul” e la design, pentru că dacă etapa asta este clarificată, atunci pot face în jur de 400 de papioane pe zi, deci crearea papionului, fizic vorbind, e cea mai simplă.

După terminarea papionului, dacă e vorba de unul personalizat, trimitem poză clientului. Asta înainte de a trece la împachetare, ambalare. Așteptăm răspunsul lui pentru a vedea dacă e totul în regulă sau sunt necesare modificări. Dacă sunt, refacem totul, pe banii noștri. Simulările, în limita bunului simț, sunt pe cheltuiala noastră. Noi le spunem clienților de la început dacă cerința lor nu poate fi satisfăcută și îi îndrumăm, sfătuim, pentru că sunt fel și fel de cazuri și câteodată trebuie să le explicăm că trebuie să facem altfel ca să iasă cum vor ei.

Am ajuns și la packaging, care vine în mai multe forme, potrivit pentru papioane personalizate, pentru copiii, pentru cele de ceremonii etc. La o comandă mai mare, atunci când vorbim de cantitate, fac și ambalaje speciale, brand-uite cu ce doresc clienții. Urmează livrarea, și dacă sunteți curioși de unde vin cei mai mulți clienți cu cele mai mari comenzi din online, aflați că Bucureștiul e fruntaș, chiar dacă au magazine și acolo. În cazul acesta, papioanele sunt trimise la punctele lor de lucru prin curierat, iar clienții sunt invitați să le preia de acolo, astfel scăzând și costurile de livrare.

Și situațiile neașteptate pot apărea, să nu credeți că papioanele nu pot avea probleme. De exemplu, ne-am trezit dintr-odată că lipseau ”mijloacele”. S-au găsit, nu vă faceți griji. Există, de asemenea, comenzi urgente care trebuie onorate, așa că programul se mai schimbă, se adaptează în funcție de cerințe. În orice caz, concluzia e doar una:

Acum papionul a devenit la fel de important ca rochia doamnelor: nu poate fi purtat de două ori. Dacă ai șapte nunți, șapte papioane vrei, iar inevitabil numărul clienților a crescut. Dar avem și clienți din 2011, care cumpără constant, chiar dacă au mai apărut mulți pe segmentul de concurență.

Noi zicem că, subtil, v-am oferit și o idee bună pentru cadourile de Crăciun. Așa o fi?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!