13 evenimente de neratat în iunie în Cluj

Home $ Articole $ 13 evenimente de neratat în iunie în Cluj

by | May 31, 2019 | Articole, Recomandări

Începe oficial vara și asta înseamnă mai multe motive de a ieși din casă. Ți-am pregătit o listă de evenimente pe care îți vei dori să nu le ratezi în luna iunie, așa că ia notițe.

TIFF | 31 mai-9 iunie
TIFF 18 va aduce o mulțime de proiecții de filme, conferințe, workshop-uri, masterclass-uri și alte activități ce te vor apropia de lumea filmului. Poți consulta programul festivalului și îți poți lua bilete de aici, iar dacă nu ai încă un AperiTIFF, îl poți descărca de aici pentru a afla mai multe detalii despre filmele pe care le poți viziona. Pe lângă infiniTIFF, ce anul acesta se va concentra pe viitorul conținutul audiovizual, dacă ești pasionat de film, vei avea ocazia să realizezi unul în cadrul Uzinei filmelor de amatori, un proiect aflat pentru prima dată în România, ce va pune la dispoziție participanților un studio cinematografic în care aceștia să creeze.

Cursa de Rățuște | 1 iunie
Poți îmbina utilul cu plăcutul participând la Cursa de rățuște organizată de Rotaract, mai exact, vei putea înscrie o rățușcă de cauciuc în competiție și o vei putea urmări cât timp plutește alături de celelalte participante din cauciuc. Prețul unei rățuște este de 10 lei, iar banii strânși vor fi direcționați către Spitalul de Pediatrie III pentru a fi posibilă achiziționarea de tăvi individuale termoizolatoare destinate pacienților. Întrecerea va începe la ora 13:00 pe Canalul Morii.

Beer Crafters | 6-9 iunie
Timp de 4 zile vom găsi pe Aleea Stadionului peste 40 de sortimente de bere artizanală gata de a fi savurate, în cadrul festivalului Beer Crafters. Berea va fi completată de mâncare delicioasă de la mai mulți vendori, iar muzica și activitățile pregătite pentru participanți vor întregi evenimentul. Mai rămâne doar să vizitezi festivalul și să ne zici la final ce beri ai descoperit.

Alandala by the lake | 7 iunie
Alandala îți va provoca simțurile de data aceasta lângă Lacul Gilău, oferindu-ți contextul perfect pentru a te detașa de cotidian și a te lăsa purtat de muzica pusă de Cezar, Traumer și LIZZ. Petrecerea va începe la ora 20:00, iar biletul îl poți lua online la prețul de 50 de lei sau de la locație, la prețul de 70 de lei.

Flori, fete și băieți, melodii și cântăreți | 8 iunie
Le vei găsi pe toate cele menționate la Grădina Botanică din Jibou, unde ești invitat să petreci o zi în natură printre plantele din cea mai frumoasă Grădină Botanică a României. Pe lângă peisaj, te vei putea bucura și de muzica celor de la byron alături de Lucia și de delicatese specifice #streetfood. Cât despre băutură, vei fi întâmpinat cu suc de mere produs chiar din fructele livezii din grădină, iar dacă îți va plăcea vei putea lua cu tine o sticlă. Vei putea alege ca amintire și o plantă ornamentală sau una aromatică. Biletul pentru eveniment costă 10 lei, sau 5 lei pentru elevi, studenți și pensionari și poate fi luat de aici. Banii strânși vor fi utilizați pentru administrarea grădinii, ce trece printr-o perioadă mai dificilă din punct de vedere financiar.

Techsylvania | 8-11 iunie
Techsylvania va aduce la un loc peste 3.000 de specialiști în tehnologie, leadership și business, oferindu-ți oportunitatea de a interacționa cu ei și a învăța din poveștile lor. Evenimentul va include conferințe, workshop-uri, sesiuni de Q&A și networking, desfășurându-se la Sala Polivalentă. Pentru a participa te poți înregistra aici, având de ales între categoria Builder, la prețul de 99 de euro, sau Premium, la prețul de 189 de euro.

