Unde găsești cel mai bun cannoli în Cluj

by | Jan 14, 2020 | Articole, Ieși la masă

Care este desertul favorit pentru care optezi atunci când ai un cheat day? Oricare ar fi acesta, s-ar putea să îți schimbi preferințele de îndată ce încerci Cannoli – un produs de patiserie italiană care a ajuns și la noi, în localuri precum Don Pasquale, Grande Pizza, Da Pino și Tortelli Pasta Bar.

Te întrebi ce este, de fapt, cannoli-ul? Ei bine, acest desert constă într-o cochilie în formă de tub din aluat de patiserie prăjit, în interiorul căruia găsim o umplutură dulce și cremoasă: mascarpone, cremă de brânză, cremă de ou, sau înghețată. Totuși, se crede că există un singur ingredient cu adevărat potrivit pentru cannoli: ricotta. Aceasta poate să îmbrace diferite arome, de la a fi îndulcită cu zahăr sau miere, până la a conține mici bucăți de lămâie, portocală, citrice, sau cireșe. Unii bucătari preferă chiar fisticul sau bucățile de ciocolată…

Dar te poți convinge pe cont propriu de calitatea gustului acestora – fie atunci când faci o plimbare prin oraș, fie printr-o comandă chiar la tine acasă.

Don Pasquale

Bucătarii Don Pasquale pun în preparatele lor, înaintea oricărui ingredient, multă pasiune. De ce? Pentru ca orice masă pe care o consumi să devină „o desfătare.” Dacă faci o oprire pe strada Napoca nr. 27, la colț cu strada Potaissa, un desert Cannolo Siciliano așteaptă ca tu să îl comanzi. Acesta este umplut cu cremă din ricotta, iar învelișul său are un aluat crocant care poate fi acoperit în diverse topping-uri la alegere, de la fistic și caramel sărat, la portocală și cireașă confiată.

Dacă alegi să te bucuri de Cannoli în intimitatea apartamentului tău, Don Pasquale îți pune două tipuri de desert la dispoziție pentru a fi comandate. Este vorba despre Holy Cannoli cu fistic, și Holy Cannoli cu ciocolată. Apropo, ingredientul secret inclus în tubul cannoli este un strop de vin. Și pentru cei de aici cunosc cu adevărat secretele bucătăriei italiene, ei se vor asigura că vinul din aluat nu-i va lipsi nici desertului tău. Prețul? 10 lei. Astfel, #thepizzayoucantrefuse poate avea și un derivat: #thecannoliyoucantrefuse.

Adresa: Strada Napoca nr. 27, colț cu strada Potaissa | Site | Facebook

Grande Pizza

#grandeisgrande pentru că, după cum spune slogan-ul Grande Pizza, aceștia iubesc mâncarea… și își iubesc clienții.

Nu agreem produsele semipreparate, aditivii şi coloranţii alimentari, motiv pentru care nu vei găsi astfel de produse în magazia ori bucătăria noastră. Încercăm să ne transpunem mereu în ipostaza clientului. Niciodată nu te subestimăm şi îți acordăm respectul cuvenit, reţeta fiind una simplă: mâncare bună, preţ decent, și atenţie faţă de tine. Cu alte cuvinte, încercăm să îți oferim ceea ce ne-ar face plăcere, la rândul nostru, să primim.

Așa că, începe prin a alege unul dintre cannolii pe care restaurantul ți le pune la dispoziție. Pe de o parte, este vorba despre un Holy Cannoli cu fistic. Umplutura acestuia aduce împreună brânza ricotta, fisticul, zahărul pudră și aroma de vanilie. Tubului cannoli nu-i lipsește nici în acest caz vinul roșu. Și, pe lângă acesta, se mai adaugă și aroma de cacao și vanilie. Pe de altă parte, poți încerca Holy Cannoli cu ciocolată. Umplutura sa este o îmbinare între nelipsita brânză ricotta, ciocolată, zahăr pudră și vanilie. Tubul cannoli, în schimb, își păstrează conținutul clasic. Prețul standard este de 9,99 lei. Totuși, dacă alegi să îți comanzi Cannoli acasă, poți opta pentru un Mini Holy Cannoli cu fistic. Așa că, prețul acestuia scade la 5,99 lei. Grande Pizza își dorește să ofere clienților săi un preț accesibil, iar acest lucru ni-l dovedesc de-a lungul activității lor.

Adresa: Strada București 49 | Site | Facebook

Tortelli Pasta Bar

Echipa Tortelli Pasta Bar știe că viața nu se întâmplă doar în weekend. Așa că, de ce să nu ieși cu partenerul, prietenii, sau familia tocmai acum – și să te destinzi după o zi lungă? Iar dacă o faci, recomandarea noastră este să îți închei seara cu un cannoli. Și pentru că în italiană “cannoli” este pluralul gramatical, iar singularul corespunzător este “canolo”, deducem faptul că aceștia sunt făcuți pentru a fi consumați, by default, în și cu grup. Așa că, s-ar putea să comanzi mai mult decât unul singur. Cannoli pe care îl găsești în meniul Tortelli Pasta Bar este umplut cu ricotta dulce și cremoasă și aromatizată prin bucăți de ciocolată și de portocală. Desertul se diferențiază de celelalte cannoli prin bucățile de migdale sau alune presărate pe deasupra. Iar prețul său este de 8 lei.

De-aici încolo are loc magia din bucătărie, de care se ocupă chef-ul nostru din culise. Secretos din fire, ne-a zis că rețetele nu se discută, ci se gustă.

Apropo, „meniul acestora se joacă printre anotimpuri și pregătește o mulțime de surprize delicioase.” Așa că, cine știe?, poate vei fi surprins curând de o nouă aromă care însoțește cannoli. Dar indiferent de anotimp, este garantat faptul că nu vei părăsi localul fără zâmbetul din partea casei.

Adresă: Virgil Fulicea, nr. 2 | Site | Facebook

Da Pino

Odată cu trecerea pragului acestui local, vei păși într-un loc în care toți clienții devin prieteni ai echipei din spatele Da Pino. „Iar fiecare întâlnire este ca o reuniune de familie,” afirmă aceștia. Da Pino s-a născut nu numai din pasiune pentru gastronomie, ci și din dorința de a-ți pune pe față un zâmbet. De aceea, degustarea unui cannoli la Da Pino poate fi tocmai ceea de ce tu ai nevoie pentru a-ți face ziua mai bună. Produsele de patiserie ale acestora sunt făcute zilnic de către patiserii lor, pentru a fi servite proaspete. Indiferent dacă vrei să iei un mic dejun dulce, dacă vrei să iei o pauză de cafea în timpul zilei, sau poate vrei să te răsfeți acasă, meniul acestora conține un cannoli aparte. Și acesta este la prețul de 10 lei.

Da Pino urmează o rețetă specifică părții de nord a Italiei, creată dintr-un foietaj făcut zilnic în casă, cu materii prime de cea mai bună calitate, aduse direct din Italia, și o cremă de patiserie pe bază de vanilie.

Pentru aceștia, răsfățul tău prin oferirea câtorva momente de experiență culinară specific italienească primează.

Adresa: Strada Universității 8 | Site | Facebook

 

Tu din ce local vei savura următorul cannoli?

Abonează-te la newsletter

Ți-a plăcut acest articol? Abonează-te pentru a primi ultimele noutăți și recomandări.

Te-ai abonat cu succes.

Share This