8 aplicații și platforme online care îți pot fi de folos dacă locuiești în Cluj

Home $ Articole $ 8 aplicații și platforme online care îți pot fi de folos dacă locuiești în Cluj

În ziua de azi, smartphone-ul reprezintă gadget-ul fără de care nu ne putem începe dimineața, iar dacă îl uităm acasă e musai nevoie să ne întoarcem după el. Telefonul mobil ne stă la dispoziție în orice moment, de la situațiile urgente când trebuie să vorbim numaidecât cu o anumită persoană, până la ieșirile cu prietenii când vrem să captăm amintirile într-un selfie. Din păcate, încă nu a învățat să gătească cartofi prăjiți, dar sigur ai tu instalată o aplicație care îți livrează o porție gustoasă chiar la tine acasă. Aplicațiile și platformele online ne ușurează viața doar din câteva click-uri, așa că noi am făcut o listă de 8 astfel de servicii care îți pot fi de folos dacă locuiești în Cluj-Napoca.

Începem lista cu o aplicație pe care eu, una, o așteptam de mult timp să apară pentru a reuși să-mi rezolv problemele urgente Mai Simplu. Probabil ai trecut și tu prin situații de criză în care aveai nevoie rapid de un electrician sau de un instalator, dar nu știai foarte bine la cine să apelezi. De acum, te anunț cu un zâmbet pe buze că tot ceea ce trebuie să faci pentru a găsi un meșter bun este să intri în aplicație și să alegi specialistul pe care tu îl consideri potrivit. Acesta este doar un exemplu, căci serviciile puse la dispoziție cuprind mai multe domenii de activitatea. Uite așa, căutarea unui medic, cofetar sau mecanic auto nu a fost niciodată mai simplă. Platforma se află la început de drum și toți cei care doresc să devină furnizori de servicii sunt așteptați să își creeze un cont. O poți descărca din App Store sau Google Play.

Oare unde găsesc un loc liber?, întrebarea oricărui șofer din Cluj care are nevoie să se deplaseze cu mașina în oraș, apoi să o parcheze undeva sigur pentru o anumită perioadă de timp. De obicei, răspunsul constă în câteva ture pe străduțe strâmte, plus mulți nervi adunați. Totuși, să spunem că ar exista o aplicație prin care proprietarii locurilor de parcare ar fi dornici să le împartă cu alții atunci când ei sunt plecați. Cum se numește? Vis, nu. yeParking, mai exact. Prin intermediul primului parksharing din România, șoferii au posibilitatea să distribuie propriile spații de parcare, într-un interval orar pe care ei îl stabilesc. Aplicația este prietenoasă, ușor de folosit și poate fi descărcată atât pe Android, cât și pe IOS.

 

Să fii liber profesionist vine cu o serie de avantaje. Lucrezi de unde vrei, la ce oră vrei, nu trebuie să dai raportul unui superior, pe scurt, ești propriul tău șef. Unde mai pui că, de ceva vreme, s-a lansat și platforma Liberprofi, menită să faciliteze interacțiunile dintre comunitatea de freelanceri și potențiali clienți. Cei care au un PFA pe care doresc să-l promoveze mai mult, îl pot înscrie gratuit pe site, unde vor beneficia de comisioane zero, aplicări nelimitate, spațiu de lucru și mesagerie privată. De asemenea, angajatorii au posibilitatea să creeze și ei un cont prin care să ofere mai multe detalii despre proiectul pe care doresc să-l dezvolte, pentru ca, mai apoi, să intre în contact cu liberii profesioniști alături de care își doresc să lucreze.

Încă o aplicație pe care orice șofer din Cluj Napoca trebuie, fără doar și poate, să o aibă descărcată în telefonul lui este WashNow. Aceasta îți vine în ajutor mai ales în momentele când ai nevoie să îți fie spălată mașina astăzi. Aplicația promite că vei uita de statul la coadă la spălătoriile auto, pentru că ai posibilitatea să rezervi un loc la cea mai apropiată spălătorie din zona în care te afli și să beneficiezi de serviciile acesteia în cel mai scurt timp. Noi am fost curioși să testăm cum funcționează acest sistem, iar mai multe despre experiența noastră am povestit în articolul de aici. Spoiler alert, ne-am declarat foarte mulțumiți, altfel nu am fi dorit să aflăm mai multe despre această afacere tocmai de la co-fondatorul Alex Graur. La îndemână și ușor de utilizat, aplicația îți poate fi cel mai bun prieten atunci când mașina ta are nevoie de o „sesiune de înfrumusețare.” Disponibilă pe App Store și Google Play.