Sports Festival | 13-16 iunie
Sports Festival va aduce energie în oraș printr-o serie de evenimente dedicate atât celor pasionați de sport, cât și celor curioși să descopere farmecul său. Unul dintre evenimentele de neratat din cadrul festivalului este meciul demonstrativ de tenis dintre Simona Halep și Marius Copil contra Flaviei Pennetta și a lui Fabio Fognini pentru care îți mai poți lua biletul de aici. Pe lângă acesta, vei putea participa la competiții, dezbateri și vei avea ocazia să înveți cel puțin un sport nou, dintre cele 30 ce vor fi prezente în cadrul festivalului. Nouă ne-au tras deja cu ochiul câteva și ți-am povestit despre ele în articolul de aici.

World Experience Festival | 13-16 iunie
World Experience Festival vine pentru prima dată la Cluj cu 4 zile ce vor aborda tema “Muzica neștiută a lumii”, propunându-ți experimentarea diversității culturii muzicale prin concerte, ateliere, expoziții și conferințe. Primul val de artiști a fost anunțat, așa că știm sigur că vom auzi ritmuri muzicale din Spania, Israel, Siria, Franța Africa de Vest, Indonezia sau Senegal și lista nu se oprește aici. Festivalul se va desfășura la Centrul de Cultura Urbană iar intrarea va fi liberă.

Strada Potaissa – Piața de flori altfel | 14-16 iunie
Timp de două zile, strada Potaissa pe care o știm va reînflori (la propriu), transformându-se într-un spațiu plin de culoare, veselie și prospețime. Este al treilea an în care Potaissa devine Piața cu flori altfel, iar anul acesta întreaga stradă va deveni un spațiu în care comunitatea poate cumpăra flori, poate admira aranjamente nonconformiste, poate participa la activități și se poate bucura de atmosfera primitoare pe care florile o conturează.

Hi Fi Fi 3 | 14-16 iunie
A treia petrecere Hi Fi Fi urmează să aibă loc, de data aceasta fiind găzduită de Club Midi. Pregătește-te pentru două zile în care muzica va prelua controlul, calitatea sunetului fiind una îmbunătățită, iar luminile led îmbogățind atmosfera. Poți să îți iei biletul pentru cele două zile de aici la prețul de 99 de lei existând și posibilitatea de a-ți lua bilet pentru o seară de la intrare. Pentru vineri biletul va avea prețul de 40 de lei, iar pentru sâmbătă va fi 100 de lei.

Cluj Never Sleeps 6 | 21-23 iunie
Anul acesta vom avea două nopți albe în cadrul Cluj Never Sleeps, când vor avea loc o mulțime de activități culturale atât pe timpul zilei cât și pe timp de noapte. În curând vom afla programul evenimentului așa că stați pe-aproape.

Concert Tom Jones | 26 iunie
Tom Jones va concerta pentru prima dată în Cluj, la Sala Polivalentă, trezind spectatorilor emoții prin melodii ce l-au făcut cunoscut încă din anii ‘60, precum “Delilah” sau “It’s Not Unusual”. Participanții se pot aștepta la o seară de neuitat, artistul fiind cunoscut pentru show-uri spectaculoase ce îi vrăjesc pe spectatori. Îți mai poți lua biletul la concertul susținut de Tom Jones de aici.

TEDxCluj | 29 iunie
TEDxCluj revine cu o ediție ce îți va provoca imaginația și dorința de învățare, tema din acest an fiind What if. Printre invitații ce vor urca pe scenă se numără Oana Pellea, Irina Margareta Nistor, Ștefan Mandachi și Vladimir Drăghia. Poți să-ți iei biletul de aici pentru a avea acces la speech-uri, coffe breaks, networking și masa de prânz pusă la dispoziție de organizatori. Evenimentul va avea loc la Sala Polivalenă începând cu ora 9:00.

La ce alte evenimente vei participa în luna iunie?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!