Cum a fost la… patinoar

by | Dec 14, 2018 | Articole, Cum a fost la

Nu am absolut nicio rușine în a recunoaște că de la 1 la 10 pe scara urii, iarna se situează pentru mine chiar acolo unde este și temperatura în general zilele acestea. Pe la -1. Nu-mi place frigul, nu-mi plac căzăturile pe gheață, nu-mi place să aud scârțâitul pașilor sub zăpadă, sunt un fel de Grinch modern, total sensibil la anotimpul rece. Cu toate acestea, am o slăbiciune și ceva reușește să-mi aducă un zâmbet înghețat pe buze și să mă scoată din casă: patinatul. Da, știu că am zis două rânduri mai sus că nu sunt fan al căzăturilor pe gheață, dar cât timp acțiunea se petrece pe patinoar, I am good with it. 

Nu-l aștept pe Moș Crăciun, nu mă dau în vânt după shopping-ul de cadouri și alergătura prin mall-uri, singura mea plăcere e să-mi iau patinele în picioare și să simt gheața sub picioare, să aud muzica de Crăciun în boxe și să-i văd pe cei mici fugărindu-se și încurcând traficul pe patinoar. La Cluj, mereu am așteptat deschiderea Târgului de Crăciun, și nu pentru luminițe sau vin fiert (pentru că ambele presupuneau stat în frig), ci pentru că știam că imediat apare și patinoarul în discuție. Iar de anul trecut, de când au început să-l amenajeze în jurul statuii, a început să-mi placă chiar și mai mult, are un farmec aparte noua poziționare.

Anul acesta, nu mă întrebați cum și ce am făcut, am reușit să-mi ”achiziționez” un bilet de intrare pentru fiecare zi a Târgului. Și chiar m-am bucurat să descopăr o față a acestuia pe care nu o cunoșteam și chiar vă încurajez să-l vizitați cât mai aveți ocazia, chiar găsiți aici și cadouri, și mâncăruri, și decorațiuni, de toate. Ieri seară, la ”job” fiind, am avut o pauză mai lungă în intervalul 18.30 – 20.00 și am zis că nu-i loc de stat în frig. M-am îndreptat spre căsuța de închiriat patine și, de acolo, totu-i deja poveste. Ah, tariful de intrare pentru adulți este de 20 lei, pentru copii de 15 lei. Dacă doriți să închiriați patine, acestea costă 15 lei. Va mai trebui să lăsați 2 lei în caz că vreți să depozitați ceva la garderobă. De exemplu, papucii de care v-ați descălțat.

După ce am reușit (cu greu) să mă echipez și patinele mi-au fost serios strânse pe picioare, m-am îndreptat către ”locul de joacă” pentru următoarea oră și jumătate. Din punctul meu de vedere, patinatul e ca mersul pe bicicletă – îți tremură picioarele până începi să te miști, dar după realizezi că-i treabă chiar simplă. Apropo, dacă v-ați dat cu rolele vreodată, să știți că-i fix același lucru, încă mie mi se pare că-i mai simplu pe patine. Provocarea cea mai mare rămâne să nu vă împiedicați de alții care se împrietenesc cu gheața cea rece, căci echilibrul este destul de ușor de menținut. Doar concentrați-vă să păstrați picioarele oarecum apropiate și genunchii îndoiți.

Mi se pare că este o experiență pe care trebuie să o aveți, măcar o dată pe iarnă. Alungă frigul, lucrează picioarele și vă limpezește un pic gândurile. Să nu mai spunem că e chiar distractiv, chiar să și pici. Și apropo, în data de 15 decembrie ne distrăm la PARTY! La PARTYNOAR! ⛸?Mai exact, sâmbătă seara, de la ora 22:00, pe patinoarul din Piața Unirii începe petrecerea! Ia-ți și tu patinele, gașca și haide să patinăm și să dansăm împreună! PS: participanții de la Crosul Spiridușilor la Târgul de Crăciun au acces gratuit pe baza numărului de concurs ?

Ce spui? Vii la o tură pe patinoar? De luni până vineri seriile încep la ora 14.00, 16.00, 18.30 și 20.30, iar în weekend sunt serii și de la 10.00 și 12.00.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!

Share This