Consumerismul sau nevoia constantă de a cumpăra lucruri pentru a ne satisface anumite lipsuri s-a infiltrat treptat în viețile noastre. Acesta este motivul pentru care avem multe lucruri, continuăm să cumpărăm altele și, de fapt, prea puține au valoare.
Calabalâc Pop-up Shop a crescut treptat, organic, iar acum a avut loc cea de-a doua ediție la L’Autre Café. Persoanele din spatele acestui eveniment, Rudolf Eszter și Szilagyi Agota, sunt pasionate de design, dar totodată își doresc să facă din ceea ce consideră alții “nimicuri”, ceva valoros, pentru a nu încuraja consumerismul și pentru a promova sustenabilitatea. La această ediție puteai găsi genți Horg&Bog, piese de mobilier de la Tuti Store și articole vestimentare marca Updated, pentru că își doresc să aducă în același loc mai mulți artișți care merită să fie cunoscuți.
Agota a terminat Facultatea de Arte Decorative și Design la Cluj, un oraș pe care îl descrie ca fiind creativ și mult mai receptiv la ceea ce își doresc ele să promoveze prin Calabalâc.
Obiectele cu care ne înconjurăm ne influențează și ne pot aduce fericire.
În spatele acestui pop-up shop sunt luni de muncă, scaune șlefuite ore întregi și multe căutări pentru a găsi obiecte care spun o poveste. O să găseșți căni și farfurioare care o să îți aducă aminte de ce vedeai pe la bunici când erai mic, mobilă de calitate, nu de duzină, și poate o bluza de care o să te îndrăgostești și fără care nu vei putea pleca de acolo. La Calabalac Pop-up Shop toată lumea este friendly, muzica este bună și ești înconjurat de atâtea chestii faine pe care vrei să le iei acasă, dar dacă nu apuci, poate găsești ceva ce ti-ar plăcea pe pagină lor de Instagram.
Calabalâc este despre creație, despre reciclare și sustenabilitate, despre design și frumos.