Ghidul #ClujLife pentru #StreetFoodFestival

Home $ Articole $ Ghidul #ClujLife pentru #StreetFoodFestival

by | Jul 3, 2018 | Articole, Recomandări

Mi se pare că orice introducere ar fi de prisos, dat fiind faptul că povestesc deja de jumătate de an despre Street Food Festival și în ultima lună am fost de un entuziasm considerat deja exagerat de apropiații mei. Ce-i drept, nu îmi pot stăpâni încântarea și a devenit mai grav în momentul în care Jazz in the Park a ajuns și în locul de unde a pornit totul, în Parcul Central, pentru că zona de food mi-a reamintit doar cât de mult îmi place conceptul acesta de street food, cât de fain e să mănânci pe un bean bag și să te bată vântul, să stai sub un copac. Tare-mi place!

Am văzut că deja au început pregătirile și să organizeze perimetrul festivalului, așa că astăzi fac ghidul complet pentru #StreetFoodFestival pentru că nu e loc de neinformare când vine vorba de mâncare. Mergeți cu burțile, nu cu mințile goale.

Când?

În perioada 5-8 iulie. Începe joi, la ora 12.00 (dacă vă gândiți că-i prea devreme și voi sunteți la muncă atunci, vă dau o idee nevinovată: se poate merge la Street Food Festival și în pauza de masă de la birou, you are welcome), se termină duminică, când se simt și ultimii pofticioși și pleacă acasă. Glumesc, e gata când am devorat tot și nu mai avem ce, adică pe la ora 23.00.

Unde?

Tot acolo. Adică pe Aleea Stadionului, pe platoul dintre Sala Polivalentă și Cluj Arena, dar și în zonele de lângă, pentru că vor fi amenajate mai multe locuri în care puteți avea și alte activități în afară de… a mânca. Vă povestesc și despre ele imediat. Astfel, circulația rutieră va fi închisă pe aleea Stadion începând din data de 4 iulie 2018, ora 00.00 până în data de 9 iulie 2018, ora 05.00.

Am nevoie de bilet?

Nu. Ai nevoie numai de un caracter puternic, pentru că altfel adio summer body construit cu sârguință în ultimele luni. Ar trebui să scriu ghidul #ClujLife de rezistat tentațiilor, hm. Și dacă acum v-ați dat ochii peste cap și ați spus: ”Dar cât poate totuși să mănânce un om?”, răspunsul este – ”Mult, foarte mult când mâncarea e atât de bună, iar vibe-ul așa de fain. Baftăăăă.

Ce pot face în fiecare zi?

Aveți dezlegare la mâncare, de care vreți, câtă poftiți, faceți-vă de cap. Dar nu vă limitați la asta pentru că Street Food este un festival în toată regula și ar fi mare păcat să nu vă relaxați un pic în Chill Zone, pe care îl găsiți pe partea stângă, imediat ce intrați pe poarta festivalului, în parcul de lângă Hotel Sport. Pe lângă statul degeaba, că doar despre asta e vorba aici, puteți învăța lucruri noi despre gătit, dar și rețete la The Cooking Spot, puteți viziona filme despre mâncare la Outdoor Cinema sau să ascultați muzică la VRTW on Wheels. Sâmbătă seara, de la 20:30, ne dăm întâlnire cu Otherside pentru un Chill Zone Session. Cum am mai zis, nu vă limitați la mâncare, mai ales că line-up artiștilor care vor urca pe scena Kaufland din cadrul festivalului sună destul de bine: Robin and the Backstabbers, The Mono Jacks, FiRMA, dar și alții, cel mai probabil se lasă cu dans și cântat.

Ce să nu ratez în cadrul festivalului?

Nu ne vom putea abține și vom avea cu siguranță un articol cu vendori de neratat, mai ales că pe câțiva am pus deja ochii de când i-am văzut în listă și chiar am povestit mai multe în articolul de aici. Bine, nu mă pot abține și zic de gyros de la Stradale, steak sandiwich-ul de la Cimbru, costițele celor de la Food Squad, pizza de la Camionetta, vinul de la Rewine, clătite de La Nu Știu Cine, pot continua așa toată ziua. Vineri de la 16.00 puteți învăța câteva tips and tricks chiar de la Antonio Passarelli, iar duminică, de la ora 16.00, Chef Foa lansează cartea sa în cadrul festivalului. Mereu va fi activitate în Chill Zone, nu uitați să treceți pe acolo.

Kids / Pets / Eco friendly?

Da, da și da. Toată lumea e binevenită la festival, de la mic la mare, de la plângăcios la lătrător (sau orice alt sunet mai scoate animalul vostru de companie). Pentru copii este și amenajată o zonă specială, îi spune Kidz Zone, și după ce le faceți și lor o poftă și-i introduceți în lumea minunată a street food-ului, ei se pot distra și învăța aici în voia cea bună. Face painting, ateliere de creație, baloane cu heliu și modelabile, posibilitatea de a testa realitatea virtuală, și multe alte jocuri de care cei mici vor fi cu siguranță încântați, pe toate le găsiți aici.

Bineînțeles, #StreetFoodFestival este și eco friendly. Au pregătit 3 puncte de reciclare in perimetrul festivalului, iar cei care recileazî pot fi recompensați cu cupoane de cumpărături în valoare de 50 de lei la magazinele Kaufland, în urma tragerii la sorți.

Care este bugetul estimativ pentru o vizită în festival?

Haideți să ne gândim la cât e normal să mâncăm, nu la cât o vom face. Așadar, ar trebui să ne mulțumim cu un fel principal, fie el burger sau preparat al unui chef pe care îl îndrăgim, și un cidru (că doar na), după care musai desert. Nu poți să nu ai o băutură răcoritoare în mână dacă mănânci ceva dulce, deci mai cumpărăm și o limonadă sau un fresh. După vreo oră vei vrea să bei un pahar de vin, ca tot omul. E normal. Toată distracția ar costa undeva pe la 60-75 lei, zic eu. Dacă mergi în fiecare zi, suma crește, dar chiar merită până la ultimul bănuț să vezi cum este preparat totul în fața ta. Nici timpul de așteptare nu mai contează, e normal să aștepți, că doar îl vezi pe omul din fața ta cum gătește, nu stă pe Facebook.

Ne vedem la Street Food Festival?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!