13 evenimente de neratat în aprilie la Cluj

Home $ Articole $ 13 evenimente de neratat în aprilie la Cluj

by | Mar 29, 2019 | Articole, Recomandări

Vine, vine primăvara… avem evenimente de dimineața până seara. Cam așa începe o primăvară adevărată din punctul nostru de vedere: cu o mulțime de motive de a ieși din casă. Tocmai de aceea, ne asigurăm că știi ce se pune la cale prin oraș pentru a nu rata nimic important. Să vedem ce ne așteaptă luna viitoare în Cluj.

Concert André Rieu | 4-7 aprilie
Faimosul dirijor André Rieu și Johann Strauss  vor concerta la Cluj, oferind clujenilor prilejul de a se bucura de vals, muzică de film, musical, operă sau interpretări ale unor hituri internaționale. Pentru că evenimentul este unul ce nu trebuie ratat, va avea loc în patru zile diferite: 4, 5, 6 și 7 aprilie. Majoritatea concertelor sunt sold-out, dar încă îți mai poți lua biletul la concertul din 4 aprilie de aici.

ClujShorts | 5 aprilie
Festivalul ClujShorts va aduce pasionaților de film 5 zile de proiecții de scurtmetraje, workshop-uri, masterclass-uri, expoziții și întâlniri cu oameni ce activează în industria cinematografică. Biletul pentru o proiecție este de 15 lei și 13 lei în cazul studenților, elevilor și pensionarilor, existând și oferte: în cazul grupurilor organizate prețul este de 10 lei per persoană sau există posibilitatea de a beneficia de 5 intrări la proiecții pentru suma de 50 de lei. Poți consulta programul evenimentului aici.

Craft Tranzition Party | 6 aprilie
Un mini-festival al berii artizanale ce se va desfășura în fiecare lună la Casa Tranzit e pe pe punctul de a avea prima ediție. La Craft Tranzit Party vei putea savura bere produsă local de la Hophead Brewing, Kutuma, Bere a la Cluj, Player One Brewery și Blackout Brewing sau cidru de la Harvester Cider. Nici gustările nu sunt lăsate pe dinafară, căci la eveniment vor fi prezenți și Pizza Hai Hui, iar de muzică se va ocupa Omul Tzuc. Mai stai pe gânduri?

Ziua porților deschise la Castelul Bánffy | 7 aprilie
Castelul din Bonțida își va deschide porțile pentru toți cei care doresc să petreacă o zi relaxantă alături de familie sau prieteni pe domeniul Bánffy. Programul evenimentului conține un târg de produse locale, activități pentru copii și tururi ghidate. Mai sunt trei luni până la Electric Castle, dar ne vedem în weekend la castel?

La vida loca | 7 aprilie
Evenimentul caritabil La vida loca, organizat de Niște Oameni și CERT Transilvania, îi va aduce în fața publicului pe flautistului Matei Ioachimescu și pianistului Alfredo Ovalles într-un concert de excepție. Cei doi vor îmbina mai multe stiluri muzicale precum  jazz, rock sau world music, oferind publicului momente de răsfăț muzical. Intrarea la eveniment se face pe baza unei donații de minim 50 de lei, confirmându-se prezența printr-un mail la [email protected]. Toate fondurile strânse vor fi direcționate înspre proiectului MediCERT, prin care se dorește înființarea unui dispensar mobil în locurile inaccesibile din Munții Apuseni.

3M | 11 aprilie
Poți să îți dai întâlnire cu Maia Morgenstern, Horațiu Mălăele și George Mihăiță la Cinema Florin Piersic. Vei avea posibilitatea de a-i cunoaște pe cei trei actori mai de grabă în postura de civil decât în cea de personaj. Asigură-ți locul la eveniment luându-ți biletul de aici.