Unul dintre motivele pentru care iubesc Clujul este acela că încearcă să țină constant pasul cu cetățenii săi. La capitolul tehnologie, eu cred că începe să se descurce din ce în ce mai bine. Spre exemplu, de când mi-am descărcat aplicația Cluj Now, mă simt mai aproape de ceea ce se petrece în oraș, mai ales că primesc zilnic notificări legate de lucrările desfășurate, drumurile închise și nu numai. Informațiile transmise vin de la Primărie, așa că nu trebuie să mă îngrijorez de oficialitatea acestora. Prin intermediul Cluj Now, cetățenii sunt la curent cu ultimele lucrări de infrastructură, evenimentele sau manifestațiile publice, dar și cu toate știrile considerate a fi importante. Aplicația îți permite să primești noutăți legate doar de anumite cartiere, sau poți alege să știi tot ce mișcă în orașul acesta. Funcționează atât pe IOS, cât și pe Android.

  

Rămânem în sfera smart city și vorbim de o nouă aplicație care a fost, pentru mine, un fel de life-saver în primele luni de facultate, atunci când nu știam nici cum să ajung până pe Memorandumului. Mă refer, desigur, la CTP Cluj (Android, IOS). Atunci când voiam să ajung într-un anumit loc, dar nu știam ce mijloc de transport în comun se deplasează în zona respectivă, apelam cu încredere la aplicație. Nici nu necesită mare filosofie să o folosești. Îți faci rapid un cont, apoi cauți destinația dorită și primești toate rutele disponibile alături de o hartă care îți spune pas cu pas, bus cu bus, pe unde trebuie să mergi. Pentru momentele acelea când te-ai urcat în autobuz și îți dai seama că nu ai bilet sau abonament pentru linia respectivă, nu trebuie să cobori la prima stație, panicat de controlori. Mai bine scoți telefonul, instalezi aplicație 24 pay (Android, IOS) și îți cumperi un bilet electronic prin scanarea codului QR pe care îl găsești lipit de ușile autovehiculului. Singurul aspect important de reținut este acela că, pentru a folosi aplicația, ai nevoie de un cont bancar deschis la Banca Transilvania.

 

Să recunoaștem, atunci când nu ne plângem de traficul din oraș, a doua cea mai discutată problemă este legată de chirii. Să te muți dintr-o parte în alta a Clujului se poate dovedi a fi o adevărată aventură în care petreci zile în șir căutând apartamentul potrivit nevoilor și bugetului tău. Been there, done that. Un „bonus” în această experiență este faptul că, uneori, nu ai nicio idee unde să te interesezi de cele mai bune oferte. Iar atunci, apelezi la platforma NeMutăm.ro. Aici găsești „tătie anunțurile imobiliare din Cluj la un loc,” pe care le poți filtra în funcție preț, camere, suprafață și zonă. Parcă nu mai e atât de greu să găsești o chirie bună acum, nu-i așa?

Să mănânci tot timpul sănătos nu se potrivește cu un program solicitant, pus pe repede înainte. Tind să cred că nu am fost singura care, după o zi mult prea agitată, am întâlnit întâmplător o ispită culinară ascunsă undeva în frigider sau dulap și, uite așa, s-a dus cu al meu healthy lifestyle. Totuși, de când am dat peste Home Fresh, nu mai am niciun motiv să trișez, mai ales că îmi livrează la ușă toate ingredientele de care am nevoie pentru o cină gătită rapid, hrănitoare și perfect porționată pentru două persoane. Cum funcționează? Intri pe site, comanzi meniul dorit (au opțiuni și pentru vegetarieni sau vegani), primești pachetul cu toate ingredientele direct la tine acasă, iar ce îți rămâne de făcut este să respecți instrucțiunile de preparare și ta-dam: te bucuri de o masă delicioasă, gătită chiar de tine acasă.

Care sunt aplicațiile tale favorite pe care le utilizezi în Cluj?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!