10 lucruri #cool pe care le poți face săptămâna aceasta la Cluj

Home $ Articole $ 10 lucruri #cool pe care le poți face săptămâna aceasta la Cluj

by | Apr 1, 2019 | Articole, Recomandări

Săptămâna bună se cunoaște de luni și asta pentru că e ziua în care facem planuri. Prin urmare, dăm startul cu recomandările noastre pentru a avea o săptămână #cool în Cluj.

Începând de miercuri – Admiră Marea
Nu e nevoie să faci o excursie pe litoral, ci poți vizita expoziția “Mările sufletului meu” de la Muzeul de Artă, realizată de Cecilia Melinescu. Vei putea admira mai multe lucrări ale artistei ce surprind dinamica mării și culorile pe care aceasta la poartă. Vernisajul va avea loc miercuri la ora 18 și vei putea vizita expoziția până în 15 aprilie în intervalul 10:00-17:00.

Joi – Tu faci playlist-ul petrecerii
O nouă petrecere cu tematică Friends va avea loc joi la Syndicate Bar și te provoacă să îți aduci gașca de prieteni și să petreceți pe muzica anilor ’90. “This one is for you” e anticiparea faptului că vei alege o melodie preferată pe care să o auzi la petrecere. Nu uita să te înregistrezi prin formularul de aici și să menționezi melodia dorită.

Vineri – Sărbătorim 4 ani de The Sisterhood
De 4 ani bărboșii din Cluj au aliate de seamă – pe surorile ce pun lucrurile în mișcare. Începem weekendul sărbătorind aniversarea lor și contribuind la unul dintre proiectele cu care ne-au obișnuit – 1.12 Wheels for life, adică proiectul prin care își propun să mai achiziționeze o ambulanță de tip C pentru SMURD. Astfel, cei 20 de lei pe care îi vei plăti la intrare vor fi direcționați înspre acest proiect.

Începând de vineri – Pregătește-ți popcornul
ClujShorts International Short Film Festival revine cu o noua ediție ce îți propune proiecții de scurtmetraje, workshop-uri, masterclass-uri, expoziții și întâlniri cu oameni ce activează în industria cinematografică. Vor fi 5 zile pline de activități, după programul de aici. În ceea ce privește prețurile, un bilet costă 15 lei și 13 lei cu reducere de elev, student sau pensionar, dar există și oferte. Dacă vii cu un grup organizat, prețul va fi de 10 lei per persoană, iar dacă ești un cinefil, atunci poți opta pentru posibilitatea de a viziona 5 proiecții la prețul de 50 de lei. Unde? La Cinema Victoria.

Sâmbătă – Petrecem cu bere craft
Nici măcar nu trebuie să așteptăm până la venirea verii și a festivalurilor pentru a ne reapuca să bem bere prin spații neconvenționale, căci începând de luna aceasta o vom putea face la Casa Tranzit. S-a pus la cale un mini-festival de bere artizanală care să ne entuziasmeze suficient cât să ieșim din casă. În “line-up” îi avem pe  Hophead Brewing, Kutuma, Bere a la Cluj, Player One Brewery, Blackout Brewing și pe Harvester Cider ca gen alternativ. Gustările vor fi pregătite de Pizza Hai Hui, iar la butoane se va afla Omul Tzuc. Cheers!

Începând de sâmbătă – Savurează muzica contemporană
Timp de o săptămână vei avea șansa să participi zilnic la concerte organizate de Academia de Muzică ”Gheorghe Dima” în cadrul Festivalului de Muzică Contemporană Cluj Modern. Această ediție se suprapune cu aniversarea de 100 de ani de existență a Academiei și se va serba prin muzică, evident. Biletele pentru concerte costă 12 lei și vor fi disponibile în sala de spectacol cu o oră înainte de eveniment, iar în cazul concertului din 12 aprilie biletele vor fi puse spre vânzare de Filarmonica de Stat ”Transilvania”, aplicându-se o reducere de 50% pentru elevi, studenți și pensionari.

Sâmbătă – Ia-ți porția de râs
Maria Popovici, Mincu și Banciu au pornit într-un turneu prin țară și au o oprire la Cluj. “La bine și la rău” se numește show-ul pe care îl vor aduce pe scenă și face referire la oficializarea relației dintre Maria și Mincu. Ce are de-a face Banciu în această ecuație? Cel mai probabil vom afla de la ei. Prețul unui bilet e de 40 de lei și poate fi luat de aici.

Duminică – Îmbină utilul cu plăcutul
Evenimentul caritabil La vida loca îi va aduce în fața publicului pe flautistului Matei Ioachimescu și pianistului Alfredo Ovalles într-un concert de excepție. Cei doi vor îmbina mai multe stiluri muzicale precum  jazz, rock sau world music, oferind publicului momente de răsfăț muzical. Intrarea la eveniment se face pe baza unei donații de minim 50 de lei, confirmându-se prezența printr-un mail la [email protected]. Evenimentul este organizat de Niște Oameni și CERT Transilvania și toate fondurile strânse vor fi direcționate înspre proiectului MediCERT, prin care se dorește înființarea unui dispensar mobil în locurile inaccesibile din Munții Apuseni. Echipa CERT Transilvania a contribuit și la organizarea acțiunii de împădurire de la Vâlcele, la care am contribuit și noi cu o mână de ajutor. Iar săptămâna viitoare ne implicăm și în acțiunea de împădurire organizată de MOX la Valea Drăganului. Tu te-ai înscris?

În weekend – Ieși din oraș
Ia o pauză de la agitația cotidiană și ia o gură de aer proaspăt în apropierea orașului. Poți opta pentru Ziua Porților Deschise de la Castelul Banffy din Bonțida, unde vor avea loc tururi ghidate, activități pentru copii și un târg de produse locale. În cazul în care cunoști deja bine castelul, pe lângă acesta sunt și alte locuri în apropierea Clujului unde poți face o ieșire de weekend.

În orice zi – Explorează orașul
Profită de vremea caldă și alege să străbați orașul la pas. Cu siguranță sunt zone ale sale pe care încă nu le-ai vizitat, așa că ce mai aștepți? Îți oferim câteva sugestii de locuri în care s-ar putea să nu fi ajuns încă și îți propunem să faci un popas la unul din localurile ce și-au deschis de curând portțile. Cum îți sună ideea?

Tu ce planuri mai ai pentru această săptămână?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!