10 motive să mergi la Street Food Festival

Home $ Articole $ 10 motive să mergi la Street Food Festival

by | Apr 24, 2018 | Articole, Recomandări

Vremea de afară ne-a provocat să scriem despre ceva care să vă aducă un pic de veselie pe chip. Ne-am tot gândit, ne-am tot gândit, până când ne-am dat seama că soluția era mai mult decât evidentă. Food makes people happy. Și pentru că în 10 mai începe revoluția Street Food Festival, cu prima oprire la Timișoara, venim cu câteva motive pentru care merită să mergeți la SFF vara aceasta. În caz că mai trebuie convins careva dintre voi.

1. Dacă erai certat când erai mic că nu mănânci tot, acum ai ocazia să te revanșezi.

Pentru că nici nu intră în discuție treaba asta, nici nu există ”să nu mănânci tot”. La Street Food Festival mergi ca să mănânci cât de mult poți, nu bei nici măcar o cană de apă înainte de festival pentru că vrei să savurezi din toate. Da, și burgeri, și pizza, sigur că și desert, nici nu se discută. Mamele voastre ar plânge de mândrie dacă v-ar vedea.

2. Pentru că nu ai vrea să te uiți de acasă la poze și să îți zici: „Puteam și eu să fiu acolo.”

E cel mai mare gest de masochism pe care l-ai putea face. Pe lângă faptul că nu mergi, care ar fi greșeala numărul 1, mai stai și să salivezi lângă fotografiile prietenilor. Eventual, ai putea și să-i întrebi – ”Era bun porcul în pită?” Normal că era bun! Oricât de prieten le-ai fi, nu vor putea să te mintă cu așa ceva doar pentru că tu ai decis să rămâi acasă.

3. Oricât ai mânca, nu te vei simți prost. Mereu vei vedea pe cineva care te depășește.

Nu o să vă amăgim cu fraza – ”Ce mănânci la Street Food Festival nu se pune”. Dar vă vom spune doar atât – nu o să fiți voi cei care bat recordul, sigur se găsește cineva care poate să înghită încă un calamar. Și nici nu ai de ce să te simți prost. La urma urmei, nu e nicio rușine în a ști să-ți arăți aprecierea față de mâncarea bună.

4. Ai privilegiul de a vedea bărbați gătind, în proporție de vreo 90 %.

Nu are sens să ne ascundem după deget – încă trăim într-o lume în care se așteaptă de la femei doar să facă mâncare și curat în casă, deși e cunoscut faptul că bărbații sunt foarte buni bucătari. Ei bine, aici vei avea ocazia să-i vezi în acțiune, pentru că 90% din cei care găsesc la Street Food Festival sunt bărbați.

5. Poți să postezi o poză cu orice preparat și lumea să creadă că ești în vacanță.

Vă spun sincer, mie mi s-a întâmplat. Și am judecat maxim persoanele care m-au întrebat, mi-a luat un pic să înțeleg că reacția lor a fost una normală: au văzut un preparat pe care nu-l vezi la toate colțurile din țara noastră și au tras singura concluzie logică – nu sunt în România, mi-am luat băgăjelul și am tulit-o în vacanță. În timpul Street Food Festival? Doar n-am înnebunit…

6. Poți să te uiți la film și să mănânci cât vrei, fără să te temi că pătezi canapeaua.

Pentru că aici poți sta liniștit pe un bean bag, pe o pătură sau direct pe iarbă și nu trebuie să te îngrijorezi că va curge sosul și nu mai ai liniște în casă până la Crăciun. Poți viziona filme cu specific culinar la Culinary Outdoor Cinema chiar în timp ce te bucuri de o experiență inedită a gusturilor.

7. Îți exersezi dexteritatea. Nu știi câte poți duce în două mâini până nu vii.

Știți cum mereu ni se pare că avem două mâini stângi? Scăpăm telefonul din mână măcar o dată pe zi, dăm cu cotul peste diverse obiecte, dacă trebuie să ducem două pahare la o masă suntem deja pierduți. Dar… credeți că există vreo șansă să scăpați din mână o tagliata de vită pentru care ați stat la coadă, pe care ați visat-o încă de când s-au anunțat vendorii care vor fi prezenți? Nu, sunteți prea înfometați pentru așa ceva.

8. Poți să ieși și cu oameni pe care nu ai chef să îi asculți. Vor fi în permanență cu gura plină.

Pun pariu că la asta nu v-ați gândit. Și simt că merit puțină apreciere pentru că tocmai v-am deschis ochii cu acest aspect. You are welcome.

9. Te poți gândi și răzgândi ce să mănânci de oricâte ori vrei până să iei decizia finală, și anume – „Vreau sa mănânc tot.”

Nu o să te judece nimeni aici. Toți suntem la fel. Indeciși. Înfometați. Nerăbdători. Puțini sunt cei care știu ce vor încă dinainte să ajungă la festival, și mulți dintre ei cedează în fața atâtor opțiuni și fac schimbări rapide de plan. Te poți răzgândi de câte ori poftești, e mai trist că va trebui să te muți de la truck la altul și sigur nu-ți păstrează nimeni locul. Dar mâncarea te așteptă cât vrei. Doar pe tine.

10. Site-ul Street Food Festival e nou și tare fain, dacă asta te împiedica înainte.

Da, știu, greu de crezut că ar avea cineva problema asta, but then again… voi știați că există oameni cărora nu le place pizza pe cuptor care nu are forma perfect rotundă? Motive pot fi inventate câte vreți, dar… de ce să vă refuzați ceva atât de delicios, precum experiența Street Food Festival?

Nu cred că mai e loc de alte discuții. Ne vedem la Street Food Festival începând cu data de 5 iulie. Iar dacă nu sunteți în perioada aceea în Cluj, aveți destule șanse să-i întâlniți prin țară

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!