14 evenimente de neratat în mai în Cluj

Home $ Articole $ 14 evenimente de neratat în mai în Cluj

by | Apr 29, 2019 | Articole, Recomandări

După o pauză de sărbători, ne întoarcem pentru a te ține la curent cu tot ce se întâmplă prin oraș. Așadar, hai să vedem ce evenimente nu trebuie să ratezi în luna mai în Cluj.

1 Mai artizan ca altul
De 1 mai nu trebuie să îți faci griji dacă nu ai grătar sau dacă nu ai mai găsit carne la supermarket, căci poți face ieșirea la Blend. Brews & Bites. De grătar se va ocupa Claudiu Câmpan, fost concurent Masterchef, iar pe lângă clasicele grătare alături de mici, vei putea opta și pentru păstrăv. Vor fi stinse cu bere artizanală Hophead și cidru artizanal Harvester, iar muzica va fi asigurată de V.R.G și DigitaLove. Mai are rost să spun ceva? Poate doar că ”evenimentul” / marea adunare începe de la amiază.

The International Jazz in the Park Competition | 3-5 mai
După atâtea zile de relaxare e cam greu să reintri în ritm alert dintr-o dată, așa că trei zile de jazz în Iulius Parc vin la țanc pentru a profita din plin de săptămâna sărbătorilor prelungite. Vei putea asculta magia pe care o crează cele 14 trupe internaționale de jazz, finaliste în cadrul Concursului Internațional Jazz in the Park. Te vei putea bucura și de muzica din secțiunea de club în seara de sâmbătă la SubForm, iar la Vorbe, prietenii se vor aduna pentru Jam Sessions sâmbătă și duminică începând cu miezul nopții. Intrarea va fi liberă, deci e ocazia perfectă pentru a ieși din casă.

Lenny Kravitz în concert | 6 mai
Lenny Kravitz revine în România cu un concert ce va fi găzduit de Sala Polivalentă din Cluj. Evenimentul face parte din turneul mondial Raise Vibration și le va oferi spectatorilor șansa de a asculta live piesele de pe noul său album, precum și melodii emblematice ale cântărețului, precum „I Belong To You” sau „Are You Gonna Go My Way”. Despre show-ul ce va avea loc în 6 mai, precum și despre alte evenimente semnate EMAGIC, ne-a povestit Laura Coroianu, Head of EMAGIC România, în interviul de aici. Îți mai poți lua biletul la concertul Lenny Krevitz de aici, prețurile fiind cuprinse între 160 și 545 de lei în funcție de categorie.

Street Food Festival | 9-12 mai
Un gurmand adevărat nu așteaptă vara numai pentru festivaluri, ci se tot întreabă cât mai durează până vendorii împânzesc Aleea Stadionului, ademenind orice trecător la Street Food Festival. Vestea bună e că așteptarea aproape că a luat sfârșit și imediat începe Street Food Festival. Vestea mai puțin bună e ca (cel puțin pentru unii) va fi dificil de ales dintre toate delicatesele de acolo, așa că mai bine aplicați principiul sharing is caring și împreună cu prietenii testați cât mai multe preparate.

Festivalul filmului francez | 9-12 mai
Timp de 4 zile vei putea viziona documentare, animații, comedii, drame, filme istorice, precum și alte genuri, în cadrul Festivalului filmului francez. Proiecțiile vor avea loc la Cinema Victoria, reunind mai multe lungmetraje franceze de succes. Prețul unui bilet este de 15 lei sau 13 lei cu reducere, iar în cazul proiecțiilor de la ora 13:00, prețul unui bilet este de 10 lei, existând și posibilitatea de a opta pentru un abonament ce include 4 intrări la prețul de 48 de lei. Pentru a alege mai ușor la care proiecții să mergi, poți consulta broșura festivalului.

100% Păreri cu Teo, Vio și Costel | 12 mai
Deși nu a trecut mult de când Teo, Vio și Costel au adus în Cluj cu show-ul 100% păreri, cei trei revin și luna aceasta pentru a se asigura că toată lumea le-a auzit părerile și până în 1 mai poți lua 3 bilete plătind doar două de aici.

„Donăm împreună, UBB dă startul!” | 13-17 mai
Implicarea în comunitate se face strop cu strop, iar lipsa de sânge e o problemă pe care o realizezi efectiv doar când ai nevoie în calitate de beneficiar. UBB îi încurajează în special studenții și cadrele didactice, dar și pe restul comunității, să doneze sânge la sediul Centrului Regional de Transfuzie Cluj, situat pe str. Nicolae Bălcescu, nr.18, în intervalul orar 07.30 – 13.00. Pentru ca procesul să fie cât mai eficient, poți completa formularul de aici, în care menționezi data și ora la care ai dori să donezi.