Împădurire la Valea Drăganului | 13 aprilie
Principalul element ce definește MOX e natura, așa că, organizatorii, alături de Beard Brothers și-au propus ca pentru fiecare bilet vândut, să planteze 10 pomi, așa că vor avea nevoie de ajutoare. Poți alege să vii la acțiunea de împădurire de la Valea Draganului cu mașina personală, fiind încurajat să mai aduci și alți doritori pe bancheta din spate, sau poți opta pentru transportul pus la dispoziție de organizatori, cu plecarea de la ora 7:30 din parcarea magazinului Cora. Completează formularul de aici și hai să dăm o mână de ajutor.

Alandala | 13 aprilie
Alandala revine cu o ediție de primăvară, găzduită de restaurantul Aroma, propunându-ți încălzirea pentru petrecerile din perioada verii. Muzica va fi asigurată de Maayan Nidam, Suciu și Polarize, iar de atmosfera va fi completată de vederea înspre oraș. Încă îți poți lua biletul presale la prețul de 45 de lei, sau varianta VIP la 90 de lei de aici.

Wizz Air Cluj-Napoca Marathon | 13-14 aprilie
Dacă alergatul e o activitate ce îți face plăcere, probabil vei dori să participi la Wizz Air Marathon. Poți alege ce distanță dorești să parcurgi, începând de la 5 km la 41.195 km, existând și o variantă pentru copii, de 400 sau 800 de metri, în funcție de vârstă. Costul pentru participare începe de la 7 euro, iar copiii pot participa gratuit. Te poți înscrie la maraton online până în data de 31 martie prin formularul de aici, sau la fața locului, în 12 și 13 aprilie, în limita locurilor disponibile. Mai multe detalii în ceea ce privește distanțele, prețurile și  programul găsești . Iar dacă sportul nu e activitatea ta preferată, poți opta Eat and Meet, adică o gustare adusă de Street Food Festival completată de networking. 

Târgul Gaudeamus 17-21 aprilie
Târgul Gaudeamus, organizat de echipa Gaudeamus și Radio România Cluj, revine cu o ediție derulată sub semnul Anului Cărții în România. Evenimentul va aduce la un loc zeci de edituri, oferind vizitatorilor o varietate de cărți din care să aleagă. Vei putea vizita târgul de luni până sâmbătă între orele 10:00-20:00 şi duminica între orele 10:00-15:00.

Feed Your Mind on Tour | 18 aprilie
Hrănește-ți mintea participând la o conferință unde speakeri din diverse domenii își împărtășesc cunoștințele. Deocamdată au fost anunțați 4 speakeri pentru Feed Your Mind, urmând ca lista să crească. Așadar, îți deschidem apetitul confirmând întâlnirea ce Sonia Donca Bercuci ( Research & Development Director at Green School Romania),  Simona Năstase (trainer & psychologist, fondator Voce Autentica), Andrei Mutu (fondator Brandmax & I Love Cluj), Robert Katai (Content Marketing Manager la Bannersnack & creator al Podcastu’ lui Katai) și DJ SHIVER (DJ & antreprenor). Pentru a participa trebuie să te înregistrezi gratuit la eveniment.

Intrare gratuită la Grădina Botanică cu o carte la tine | 23 aprilie
Primăvara e perioada perfectă pentru a vizita Grădina Botanică și a te bucura de natura înverzită și florile proaspăt răsărite. Cu ocazia Ziua Internațională a Cărții, poți sărbători citind în incinta Grădinii Botanice, având accesul gratuit atâta timp cât ai o carte la tine. Mai rămâne doar să alegi cartea pe care o vei savura în natură.

Turneu Una Scurtă | 24 aprilie
Cel mai probabil cunoști pe cei de la Ceva Mărunt, iar dacă nu, poți căuta pe YouTube clipurile lor ca să te convingi că provoacă hohote de râs și că merită să participi la turneul Una Scurtă. Sergiu, Toma, Cristi, Sorin și Dan Frinculescu, avându-i pe Vio ca prezentator și pe Mincu drept invitat, te vor face să râzi cu cele mai haioase replici la diferite situații. Mai sunt doar câteva locuri disponibile pe care le poți lua de aici.

Ce evenimente plănuiești să bifezi în aprilie la Cluj?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!