Cum a fost la prima ediție Dava Festival

Home $ Articole $ Cum a fost la $ Cum a fost la prima ediție Dava Festival

by | Sep 14, 2018 | Cum a fost la

Am fost și la Dava Festival. Și ghiciți ce? Ne-a plăcut! Totuși, trebuie să expun o părere realistă, scoțând la iveală și părțile bune (chiar am fost impresionat de anumite aspecte), dar și unele părți ce ar putea fi îmbunătățite.

Evenimentul a avut loc în Sighișoara, la o fabrică de sticlă. Prefer să îl încadrez la eveniment, deoarece pentru mine termenul de festival are altă conotație și altfel de structură. Și nu e ceva de rău. Dacă stau să mă gândesc, pot pune sub aceeași umbrelă și primele ediții de Dor de Munte sau Dancing Mountains. Locația a fost foarte bine pusă în evidență, au creat un setting cu adevărat industrial, amintindu-mi de Outline Festival din Rusia. Conceptul industrial merge mână în mână cu muzica electronică și văd asta drept un mare plus pentru ei pe viitor. În interior puteai găsi 2 zone de chill & lounge, food area, 2 scene care erau back to back, The Lab – zona experimentală unde era expus echipamentul vechi al muncitorilor și un loc numai bun de ați face material de Instagram.

Pe partea de activități au fost prezenți cei de la Beerpong Challenge România, care au adus acest concept sub o formă nouă și au integrat o parte de battle shots (sweet!).

Line-up-ul a fost destul de diversificat, sound divers și mulți artiști străini, mai ales pentru un event la început de drum. Partea de care am fost impresionat, e politica lor deschisă către clienți și artiști. Participanții aveau free parking și camping, iar artiștii au beneficiat de masaj în zona de backstage. Au impresionat pe partea asta până și artiștii de talie internațională, precum Monkey Safari, Simina Grigoriu, care nu cred că se așteptau la așa ceva de la un festival totuși mic.

Ok, până aici toate bune și frumoase, nu? Dar hai să vedem și “the dark side”. O să încep cu partea de promovare. Consider că totul s-a întâmplat prea din scurt. Adică cu toții cred că știm persoane care și-au făcut un “buget” special pentru festivalurile din vară, ceea ce nu lasă mult timp de pregătire pentru un festival din septembrie, anunțat mai târziu.

Repartizarea artiștilor la scene se putea face un pic mai nișat, așa fiecare gen era reprezentat mai bine. Pe partea de food court, gurile rele spuneau că fost limitat (un van cu pizza/paste și unul cu specific vegetarian), eu zic că pentru un event de genul a fost mai mult decât suficient. Aș fi vrut să văd mai multe brand-uri prezente și implicit mai mult brand engagement, mai ales că se mergea pe ideea de festival, dar aici cred că ajungem la un punct menționat mai devreme, și anume faptul că a fost făcut din scurt. Spațiul oferă multe oportunități pentru activități și sper să văd la următoarea ediție noutăți pe partea aceasta. Nu putem ignora nici faptul că în anumite momente o scenă avea public, iar cealaltă suferea, dar aici e deja contextul și nu vina directă a organizatorilor.

Pe scurt? Mie mi-a plăcut DAVA și cred că nu numai mie, ci tuturor participanților. Da, are nevoie de îmbunătățiri, dar sincer, orice festival am lua la “purecat” n-ar ieși complet neșifonat. Pentru o primă ediție, a fost mai mult decât bine. Nu am văzut haos, din insight-uri ştiu că au fost focusați pe soluții şi abordare calmă. Şi credeți-mă, câteodată, nu găseşti asta la “casele mari”. În special pentru asta: jos pălăria! Rămâne să ne vedem şi la următoarea ediție!

Claudiu Sulea

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!