Cum a fost la… Cluj Tech Society

Home $ Articole $ Cum a fost la… Cluj Tech Society

by | Nov 19, 2019 | Articole, Cum a fost la

De fiecare dată când mă gândesc la un târg de cariere, simt un nod în gât și îmi imaginez cu agitație standurile interminabile pline de pliante și informații pe care nu mi le pot pune în ordine oricât de mult aș încerca. Mereu am evitat aceste locuri, dar la Cluj Tech Society am decis să particip, măcar pentru o oră, să văd despre ce ar fi vorba.

Evenimentul a avut loc la BT Arena, iar în momentul în care am pășit în sala amenajată, am rămas complet impresionată de prezentare. Nu era nimic din ceea ce mă așteptam și aș fi crezut că am ajuns mai degrabă la vreun festival. Atmosfera era incredibil de primitoare, cu un portal ce te îndruma să pășești înăuntru pentru a vedea magia.

Peste 3500 de oameni au trecut pragul evenimentului, iar numărul total de joburi oferite a urcat la aproximativ 600 de locuri de muncă în domeniul tehnic. Printre companiile prezente s-au numărat Steelcase, Take off Labs, Amazon Web Services, Bloomberg, Big Data Engineering @Data Reply Germany, FME, Bannersnack, Hanna Instruments, Porsche Automotive și MSG Systems. Pe lângă aceste firme, se mai găseau standurile celor de la UBB și UT pentru cei ce doreau oferte universitare pentru a-și începe sau continua studiile.

Ediția aceasta a avut ca temă EduTech (Education and Technology), iar prezentările ce au avut loc la scena principală s-au axat pe aria aceasta. Speakerii au fost atât din România, cât și din afara ei, aducând prezentări precum Understanding Groups Dynamics through FBI Negociation and active listening Skills Crux Conception Behavioral Profiler și The path to happy students de Eden Lazaness, head of innovation la King’s College. Pe lângă prezentări, au fost două dezbateri, mai exact “Upgrade Tech Education”, la care au participat Simona Motogna, Prodecan Facultatea de Matematică și Informatică – UBB și Daniela Popescu, Prorector Universitatea Tehnică Cluj-Napoca, și “Technology: Evolution vs. Involution”, alături de Thea Ionescu, Maria Predoiu și Urania Cremene. Cei ce participau activ la prezentări și puneau întrebări prezentatorilor erau înscriși la o tombolă și aveau șansa de a câștiga un bilet la conferința TEDx de la finalul lui noiembrie.

Pe lângă prezentări și standuri, târgul oferea și o zonă de gaming, unde te puteai juca sau viziona live competițiile Digital Crusade. Oamenii care se ocupau de zona aceasta au fost incredibil de friendly, m-au invitat să încerc unul din jocurile de acolo sau să-mi fac un cont nou și să învăț. Am ales totuși să refuz oferta, dar am rămas la un live battle de League of Legends 5v5. Alte competiții erau pentru Counter Strike, Heartstone, Teamfight Tactics și FIFA20, ajungând la un număr de 600 de participanți individuali și în echipă, iar premiile au urcat la un total de 2500 de euro.

Evenimentul oferea și un hackaton, EduHack, în care participanții aveau la dispoziție 24 de ore pentru a găsi o idee care să revoluționeze sistemul educațional. În total, au participat 40 de echipe, dintre care 8 au fost finaliste, iar câștigătorii au primit un spațiu la Cluj Hub, mentorat din partea Digital Incubator și Activize, dar și gadgets din partea PC Coolers.

Pentru iubitorii de cafea ca și mine, exista zona de networking, unde puteai să completezi un chestionar anonim pentru a primi la schimb o cafea sau să-ți iei una și să te instalezi comod într-unul dintre fotolii. Mi s-a părut că întreg târgul a adus ceva nou, nu doar linia interminabilă de standuri cu care eram obișnuită. Puteai să vii să-ți cauți un job de la firme start-up la multi-naționale sau să participi la prezentări și gaming dacă nu erai interesat de partea de job hunting.

Ce zici, ne vedem la anul la Cluj Tech Society?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!