Locuri și activități pentru copii în Cluj și în apropiere

Home $ Articole $ Locuri și activități pentru copii în Cluj și în apropiere

by | Dec 20, 2017 | Articole, Descoperă Clujul

Au mai rămas doar câteva săptămâni până când cei mici vor intra oficial în vacanța de vară, și chiar dacă este o veste excelentă pentru ei, adulții s-ar putea să nu răsufle prea ușurați știind că ghemotoacele de energie vor avea nevoie constant de o ocupație. Până atunci a mai rămas totuși puțin, așa că noi avem câteva idei, numai bune pentru perioada vacanței, dar de care puteți ține cont și în restul anului.

O primă idee ar fi o vizită la Moara de Vânt, unde găsiți peste 250 de animăluțe din peste 45 de specii. Pe lângă lecția de zoologie, mângâiatul și hrănitul necuvântătoarelor, copiii pot lua parte la diverse activități recreative, precum călărie pe cai și ponei, plimbări cu sania sau căruța (în cazul în care ninsoarea se lasă greu venită), plimbări cu trenulețul, sărituri pe trambulină și minigolf. Tariful de intrare este de 15 lei pentru copiii, dar include și găletuța cu hrană pentru animale, și 25 lei pentru adulți. Programul de funcționare este de la ora 10 până la ora 19 până în luna octombrie, după care va fi 10-17.

 

Nu putem uita de Teatru de Păpuși Puck, al cărui repertoriu este alcătuit din aproximativ 25 de titluri de spectacole pentru copii, atât în limba română, cât și în limba maghiară. Pe timp de vară îi regăsim în cadrul a diverse evenimente sau organizând minunate festivaluri, însă se reîntorc voioși și frumoși cu un program normal cât de curând, așa că stați cu ochii pe ei. Prețul unui bilet cu acces în intervalul cuprins între zilele de luni și vineri este în general de doar 10 lei, așa că nu aveți niciun motiv să nu petreceți o seară amuzantă cu cel mic la teatru. Biletul de intrare la spectacolele prezentate la sediu în zilele de sâmbătă și duminică va costa 40 de lei pentru adulți, 20 de lei pentru pensionari și 10 lei pentru preșcolari, elevi și studenți.

 

Următoarea idee e printre preferatele mele, asta și poate pentru că cineva și-a dat seama că în ziua de azi copiii au aceeași nevoie de relaxare ca și oamenii mari, că lucrurile care ne afectează pe noi ajung inevitabil și la ei. Relax Kids le oferă momente în care să se conecteze cu ei înșiși, să se cunoască prin mișcare, joacă, stretching, masaj, respirații adânci, afirmații pozitive și povești de relaxare. Practic, reprezintă o extensie a educației din școli, aceasta având în centru sănătatea mintală și bunăstarea emoțională a copiilor. Întâlnirile Relax Kids sunt distractive, pline de viață, creative. Copiii vor pleca de la aceste întâlniri odihniți, fericiți, relaxați. Dacă aceștia obișnuiau să fie, în trecut, foarte activi în spațiul public clujean, acum și-au mutat sfera de activitate în zona evenimentelor private. Ca să afli mai multe despre cum ar putea copilul tău să participe la un asemenea eveniment, contactează-i printr-un mesaj pe pagina lor de Facebook sau la numărul de telefon 0745 304 929.

 

De asemenea, dacă sunteți în căutarea unui spațiu pentru copii, dar vă doriți și să împărtășiți experiențe și să căutați informații moderne, actuale privind creșterea micuților, există centrul educațional Round Hill Club. Copii vor putea participa la ateliere creative, cursuri împărţite pe grupe de vârstă, se pot înscrie în clubul de vacanţă pe timp de vară sau le puteți organiza petreceri. Spre exemplu, cea mai recentă activitate de grup a acestora a fost un daycamp la caii năzdrăvani, organizat în perioada 11-13 martie 2023. Pentru copiii care au participat, acestea au fost trei zile cu vacanță în aer liber la cai, cu plimbări călare în manej deschis, terapie cu cei mai blânzi cai și atelier de încondeiat ouă. De altfel, mai puteți alege din cursurile de dansuri moderne, de arte marțiale, balet, arte vizuale și modelaj în lut, precum și multe altele, în funcție de abilitățile copilului și ceea ce îl atrage.

