10 lucruri cool pe care le poți face săptămâna aceasta în #Cluj

Home $ Articole $ 10 lucruri cool pe care le poți face săptămâna aceasta în #Cluj

by | Sep 9, 2019 | Articole, Recomandări

E prea devreme să ne facem planuri pentru săptămâna aceasta sau am uitat eu ce ”gust” au diminețile de toamnă de luni? În orice caz, e timpul să ne dezmeticim și să vedem ce-i de făcut, pe unde și cu cine în următoarele 7 zile în Cluj.

Toată săptămâna – lasă-te ghidat de note muzicale clasice
Festivalul Enescu a debutat săptămâna trecută la Cluj-Napoca cu două concerte de gală, care au adus în prim plan artiști de marcă a muzicii clasice mondiale. Momentele artistice continuă, însă, cu alte nume mari, printre care Elisabeth Leonskaja și pianistul nevăzător Nobuyuki Tsujii – ambii cap de afiș a ediției din acest an. Legendara pianistă, cu o carieră excepțională, cu concerte în toată lumea și cu aceeași iubire pentru muzică și pentru publicul său, „ultima mare doamnă a Școlii Sovietice” va interpreta pentru prima dată în fața publicului clujean Sonatele nr. 30, 31 și 32 de Beethoven, denumite și “ultimele trei sonate” marți, 10 septembrie. Nobuyuki Tsujii va ajunge în fața publicului sâmbătă, 14 septembrie. Pianistul japonez, nevăzător din naștere, și-a cucerit publicul din întreaga lume prin tehnicile unice de învățare a muzicii și virtuozitatea de care dă dovadă. În programul festivalului mai regăsim concertul lui David Grimal, astăzi de la ora 19.00, de asemenea de neratat.

Joi – e joia cu Fuckup Nights la ClujHub
Una dintre cele mai așteptate zile de joi ale lunii e chiar săptămâna aceasta, iar noi suntem nerăbdători să vă întâlnim la Fuckup Nights. După ce în luna aprilie a stat în fața voastră în calitate de speaker, acum Angel Rusu (cunoscut drept Blanilla pe scena muzicii electronice) – om de radio, DJ de club sau festival, dar și un obișnuit al Electric Castle, revine în poziția de moderator. În rândul speakerilor se numără Valentin Maior – CEO și General Manager al companiei TechMatch, Co-fondator Romanian IT și fost asociat în Spherik Accelerator și Adrian Ardelean – jurnalist din Cluj-Napoca care lucrează în presă de aproximativ 18 ani. A lucrat la BBC Worldservice, Europa FM, Digi24. În prezent este realizator de emisiuni și director de programe la EBS Radio. Ne vedem cu ei joi, la ora 19.00. Înregistrarea la acest eveniment este gratuită și se poate face direct aici.

Joi – ne întoarcem la Reactor. Pentru creație și experimente
Cum știi că a venit toamna? Încet-încet se deschid din nou ușile locurilor noastre preferate din oraș, care pe timp de vară au fost în vacanță. Iar aici numărăm și simpaticul Reactor. Bineînțeles, nu aveau cum să ne întâmpine altfel decât cu o piesă de teatru, iar bucuria este și mai mare pentru că vorbim despre o premieră – ”Totul e bine când se termină”. Spectacolul ne invită în universul intim al vieții de cuplu, unde doi oameni sărbătoresc cea mai importantă zi din viața lor. El iubeşte berea şi câinii, ea e alergică, dar amândoi preferă whiskey-ul. Ideea centrală a piesei este aceea că ne temem, ne ascundem și ne prezentăm într-un fel în fața celorlalți. În același timp, ne dorim să fim înțeleși, acceptați și iubiți exact așa cum suntem noi cu adevărat. Relația de cuplu creează un context intim care lasã adevărul să iasă la suprafață. Când apare o situație extremă, ne dăm voie să fim vulnerabili? Avanpremiera este sold out deja, dar bilete la premieră încă mai găsiți aici la prețul de 25 lei, respectiv 15 lei pentru studenți.

Vineri – degustă delicatese din lumea întreagă împreună cu Marco Polo
Sau la el acasă, depinde cum vreți să privim lucrurile. Ce vrem noi să vă spunem este că, la fel ca în fiecare an, sunteți invitați la lansarea noului meniu al restaurantului Marco Polo, din interiorul Double Tree by Hilton. Veți avea ocazia sa redescoperiți preparate care v-au impresionat deja, alături de preparate noi, selecționate și pregătite cu maximă atenție de chefii lor. Și pentru că nu e loc de superstiții, vor lansa meniul într-o zi de vineri 13, alături de prieteni noi și vechi care să le poarte noroc. PS: Cele 4 preparate pe care le vom gusta vor fi însoțite de vinurile spumante Carassia și șampaniile Taittinger. Prețul unui meniu, compus din starter, două feluri principale, desert, vin, șampanie și apă, este de 119 lei per persoană. Rezervări și informații la numărul +40 264 450 101.