Ghibstock X | 17 mai
Festivalul din curtea școlii va aduna pentru a zecea oară tinerii în curtea liceului „Onisifor Ghibu” oferindu-le o experiență #blană. Pentru ediția de anul acesta au fost anunțați deocamdată The Kryptonite Sparks, DJ Shiver, Cred Că Sunt Extraterestru, Argatu’ și Moș Martin. Prețul unui bilet este de 25 de lei și dacă ți-l iei împreună cu alți 4 prieteni, veți avea o reducere. Ca în fiecare an, banii strânși vor fi direcționați către o cauză caritabilă, precum Feel your city, cauza în care s-a investit la ultimele două ediții. Stai cu ochii pe pagina lor de Facebook pentru a fi la curent cu ce aduce ediția X a festivalului.

Noaptea Muzeelor | 18 mai
În noaptea de 18 mai vei avea ocazia să vizitezi muzeele din oraș fără grija taxei de intrare în cadrul Nopții Muzeelor. Tot ce vei avea nevoie va fi setea de cunoaștere și un traseu bine pus la punct pentru a fi sigur că ajungi pe la fiecare înainte de închiderea porților.

Bosch Future Mobility Day | 19 mai
În cadrul celei de-a doua ediții Bosch Future Mobility Day va avea loc Bosch Future Mobility Challenge, o competiție internațională pentru care 22 de echipe de studenți au dezvoltat algoritmi de condus autonom și îi vor prezenta aplicați pe mașini la scara 1/10. Pe lângă competiție vor exista expoziții, demo-uri, iar doritorii vor putea testa simulatorul Titi Aur sau bicicletele și scuterele cu propulsie electrică Bosch. Nici cei mici nu se vor plictisi, căci eematico, Yuppi Camp și Beard Brothers le-au pregătit o mulțime de activități. Participarea este gratuită, iar evenimentul se va desfășura între orele 10:00-17:00.

Alandala ▼ day&night | 25 mai
Mai așteptat decât următorul Game of Thrones e doar sezonul de vară al petrecerilor Alandala. Cel puțin pentru mine, aici părerile pot fi împărțite. Zilele pur și simplu devin mai frumoasă – alandala înseamnă mai mulți prieteni, mai multă muzică, mai multă distracție și, cu siguranță, mai multe motive să ieși din casă. Conceptul day&night ne invită mai întâi în fața Clădirii Casinoului, unde ne întâlnim cu Henry Saiz (live band) și Vlad Bretan (free entry), iar după miezul nopții petrecerea se va muta la BT Arena, unde Andrey PUSHKAREV, Dan Andrei și Vlad Arapasu promit să ne țină cu zâmbetul pe buze până în zori. Încă îți poți lua biletul online la prețul de 35 de lei, urmând ca prețul să crească la 45 de lei. La locație, biletele vor putea fi achiziționate cu 60 de lei.

Ieșim la vot | 26 mai
Fără să lungim povestea, în 26 mai ieșim la vot. Vei putea vota în Cluj chiar dacă nu ai domiciliul aici sau flotant, așa că n-ai nicio scuză pentru a nu te prezenta.

Gala de deschidere TIFF | 31 mai
Ultimul, dar nicidecum cel din urmă, eveniment pe care nu vei dori să îl ratezi este festivalul TIFF, care va începe în ultima zi de mai și ne va ține captivați până în 9 iunie. La gala de deschidere din Piața Unirii va fi proiectat în premieră filmul Parking, al patrulea lungmetraj al lui Tudor Giurgiu, ce prezintă povestea lui Adrian, ce emigrează ilegal din Sângeorz-Băi în Spania, unde se angajează ca paznic de noapte într-un parc auto. Acesta este măcinat de dorul de casă, dar și de iubirea față de o cântăreață spaniolă. Îți poți lua biletul la proiecția Parking, la care va fi prezentă și echipa ce a construit filmul, de aici.

Apropo, prietenii de la Vorbe ne pregătesc ceva și nu e vorba despre vreun prep amarat din restaurant, deși s-ar putea spune, în traducere liberă, că are legătură cu un mic dejun la lumina lunii. În orice caz, fiți cu ochii în patru pentru a afla ce pun la cale, căci noi deja suntem pe poziții.

Ai și alte planuri pentru luna mai?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!