 

Un alt spațiu de relaxare, joc și dezvoltare este Pahumi. Găsiți aici loc de joacă (sport zone, play zone, creative zone, reading zone și outdoor), spațiu pentru petreceri, diverse activități, tabere de zi pe timp de vară, dar și iarna, program before and after school, cluburi sportive, dar și club pentru mămici. În vacanța de vară au pregătit un program special pentru cei mici, aflați detalii aici.

 

Și nu se poate să nu pomenim de Laser Tag, mai ales după ce am mers personal și am jucat la Laser Hunt, centru de distracție pentru adulți și copii. Puteți citi aici cum a decurs întreaga experiență. Poate fi o alternativă simpatică de a petrece timp cu familia, mai ales dacă sunteți mulți la număr. Și probabil sunteți, dacă adunați unchi, mătuși, verișori și așa mai departe. Veți avea la dispoziție 500 mp de labirint, dotat cu stagii de dificultate, cele mai noi și moderne echipamente, lumini, muzică, efecte speciale, dar și o zonă de relaxare unde vă puteți trage sufletul.

 

Pentru o activitate care implică mai multă adrenalină, puteți opta pentru VMax Karting, una dintre cele mai intense experiențe de pilotaj care pot fi găsite în Cluj. Aici, cu karturile electrice, este timpul pentru cursă. Pe lângă podurile care adaugă un nou element de dificultate pe pista supraetajată, sunt și multe viraje de complexitate diferită care te forțează să stai concentrat 100% și să gândești în avans fiecare mișcare. Pe circuit ai parte de depășiri palpitante, drifturi în acul de păr și viteză mare cu butonul de boost apăsat. Sună super palpitant, nu? Află mai multe despre prețurile VMax Karting aici.

Și-a dorit copilul tău vreodată să aibă o casă în care să poată să sară unde vrea, cât vrea și la ce oră vrea, fără aprobarea vecinilor? Jumping House este materializarea acestui vis, este un loc unic în oraș gândit pentru toți aceia cu spirit tânăr care își doresc să se bucure de activități fizice și multă, multă distracție într-un loc cool, dedicat lor. Jumping House îți oferă atracții care îmbină într-un mod unic activitatea sportivă și distracția, la înălțime, ca: Trambulinele Elastice (evident), Trambulinele Olimpice (aici intervine partea cu tot mai sus), Panoul de Cățărat care, nicio grijă, e lângă Groapa cu Bureți, Coșul de Baschet unde și albii pot să sară, să dea coș de sus (ajutându-se de trambulină), Traseul Ninja – aici dovedești din ce aluat ești făcut – și, nu în ultimul rând, Spider Wall – peretele cu arici. Descoperă tarifele acestei locații inedite aici.

Și nu în ultimul rând, o vizită la prietenii noștri de la The Guild Hall este întotdeauna o idee bună. Guild Hall este spațiul care reunește copilăria cu viața de adult responsabil, aici având posibilitatea să îți provoci prietenii la o serie de board games (nu-i problemă, aveți de ales doar dintre +185 de jocuri), poți să lucrezi sau să organizezi evenimentul tău de business la care te gândești de ceva timp, doar că nu găseai locația perfectă. Partea noastră favorită e că aici ai acces la întreaga colecție de jocuri, pentru toate nivelele, fie începător, mediu sau avansat, pe care le puteți juca acolo sau le puteți cumpăra și merge cu ele unde poftiți.

Voi ce alte idei aveți pentru a completa lista noastră?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!