Unde poți încerca specialități tradiționale germane în Cluj

Home $ Articole $ Unde poți încerca specialități tradiționale germane în Cluj

by | Feb 22, 2018 | Articole

Ce știm noi despre germani? Sunt punctuali, corecți și au autostrăzi mai bune ca ale noastre? Eu aș zice să nu îi judecăm după simple vorbe și nici să includem comparații în această discuție, ci să ne axăm strict pe un fapt: germanii mănâncă bine. Cârnăciori, costițe, cartofi gătiți în diferite feluri, deserturi… și să nu uităm de bere! Toate aceste bunătăți nu s-ar încadra pe lista nutriționiștilor, dar, câteodată, un răsfăț culinar e bine-venit.

Unde mâncăm atunci când dorim preparate cu specific german? Mai jos aveți câteva recomandări de localuri cărora trebuie să le treceți pragul, dacă nu ați făcut-o deja.

Deutsches Haus

Încă de când i-am trecut pragul pentru prima dată, noi am rămas plăcut impresionați de Deutsches Haus. Din toate punctele de vedere. Este un local perfect pentru o seară petrecută în familie, sau pentru a viziona un meci de fotbal în compania prietenilor și a halbelor de bere nemțească. Meniul nu vă va dezamăgi, ci vă va ajuta să „gustați” mai mult din specificul german. Curioși cu ce bucate vă puteți delecta? În acest articol vă povestim experiența noastră și ce preparate ne-au impresionat.

Adresă: str. Plopilor, nr. 51-55
Orar: L-V: 11:30-23; S-D: 13-23
Contact: 0770 831 705

 

Euphoria Biergarten

Euphoria Biergarten este restaurantul care nu va înceta vreodată să mă uimească. Nu știu ce îmi place mai mult, design-ul interior cu acel candelabru din sticle de bere, sau meniul pe care îl răsfoiești și îl tot răsfoiești pentru că îți propune prea multe delicatese? Sau să fie grădina de vară unde ai sta ore în șir…? Anyway, azi vorbim despre mâncare. Dacă vreți să încercați preparate specifice germane, eu recomand clasicele costițe de porc cu garnitură de cartofi. Îmi mai fac cu ochiul și platourile de 4 persoane, în special cel cu mix de cârnăciori, dar e alegerea voastră oricum.

Adresă: str. Cardinal Iuliu Hossu, nr. 25
Orar: L-D: 08-02
Contact: 0756 393 333

 

Gasthof Cluj Blick

Ne-am săturat de trafic, de zgomotul orașului, de zilele stresante. Avem nevoie de un repaus, de o gură de aer. Un loc perfect pentru a evada este Gasthof Cluj Blick, situat în inima naturii, unde vă puteți relaxa la final de săptămână, sau doar să petreceți timp în restaurantul cu specific nemțesc. Cabana este deținută de un cuplu german, ceea ce ne spune deja că preparatele gătite ar putea să mulțumească chiar și un nativ ajuns pe plaiurile românești. Pentru a vă îndulci șederea, recomand să încercați tradiționalele vafe.

Adresă: sat Gheorgheni, nr. 530
Orar: Luni: închis; M-D: 11:30-21
Contact: 0730 772 188

 

Klausen Burger

Un alt local, pe care eu îl aleg pentru un respiro, este Klausen Burger. Chiar dacă se află în zona centrală, îl consider restaurantul prielnic pentru a te umple de energie pozitivă, mai ales vara, când poți admira orașul de la înălțime. Indiferent de anotimp, vă sfătuiesc să încercați cârnații făcuți la grill sau plăcinta cu burduf și ceapă verde.

Adresă: str. Regele Ferdinand, nr. 22 (în incinta Central)
Orar:L-J: 10-02; V-S: 10-03; Duminică: 10-02
Contact: 0372 717 552

 

Voi unde mergeți atunci când vreți să vă delectați cu o gustare cu specific german?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!