De vineri până duminică – ne lăsăm învăluiți de magia copilăriei
Aflat la a treia ediție, Festivalul Stradal WonderPuck este singurul de tip open-air pentru copii și familie din Transilvania. Evenimentul oferă un program complex de educație prin cultură menit să formeze gustul estetic atât al celor mai mici spectatori, cât și al întregii familii. În cele 3 zile (13-15 septembrie) pline de experiențe culturale de excepție, cu acces liber pentru toată lumea, WonderPuck aduce familia împreună în fața magiei păpușilor, poveștilor, teatrului, dansului, muzicii și a atelierelor de creație. Anul acesta, festivalul va avea 3 secțiuni: WonderPuck pentru preșcolari și școlari, WonderPuck pentru adolescenți, tineri, adulți și WonderPuck la Castel, iar locațiile de desfășurare sunt Piața Unirii, Piața Muzeului și Castelul Bánffy din Bonțida. Programul complet al evenimentului aici.

Sâmbătă – fă cunoștință cu Dragoș Pătraru
Prima serie de conferințe EBS Radio debutează în data de 14 septembrie, ora 17:00, în sala amfiteatrului din clădirea NTT DATA, cu un invitat cunoscut publicului larg: realizatorul TV, Dragoș Pătraru. Familiarizat cu discursul public, cu plurivalența tematică, jovial, ironic, sarcastic uneori sau, dimpotrivă, extrem de serios, Dragoș Pătraru vă așteaptă la un dialog interactiv și liber, unde subiectele discuțiilor le propuneți chiar voi. Nu vă sfiiți să puneți întrebări, ba chiar mai mult, pregătiți-le de acasă. Intrarea este liberă, dar înscrierea este obligatorie. Îți poți rezerva un loc chiar aici.

Sâmbătă – nu rata o premieră de gală
Pelicula regizată de Corneliu Porumboiu – La Gomera / The Whistlers, cu Vlad Ivanov în rol principal, care a avut premiera mondială la Festivalul de la Cannes, unde a fost selectată în competiție, este propunerea României pentru participarea la secțiunea „Cel mai bun lungmetraj internațional” a premiilor Oscar acordate de Academia Americană de Film. Vlad Ivanov este Cristi, un poliţist român corupt implicat într-o afacere de 30 de milioane de euro cu mafia. El ajunge în insula La Gomera (Spania) pentru a învăţa „El Silbo”, un limbaj fluierat folosit de localnici. Limbajul codat îl va ajuta să-l elibereze pe Zsolt (Țambrea), un traficant aflat în arest la Bucureşti şi singurul din bandă care ştie unde sunt ascunşi banii. Premiera de gală va avea loc sâmbătă, 14 septembrie, ora 19:00, la Cinema Florin Piersic, în prezența regizorului și a actriței Catrinel Marlon. Biletele sunt disponibile aici.

În weekend – dă leneveala de pe canapea pe un turneu de baschet
Fenerbahce Beko, Partizan NIS, Mornar Bar și U-BT joacă weekendul acesta la Cluj. Turneul League of the 4, organizat de către Sports Festival, va avea loc la BT Arena, iar programul competiției este: sâmbătă, 14 septembrie – semifinala 1, Mornar Bar vs. Partizan Belgrad NIS, semifinala 2: U Banca Transilvania vs. Fenerbahce; duminică, 15 septembrie: finala mică / finala mare. Costul unui bilet Early Bird pornește de la 20 de lei, iar abonații U-BT beneficiază permanent de prețurile Early Bird. Copiii până la 5 ani au acces gratuit, iar cei cu vârsta de peste 5 ani vor putea intra la meciurile de baschet cu bilete în valoare de 10 lei. Bilete pentru o zi sau abonamente online puteți achiziționa aici.

Tot în weekend – sau pe un raliu de mașini
Poate că un turneu de baschet nu o să vă pună sângele în mișcare în aceeași măsură cum ar putea-o face un raliu dedicat exclusiv genului feminin. Doamnele și domnișoarele pasionate de condus și… senzații tari sunt așteptate la etapa a 3-a a Campionatului Național Women Rally 2019, cea mai spectaculoasă competiție automobilistică dedicată femeilor. Așadar, fără alte prezentări, pe 13-15 septembrie vă puteți rafina aptitudinile la volan și duce pasiunea la următorul nivel. Participarea se face cu mașina personală și puteți avea în dreapta o invitată. Taxa de înscriere: 250 RON/ mașină înscrisă. Numărul maxim de automobile admise este 50. Înscrierile se fac direct aici.

Sâmbătă sau/și duminică – hai la Vultureni!
La cea de-a doua ediție a Festivalului Silvoiței, desigur. Pentru gulaș. Pentru plăcinte. Pentru legume bio și piață de produse organice crescute cu grijă chiar de fermieri. Dacă ți-am făcut poftă, atunci hai la Vultureni între 14-15 septembrie și trăiește un weekend de conectare la natură, gusturi autentice și distracție cu oameni dragi. Festivalul Silvoiței înseamnă 48 de ore în care orașul și satul se întâlnesc pentru a sărbători recolta reușită a anului! Dacă vii cu prietenii vă puteți bucura de tir cu arcul, baschet, volei, tenis de masă sau mini-fotbal, dacă vii cu copii aceștia se vor putea juca cu animalele, face drumuri cu căruță, alerga pe baloți de fâni, fi pictați pe față și participa la ateliere creative. Este, deci, loc pentru toată lumea. Bilete aici.

Tu ce altceva consideri că ar mai fi de neratat weekend-ul acesta în #Cluj? Aruncă o privire în calendar dacă ești în căutare de alte idei.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!