Locuri și activități pentru copii în Cluj și în apropiere

by | Dec 20, 2017 | Articole, Descoperă Clujul

Au mai rămas doar câteva zile până când cei mici vor ieși oficial din vacanță, și chiar dacă este o veste nu chiar excelentă pentru ei, adulții s-ar putea să răsufle ușurați știind că ghemotoacele de energie se întorc la grădiniță și nu mai au nevoie constant de o ocupație. Până atunci a mai rămas totuși puțin, așa că noi avem câteva idei, numai bune pentru perioada vacanței, dar de care puteți ține cont și în restul anului.

O primă idee ar fi o vizită la Moara de Vânt, unde găsiți peste 250 de animăluțe din peste 45 de specii. Pe lângă lecția de zoologie, mângâiatul și hrănitul necuvântătoarelor, copiii pot lua parte la diverse activități recreative, precum călărie pe cai și ponei, plimbări cu sania sau căruța (în cazul în care ninsoarea se lasă greu venită), plimbări cu trenulețul, sărituri pe trambulină și minigolf. Tariful de intrare este de 8 lei pentru copiii, dar include și găletuța cu hrană pentru animale, și 15 lei pentru adulți. Programul de funcționare este de la ora 10 până la ora 19 până în luna octombrie, după care va fi 10-17.

 

Dacă e prea cald afară pentru a programa o activitate în aer liber, atunci vă recomandăm Exploratoriul – ”muzeul copiilor”, un loc de joacă interactiv special amenajat pentru copii între 1 an și 10 ani. Aici există diverse exponate interactive concepute tocmai pentru a fi manipulate, atât individual, cât și în grup, sau cu participarea părinților / adulților. Principiul de bază al acestui loc e acela că fiecare copil învață prin exploare, prin dezvoltarea creativității, motiv pentru care nu există animatoare care să dirijeze mersul lucrurilor, cei mici descoperă singuri regulile jocurilor. Prețul de intrare este de 30 lei / copil, 50 lei / familie (2 părinți, 1 copil), 25 lei / copil în cazul unui grup (minim 20 persoane).

 

Nu putem uita de Teatru de Păpuși Puck, al cărui repertoriu este alcătuit din aproximativ 25 de titluri de spectacole pentru copii, atât în limba română, cât și în limba maghiară. Pe timp de vară îi regăsim în cadrul a diverse evenimente sau organizând minunate festivaluri, însă se reîntorc voioși și frumoși cu un program normal cât de curând, așa că stați cu ochii pe ei. Prețul unui bilet este în general de de doar 10 lei, așa că nu aveți niciun motiv să nu petreceți o seară amuzantă cu cel mic la teatru.

 

Următoarea idee e printre preferatele mele, asta și poate pentru că cineva și-a dat seama că în ziua de azi copiii au aceeași nevoie de relaxare ca și oamenii mari, că lucrurile care ne afectează pe noi ajung inevitabil și la ei. Relax Kids le oferă momente în care să se conecteze cu ei înșiși, să se cunoască prin mișcare, joacă, stretching, masaj, respirații adânci, afirmații pozitive și povești de relaxare. Practic, reprezintă o extensie a educației din școli, aceasta având în centru sănătatea mintală și bunăstarea emoțională a copiilor. Întâlnirile Relax Kids sunt distractive, pline de viață, creative. Copiii vor pleca de la aceste întâlniri odihniți, fericiți, relaxați.

 

De asemenea, dacă sunteți în căutarea unui spațiu pentru copii, dar vă doriți și să împărtășiți experiențe și să căutați informații moderne, actuale privind creșterea micuților, există centru educațional Round Hill Club. Copii vor putea participa la ateliere creative, cursuri împărţite pe grupe de vârstă, se pot înscrie în clubul de vacanţă pe timp de vară sau le puteți organiza petreceri. Puteți alege din cursurile de dansuri moderne, de arte marțiale, balet, arte vizuale și modelaj în lut, precum și multe altele, în funcție de abilitățile copilului și ceea ce îl atrage.

 

Un alt spațiu de relaxare, joc și dezvoltare este Pahumi. Găsiți aici loc de joacă (sport zone, play zone, creative zone, reading zone și outdoor) , spațiu pentru petreceri, diverse ateliere (de engleză, de șah, de științe, de lectură și cinema etc.), tabere de zi pe timp de vară, dar și iarna, program before and after school, cluburi sportive, dar și club pentru mămici. În vacanța de vară au pregătit un program special pentru cei mici, aflați detalii aici.

 

No 1 supporter

A post shared by Ioana Suteu (@ionisuteu) on

Și nu se poate să nu pomenim de Laser Tag, mai ales după ce am mers personal și am jucat la Laser Hunt, centru de distracție pentru adulți și copii. Puteți citi aici cum a decurs întreaga experiență. Poate fi o alternativă simpatică de a petrece timp cu familia, mai ales dacă sunteți mulți la număr. Și probabil sunteți, dacă adunați unchi, mătuși, verișori și așa mai departe. Veți avea la dispoziție 500 mp de labirint, dotat cu stagii de dificultate, cele mai noi și moderne echipamente, lumini, muzică, efecte speciale, dar și o zonă de relaxare unde vă puteți trage sufletul.

 

Voi ce alte idei aveți pentru a completa lista noastră?